MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 19 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μυστήριο 76 – Don’t Look Back: Η νέα θεατρική δημιουργία του Γιάννη Χουβαρδά στην Ελευσίνα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο Γιάννης Χουβαρδάς παρουσιάζουν το Μυστήριο 76: Don’t Look Back στις Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας. “Μην κοιτάξεις πίσω”: η απαγόρευση που επιβάλλει ο άρχων του Κάτω Κόσμου Πλούτωνας στον Ορφέα ως μοναδική προϋπόθεση για να ξανακερδίσει την αγαπημένη του Ευρυδίκη και να τη φέρει πάλι μαζί του επάνω, στον κόσμο των ζωντανών. Το Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας μεταμορφώνεται στο ερειπωμένο Hotel Spectre, στο οποίο τα φαντάσματα των μυθικών εραστών, σε πολλαπλές μετενσαρκώσεις και διαφορετικές ηλικίες, ζωντανεύουν σε μια ονειρική εμπειρία τις μοιραίες στιγμές του τραγικού έρωτά τους. Το κοινό μπαίνει στο Hotel Spectre όπως σε ένα κανονικό ξενοδοχείο, ξεκινώντας ωστόσο μια πορεία “καθόδου” προς τον Άδη, καθώς ακολουθεί τις οπτασίες που εμφανίζονται, δρουν και εξαφανίζονται, βιώνοντας μια εμβυθιστική εμπειρία που ακροβατεί ανάμεσα στο θρίλερ, στην επιστημονική φαντασία και σε μια μεταφυσική περφόρμανς. Στην έξοδό του από τον κόσμο των σκιών το κοινό θα συμμετάσχει σε ένα σύγχρονο γλέντι, όπου σημερινοί άνθρωποι καθρεφτίζουν παραμορφωμένα τα είδωλα των μυθικών μορφών που οι θεατές ονειρεύτηκαν στο περιπετειώδες ταξίδι τους μέσα στο Hotel Spectre. Παίζουν: Γιάννης Βογιατζής, Στεφανία Γουλιώτη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κώστας Κορωναίος, Έκτορας Λυγίζος, Ράνια Οικονομίδου, Παντελής Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου, Καλλιόπη Σίμου, Αποστόλης Τότσικας Πηνελόπη Τσιλίκα, Σπύρος Ντόγκας, Κωνσταντίνα Βέρρου.
Καθημερινά (εκτός 20/05, 21/05) στις 21:00 (προσέλευση: 20:30) & 22:30 (προσέλευση: 21:45)
Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο (φοιτητές, 65 άνω): 10€, Ατέλειες (άνεργοι, ΑμΕΑ και συνοδοί, ηθοποιοί) 5€
Αποθήκες Παλαιού Ελαιουργείου, Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα | Σημείο συγκέντρωσης: Πρώην Αναψυκτήριο Ελευσίνας (παράκτιο μέτωπο)

2. Μούσια, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τριανταφύλλου στο Θέατρο 104

Τα «Μούσια», η μαύρη κωμωδία καταστάσεων των Γιώργου Τριανταφύλλου και Νικόλα Φραγκιουδάκη, παρουσιάζεται στο Θέατρο 104. Χίλια εννιακόσια ενενήντα κάτι. Ο Κίμωνας και ο Περικλής δυο αδέλφια εντελώς αταίριαστα. Ο ένας, επιτυχημένος ραδιοφωνικός παραγωγός. Ο άλλος, ένας μικροαπατεώνας που ψάχνει να πιάσει την καλή. Και η Αννίτα Καραμπόλη; Τι δουλειά έχει μια πρώην μπουζουξού με την υψηλή τέχνη; Ποια πλεκτάνη τους έφερε κοντά και τέλος πάντων πως θα ξεμπλέξουν από αυτή την ιστορία; Μια ωδή σε όλα αυτά που μάς ξεσήκωσαν και συνεχίζουν να μάς ξεσηκώνουν. Ένας ύμνος στην δεκαετία του 90’ των αναμνήσεων, της ανεμελιάς, του lifestyle, των αγνών, αλλά και των λιγότερο αγνών, προθέσεων. Παίζουν: Νικόλας Φραγκιουδάκης, Γιώργος Σπάνιας, Ζαχαρούλα Κληματσάκη. Μουσικός επί σκηνής: Χρίστος Θεοδώρου.
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:15
Γενική είσοδος: 12€, Μειωμένο (φοιτητών- ανέργων): 8€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι 

3. River Cross, σε σκηνοθεσία της Έφης Μεράβογλου στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Ένα ψυχολογικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στις αρχές του 1900 στην Σενεγάλη και με πρωταγωνιστές 4 χαρακτήρες, ανεβαίνει στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον, σε σκηνοθεσία της Έφης Μεράβογλου. Ένα σκοτεινό πανδοχείο στις όχθες του ποταμού ορέγεται τις ψυχές των ανθρώπων και καταβροχθίζει κάθε τι στο πέρασμα του. Τα ουρλιαχτά του ανέμου ξυπνάνε μνήμες και υπενθυμίζουν τον άδικο χαμό των χαμένων ανθρώπων σε αυτούς που έμειναν πίσω και τους μνημονεύουν. Δυο αδελφές απομονωμένες από τον έξω κόσμο , έχουν αναλάβει ένα ιερό καθήκον. Να προειδοποιούν όσους συναντούν ή φιλοξενούν στο πανδοχείο τους, να μην περάσουν το φουσκωμένο ποτάμι. Οι περισσότεροι δεν τα καταφέρνουν γι’ αυτό και αναλαμβάνουν να τους διαβάζουν και να συλλέγουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς είναι να κάνουν μια πνευματική συνεδρία. Αυτή την φορά όμως αποφασίζουν να καλέσουν την μικρή Εσμεράλντα. Ένα κορίτσι που συνάντησαν στο πανδοχείο τους πριν 20 χρόνια μαζί με τον άντρα μυστήριο.Έναν μάγο -υπνωτιστή, μια σκοτεινή δύναμη που έρχεται να ταράξει τις ισορροπίες και να αποπλανήσει κάθε αγνή και ευάλωτη ψυχή…Παίζουν: Βασιλική Αμερικάνου, Νάσια Γαβριήλ, Αλέξανδρος Γεωργούλης και η Στέλλα Κωνσταντίνου.
Κάθε Παρασκευή στις 21:00
7€ 
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον, Διογένους 1, Αγ. Δημήτριος

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Για τους Έλληνες του Πόντου: Συναυλία αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι συνθέτες, τα έργα αλλά και οι εκτελεστές της συναυλίας, πάλλονται από τον αρχέγονο δυναμισμό και την εκφραστικότητα της ποντιακής μουσικής. Μέσα από αυτά, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο μαέστρος Βλαδίμηρος Συμεωνίδης τιμούν την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, φέρνοντας συγχρόνως στο φως αξιόλογες σελίδες της εγχώριας μουσικής δημιουργίας. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με το συμφωνικό κύκνειο άσμα του Τσαϊκόφσκυ, την σπαρακτική και τόσο βαθιά εξομολογητική, “Παθητική” του συμφωνία.
Παρασκευή 19/5 στις 21:00
8€ (εκπτωτικό), 15€, 20€, 25€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Ο Moa Bones ζωντανά στο Piraeus Club Academy

Ο Moa Bones έρχεται απόψε, μαζί με την μπάντα του, στο Piraeus Club Academy. Με αφορμή το νέο του άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του ’23, κι έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο του single, Virus θα ξετυλίξει το μουσικό του σύμπαν, παντρεύοντας ηχητικά παλιά και νέα τραγούδια σε μια ηλεκτρισμένη συναυλιακή εμπειρία. Τη συναυλία θα ανοίξει ο Pelion Rivers.
Παρασκευή 19/5 * Οι πόρτες ανοίγουν: 20:30
Από 8€
Piraeus Club Academy, Πειραιώς 105 & Βίτωνος, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b