MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Spider-Man. Across the Spider-Verse: Γιατί οι fans της ταινίας πιστεύουν ότι η Spider Woman είναι τρανς;

Λίγες ημέρες μετά την πρώτη προβολή της νέας ταινίας “Spider-Man: Across the Spider-Verse”, οι fans είναι σίγουροι ότι η Spider Woman είναι τρανς – και έχουν στοιχεία γι’ αυτό.

Φωτογραφία: Twitter
Monopoli Team

Το σίκουελ  της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας κινουμένων στοιχείων “Spider-Man: Across the Spider-Verse” κυκλοφόρησε την Παρασκευή 2 Ιουνίου με την Spider Woman ή αλλιως Gwen Stacy να εμφανίζεται – μεταξύ άλλων – σε αυτό.

Από την ημέρα της προβολής του, οι fans της ταινίας υποστηρίζουν πως η Gwen Stacy είναι τρανς και εντοπίζουν αρκετά queer στοιχεία στην ταινία, τα οποία επιβεβαιώνουν αυτή την πεποίθησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSpider-Man: Ακροβατώντας στο αραχνο-σύμπαν (με υπότιτλους)12.09.2018

Όλα ξεκίνησαν όταν οι fans παρατήρησαν την σημαία της Τρανς Υπερηφάνειας που έφερε τη φράση «Προστατέψτε τα τρανς παιδιά» στο φόντο ενός τρέιλερ για την ταινία νωρίτερα φέτος. Μάλιστα, μία αντίστοιχη αφίσα με αυτή τη φράση φαίνεται να υπάρχει στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας της ίδιας της Gwen στη Γη-65 στην αρχή της ταινίας.

Όσοι έχουν δει την ταινία υποστηρίζουν η ιστορία της Gwen Stacy αντικατοπτρίζει τους κοινωνικούς και εσωτερικούς αγώνες που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα σε καθημερινή βάση.

Ακόμη και η χρωματική παλέτα που χρησιμοποιείται για όλες τις σκηνές της Gwen εμπεριέχει τα μπλε, ροζ και λευκό, που είναι τα χρώματα της σημαίας της Τρανς Υπερηφάνειας.

Αυτή η στιλιστική επιλογή γίνεται ακόμη πιο εμφανής κατά τη διάρκεια μιας καίριας σκηνής όπου η Spider Woman μιλά στον αστυνομικό πατέρα της για την κρυφή της ταυτότητα ως Γυναίκα Αράχνη. Η Gwen και το περιβάλλον γύρω της είναι σχεδόν βουτηγμένα στα χρώματα της Τρανς Υπερηφάνειας κατά τη διάρκεια της σκηνής αυτής, με πολλούς να βλέπουν την ίδια τη σκηνή ως μία μεταφορά: Στην ταινία, η Gwen αναγκάζεται να κρύψει την ταυτότητά της από τα επικριτικά μάτια σε έναν κόσμο όπου η Spider Woman παρεξηγείται και περιφρονείται από τους γύρω της.

Επιπλέον, οι θεατές παρατήρησαν ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας σκηνής, ένα σήμα της σημαίας της Τρανς Υπερηφάνειας είναι καρφιτσωμένο στην αστυνομική στολή του πατέρα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTom Holland: Μπορεί να τον δούμε στην ταινία Spider-Man 4 της Marvel12.09.2018

Ενώ η ταυτότητα φύλου της Gwen Stacy δεν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πλοκής του “Across the Spider-Verse”, οι αγώνες που αντιμετωπίζει στη ζωή της έχουν απήχηση στην τρανς κοινότητα και την έχουν εδραιώσει ως τρανς περσόνα, είτε είναι cisgender είτε όχι.

Είτε η Gwen είναι τρανς, είτε απλώς μια μεταφορά για την τρανς εμπειρία, πολλοί fans της ταινίας έχουν επαινέσει την συμπερίληψη σε έναν υπερήρωα που ξεπερνά τις αντιξοότητες σε έναν κόσμο που θέλει να τον καταπιέσει.

Η Gwen δεν είναι η μόνη Spidey που έχει αγκαλιάσει η LGBTQ+ κοινότητα. Πέρυσι, η Marvel αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία προέλευσης του πρώτου γκέι Spider-Man, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο πέμπτο τεύχος του κόμικ “Edge of Spider-Verse”.

Οι fans θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το αν η Gwen είναι τρανς εάν αυτό εξερευνηθεί περαιτέρω στην τρίτη ταινία που αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Μάρτιο του 2024.

Με πληροφορίες από Pinknews. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b