MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

“Οι πέτρες μιλούν” τον Ιούνιο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αποδεχόμενο για άλλη μια χρονιά την πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, θα φιλοξενήσει για διάστημα ενός μήνα μέρος της σπονδυλωτής δράσης “Οι πέτρες μιλούν“. Πρόκειται για θεατρικά δρώμενα από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς, μέσω των οποίων επιχειρείται η γνωριμία των επισκεπτών της πόλης με την αρχαία ελληνική γραμματεία σε συνδυασμό με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από εμβληματικά έργα του Όμηρου, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Σοφοκλή, του Αριστοφάνη και του Θουκυδίδη, μέσα από επιλογές που γοητεύουν όχι μόνο τους γνώστες της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αλλά και όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τον πλούτο των αρχαίων Ελλήνων στοχαστών. Η δραματοποιημένη απαγγελία θα γίνεται σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά), συνοδεία “ζωντανής” μουσικής στο Αίθριο του Μουσείου και θα έχει διάρκεια δύο ώρες.
3/6 και 4/6, 11:00-13:00
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – 28ης Οκτωβρίου, Αθήνα

Η συναυλία “Η μουσική στον 20ο και 21ο Αιώνα” στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Σπουδαστές και απόφοιτοι του Ωδείου Αθηνών θα συμπράξουν στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μία συναυλία με θέμα τη σύγχρονη μουσική που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα εντός του Ωδείου. Συναυλίες, αφιερώματα, σεμινάρια αλλά και επιλογή ρεπερτορίου συνθέτουν ένα πλέγμα ουσιαστικής επαφής με τη σύγχρονη μουσική δημιουργία. Το πρόγραμμα της Συναυλίας στην Εθνική Λυρική Σκηνή αποτελείται από έργα ξένων αλλά και Ελλήνων δημιουργών. Θα ακουστούν κομμάτια για φλάουτο, κλαρινέτο, πιάνο, σαξόφωνο, κιθάρα & κρουστά αποκλειστικά του 21ου αιώνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και έργα σπουδαστών της Σύνθεσης. Την επιλογή των έργων και την προετοιμασία έχουν αναλάβει οι καθηγητές του Ωδείου Αθηνών.
3/6, 20:30 (Η είσοδος είναι ελεύθερη με Δελτία Εισόδου που θα διανεμηθούν 60’ πριν την έναρξη της συναυλίας.)
Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Λεωφ. Συγγρού και Ευριπίδου 

4ο Αιθιοπικό Φεστιβάλ στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Tο 4ο Αιθιοπικό Φεστιβάλ είναι γεγονός και καταφθάνει το Σάββατο 3 Ιουνίου στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης για ένα μοναδικό ταξίδι στην Αιθιοπία, που θα ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις! Ένα ολοήμερο φεστιβάλ που έχει σχεδιαστεί από την αιθιοπική κοινότητα με στόχο να συστήσει στο κοινό την ξεχωριστή κουλτούρα της Αιθιοπίας. Ετοιμαστείτε για παραδοσιακό καφέ και φαγητό, χορό και πολλή μουσική αλλά και για μόδα με παραδοσιακές ενδυμασίες και υπέροχες ιδέες για δώρα!
3/6, από τις 10:00 
Δημοτική Αγορά Κυψέλη  

Η παράσταση “Πιάσε όλο τον Σαίξπηρ περιληπτικά” στο Ίλιον

Το Σάββατο 3 Ιουνίου, η θεατρική ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ παρουσιάζει στο Πολυδύναμο Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης στο Ίλιον την κωμωδία των Άντ. Λονγκ, Τζ. Ουίνφιλντ και Ντ. Σίνγκερ “Πιάσε όλο τον Σαίξπηρ περιληπτικά“, σε σκηνοθεσία Μπαντούνα Σταμάτη. Υπόθεση: «Η συντομία είναι η σοφία της ψυχής», γράφει ο Σαίξπηρ στον Άμλετ. Ακολουθώντας, λοιπόν, το πνεύμα αυτής της φράσης, σας παρουσιάζουμε και τα 37 έργα του Σαίξπηρ σε μία παράσταση. Ναι, δεν ακούσατε λάθος. Δύσκολο το εγχείρημα αλλά κατορθωτό. Η παράσταση που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Σαίξπηρ δεν είχε υποπτευθεί καν την έννοια του μοντάζ!
3/6, 21:00
Πολυδύναμο Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης – Ηροδότου και Πωγωνίου, Ίλιον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Εικαστικό summer camp για παιδιά 6-11 ετών εμπνευσμένο από τη Μητέρα φύση12.09.2018

Κυριακή 4 Ιουνίου

Η θεατρική παράσταση “Εκκλησιάζουσες” στο Ηράκλειο Αττικής

Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφει και υποδέχεται την καλοκαιρινή σεζόν με 2 παραστάσεις της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου, στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» με ελεύθερη είσοδο για όλους. Υπόθεση: Μέσα από τις Εκκλησιάζουσες, ο Αριστοφάνης σατιρίζει μαεστρικά καταστάσεις και πρόσωπα μιας Αθηναΐκής Δημοκρατίας σε κρίση, με τον θεατή να βρίσκει αρκετές αντιστοιχίες της Ελλάδας του τότε, με την Ελλάδα του σήμερα…
3/6 και 4/6, 20:30
Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» – Κουντουριώτου και Νεότητος, Νέο Ηράκλειο 

Ημέρες Θάλασσας: Η Ελένη Τσαλιγοπούλου Live στην Πειραϊκή

Την Κυριακή 4 Ιουνίου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η αγαπημένη ερμηνεύτρια που έχει κινηθεί σχεδόν σε όλο το φάσμα της μουσικής δημιουργίας, καταγράφοντας πολύ μεγάλες προσωπικές επιτυχίες, τραγούδια που αγαπήθηκαν από όλους, αλλά και αλησμόνητες συναυλιακές στιγμές, έρχεται για ξεχωριστή συναυλία στον Όρμο Αφροδίτης στην Πειραϊκή.
4/6, 20:30
Όρμος Αφροδίτης, Πειραϊκή 

Ετήσια παρουσίαση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα πραγματοποιήσει την ετήσια παρουσίασή της, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή Σπουδών της Γιώργου Μάτσκαρη, την Κυριακή 4 Ιουνίου, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Μια παράσταση για να γνωρίσει το κοινό τα ταλέντα του μέλλοντος, να χειροκροτήσει τη νεανική ορμή και να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των αυριανών χορευτών.
4/6, 19:30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Park Your Cinema: “Παιχνίδια Πολέμου” στο ΚΠΙΣΝ

Οι σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Park your Cinema, επιστρέφουν για όγδοο συνεχόμενο καλοκαίρι στο Ξέφωτο του Κέντρου. Την Κυριακή 4 Ιουνίου, θα προβληθεί η ταινία “Παιχνίδια Πολέμου” του Τζον Μπάνταμ. Υπόθεση: Ένα παιδί-θαύμα στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών συνδέεται άθελά του σε έναν απόρρητο υπολογιστή, ο οποίος ελέγχει το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ. Έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας και χωρίς να το αντιληφθεί, ο νεαρός ήρωας γίνεται υπεύθυνος για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μπορεί να πείσει τον υπολογιστή ότι ήθελε να παίξει απλώς ένα παιχνίδι; Μια πρωτότυπη και άκρως απολαυστική εφηβική περιπέτεια, βγαλμένη από την καρδιά των 80s, που ισορροπεί ανάμεσα στο χιούμορ και στη δράση.
4/6, 21:00
Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ 

[relart 2]
Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b