MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Με 33 δισ. δολάρια το Ντουμπάι φτιάχνει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο

Με προϋπολογισμό 33 δισ. δολάρια, το Ντουμπάι κατασκευάζει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum, ή αλλιώς Dubai World Central, θα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το συνολικό μέγεθος του αεροδρομίου JFK της Νέας Υόρκης.

Monopoli Team

Tο Ντουμπάι έχει αποδείξει εδώ και καιρό ότι ετοιμάζεται για… μεγάλα πράγματα. Μπορεί να χαμογελάμε ειρωνικά με το λογοπαίγνιο, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι οι μεγαλύτερες κατασκευές στον πλανήτη, αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή στη διάσημη μεγαλούπολη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Είτε μιλάμε για τεχνητά νησιά και ουρανοξύστες είτε για μουσεία και ξενοδοχεία, το Ντουμπάι ζει έναν οργασμό ανάπτυξης με επίκεντρο πάντα τον πολυτελή τουρισμό. Το πιο πρόσφατο mega project είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum, η πρώτη «αερομητρόπολη» στον κόσμο.

Το αχανές αεροδρόμιο κατασκευάζεται για να σπάσει κάθε ρεκόρ, στοχεύοντας να γίνει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο έως το 2050, με χωρητικότητα έως και 255 εκατ. επιβάτες ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Tom Holland θα κάνει ένα “διάλειμμα” από την υποκριτική12.09.2018

Γνωστό και ως Dubai World Central, το αεροδρόμιο στο Jebel Ali εκτείνεται σε 35.000 στρέμματα. Συγκριτικά, το εξέχον διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες εκτείνεται σε 3.500 στρέμματα ενώ το διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy (χωρητικότητας 29 εκατ. επιβατών ετησίως) εκτείνεται σε 4.930 στρέμματα.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈλα να πάμε στο βουνό: Το πρώτο Helmos Mountain Festival ήταν άχαστο12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b