MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Πέμπτη 25 Μαΐου

Προβολές ταινιών και συναυλίες με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Πέμπτη 25 Μαΐου.

Monopoli Team

Marios Strofalis Quartet & Ειρήνη Τουμπάκη στο Άλσος Παγκρατίου

Η τραγουδίστρια Ειρήνη Τουμπάκη και ο συνθέτης Μάριος Στρόφαλης παρουσιάζουν την Πέμπτη 25 Μαΐου στο Άλσος Παγκρατίου τη νέα τους επιτυχία “Έρωτας φυγάς” διανθισμένη με τραγούδια αγάπης από το νέο τους άλμπουμ με τίτλο “Ένας μυστικός κήπος”, καθώς και άλλα τραγούδια με άρωμα Πόλης και Σμύρνης. Το σχήμα μουσικής δωματίου του πιανίστα και συνθέτη κινηματογράφου με το έντονο μεσογειακό στίγμα, θα αποδίδει τις πρωτότυπες συνθέσεις του Mάριου Στρόφαλη, από τις συλλογές European Taxim I & II.
25/5, 20:30
Άλσος Παγκρατίου

Ο Robert Lepage στο Εθνικό Θέατρο

Την Πέμπτη 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Rolex, δημόσια συζήτηση, με τίτλο “Το έργο και η μέθοδος του Robert Lepage” στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο Κτήριο Τσίλλερ. Ο διεθνώς καταξιωμένος Καναδός δημιουργός του θεάτρου και μέντορας της Rolex, Robert Lepage θα μιλήσει για το έργο του σε μια μοναδική συζήτηση που συντονίζει η Κάτια Αρφαρά, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεάτρου και Επιτελεστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης στο Άμπου Ντάμπι.
H είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που έως και Πέμπτη 25/5 στα ταμεία του κτηρίου Τσίλλερ, 10:00 έως 20:00.
25/5, 19:00 
Εθνικό Θέατρο – Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα 

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Μάχη της Πλατείας” στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “This is Athens Festival” του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει την Πέμπτη 25 Μαΐου το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Μελέτη Μοίρα “Η Μάχη της Πλατείας/Behind the Sketches”. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Μελέτη Μοίρα και τον Soloúp (Αντώνης Νικολόπουλος). Υπόθεση: Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη διαδρομή της έρευνας και δημιουργίας, τον χρόνο και τον τρόπο στησίματος του graphic novel “21: Η Μάχη της Πλατείας”. Έρευνα, αρχεία, storyboard, χαρτιά, μολύβια, μελάνια αλλά και συζητήσεις του δημιουργού του Soloúp (Αντώνης Νικολόπουλος) με την ερευνητική ομάδα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, για τα “πώς” και τα “γιατί” της Ιστορίας, μάς “ξεναγούν” σε όλα τα στάδια δημιουργίας του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα ελληνικού graphic novel, που συνδυάζει τη συστηματική ιστορική και αρχειακή έρευνα με την Ένατη Τέχνη.
25/5, 20:30
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή) – Σταδίου 13, Αθήνα

[relart 1] 

22ο Athens Jazz στην Τεχνόπολη

I Think You’re Awesome

Το Athens Jazz, το μεγαλύτερο φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, γίνεται και επίσημα πλέον 22 ετών και επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη με μία εβδομάδα γεμάτη μουσική και παράλληλες δράσεις. Για επτά ολόκληρες ημέρες, από τις 22 έως τις 28 Μαΐου 2023, ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο θα φιλοξενήσει ξανά στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης τζαζ τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη. Την Πέμπτη 25 Μαΐου, στη σκηνή θα ανέβουν οι: Joel Lyssarides Trio, I Think You’re Awesome και Erik Truffaz. Ταυτόχρονα, κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας, το Meet Market (Πετράκη 12) θα φιλοξενεί κάποιες από τις δωρεάν παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ, από τις 19:00 έως και τις 00:00.
25/5, 21:00 
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων  

Greek Cinema Nights στο Πάρκο Ελευθερίας

Το Αthens City Festival του Δήμου Αθηναίων και η Frontstage Entertainment παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη σειρά Greek Cinema Nights, καθώς καλοκαίρι στην Αθήνα σημαίνει θερινό σινεμά! Κάτω από τα αστέρια, πάνω στο γρασίδι, ένα πολύχρωμο κοινό είναι έτοιμο να ταξιδέψει μέσα από την οθόνη, στη μαγεία της 7ης τέχνης, αλά ελληνικά. Την Πέμπτη 25 Μαΐου συγκεκριμένα, στο Πάρκο Ελευθερίας θα προβληθεί η ταινία “Ο Φόβος” του Κώστα Μανουσάκη. Υπόθεση: Ένας κοινωνικά απομονωμένος νέος επιτίθεται στην κωφάλαλη ψυχοκόρη της οικογένειάς του, την οποία κακοποιεί σεξουαλικά και στη συνέχεια σκοτώνει. Οι γονείς του, αν και ανακαλύπτουν το έγκλημά του και οργίζονται μαζί του, αποφασίζουν να κρύψουν την αλήθεια και να εξαφανίσουν το πτώμα στη λίμνη. Ο Ανέστης από ’δω και στο εξής ζει μέσα στο φόβο και όλες του οι πράξεις πλέον ορίζονται από το έγκλημα που διέπραξε, ώσπου το πτώμα ανακαλύπτεται και καταστρέφονται οι ζωές και άλλων ανθρώπων.
25/5, 21:00
Πάρκο Ελευθερίας 

Έναρξη του Θερινού Κινηματογράφου Πετρούπολης με δωρεάν προβολές ταινιών μικρού μήκους

Κάθε χρόνο, στην Πετρούπολη χτυπά ξανά η καρδιά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, καθώς προβάλλονται την πρώτη εβδομάδα έναρξης του θερινού κινηματογράφου της πόλης δωρεάν επιλεγμένες ελληνικές ταινίες του Φεστιβάλ. Την Πέμπτη 25 Μαΐου θα προβληθεί η ταινία “Prison Blues” του Δομήνικου Ιγνατιάδη. Υπόθεση: Ένα ντοκιμαντέρ δρόμου στο πνεύμα ενός γουέστερν, με έξι φίλους σε παράκρουση, φέροντας ουλές και αρετές, και με πρόσχημα την εμμονή του σκηνοθέτη με τον Τζόνι Κας, να ταξιδεύουν για να προβάλουν τη ταινία Village Potemkin σε ιδρύματα και φυλακές. Η διαδρομή τους μέσα σε ένα τροχόσπιτο θα είναι γεμάτη απροσδόκητους σταθμούς και συναντήσεις.
25/5, 21:00
Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης – 25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKids Dream Festival 2023: Η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή για το παιδί επιστρέφει στην Τεχνόπολη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b