MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 18 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου.

Photo credits: Antonia Canta
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο Γλάρος, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος

Συνεχίζοντας την έρευνά της σε θεμελιώδη κείμενα σημαντικών συγγραφέων, η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει το έργο του Άντoν Τσέχωφ, «Ο Γλάρος», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου. Για τις ανάγκες της παράστασης δημιουργήθηκε νέα μετάφραση του έργου από τα ρωσικά την οποία υπογράφει ο Δαυίδ Μαλτέζε. Ποιος είναι ο άνθρωπος σε καιρούς μεταβατικούς, όπου τίποτα δεν μπορεί να συνεχίσει όπως ήταν, τίποτα δεν μπορεί να μείνει στάσιμο και τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς το άλμα προς έναν ουτοπικό ορίζοντα υπεράσπισης του ανθρώπινου μέσα στον άνθρωπο; Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Μαρκά – Μπονισέλ, Γιάννης Καράμπαμπας, Ελπινίκη Μαραπίδη, Ρόζυ Μονάκη, Σάββας Στρούμπος.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00
15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο: φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμΕΑ, συνοδός ΑμΕΑ, άνω των 65, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, ομαδικές κρατήσεις άνω των 7 ατόμων)
Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος, Λεωνίδου 12, Μεταξουργείο

2. Σεμπάστιαν & Vanitas: Ένα παραστασιακό δίπτυχο από τη Nova Melancholia στο ΠΛΥΦΑ

Η Nova Melancholia παρουσιάζει ένα παραστασιακό δίπτυχο αποτελούμενο από τις παραστάσεις «Σεμπάστιαν» και «Vanitas». Πρόκειται για δύο διακριτά μέρη που λειτουργούν συμπληρωματικά με κοινές αναφορές στην Ιστορία της τέχνης αλλά και σε κινηματογραφικούς αστέρες. Δύο παραστάσεις με “camp” διάθεση που περιπαίζουν τον θάνατο. Σεμπάστιαν: Η παράσταση είναι το σύνολο των πολιτισμικών αναφορών της. Αναδιφώντας στην παράδοση του μαρτυρίου του Αγίου Σεβαστιανού, όπως αυτή αναδιατυπώνεται μέσα από την πυκνή εικονιστική αναπαράσταση στη Δυτική τέχνη. Σκηνοθεσία: Βασίλης Νούλας. Περφόρμερς: Χάρης Δούμουρας, Χριστίνα Καραγιάννη, Pierre Magendie, Νίκος Ντάσης, Χριστίνα Ράινχαρντ. Vanitas: Η περφόρμανς της ομάδας Nova Melancholia είναι ένας σκηνικός στοχασμός γύρω από την έννοια vanitas. Η παράσταση αρθρώνεται μέσα από την (αντι)παράθεση της συγκινησιακής φόρτισης του ήχου της ηλεκτρικής κιθάρας και του κυνικού και συχνά αστείου λόγου του Andy Warhol. Σκηνοθεσία : Βασίλης Νούλας. Με την: Βίκυ Κυριακουλάκου. Μουσικός επί σκηνής, πρωτότυπη σύνθεση: Γιάννης Αράπης.
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (έως 3/6) *Σεμπάστιαν στις 20:30 | Vanitas στις 22:30
Μεμονωμένο εισιτήριο μίας παράστασης: 15€ κανονικό, 10€ μειωμένο * Ενιαίο εισιτήριο δυο παραστάσεων: 20€ κανονικό, 15€ μειωμένο
ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

3. Απόγνωση, του Περικλή Μοσχολιδάκη στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Θεατρική Ομάδα Ρέκτις συνεχίζει τις παραστάσεις στο Θέατρο Αλκμήνη, με την «Απόγνωση», ένα έργο για τη βία, τη γυναικοκτονία, την εκδίκηση και τον απεγνωσμένο έρωτα, σε κείμενα και σκηνοθεσία του Περικλή Μοσχολιδάκη. Στην εποχή μας η θεματολογία της παράστασης αποκτά μια δραματική επικαιρότητα, καθώς, όλο και πιο συχνά έρχονται στη δημοσιότητα ειδήσεις που μάς συγκλονίζουν με την έκταση και με τη βιαιότητα τους, έχοντας, σχεδόν ως αποκλειστικό τους θύμα τις γυναίκες. Πέντε μονόλογοι εμπνευσμένοι από την αποτρόπαια, σκληρή καθημερινότητα της βίας και της γυναικοκτονίας, στηριγμένοι στο ύφος του Ποιητικού Ρεαλισμού. Παίζουν: Φωτεινή Βακάκη, Ιωάννα Νικολάου, Κατερίνα Στρατή, Χριστίνα Αναστασιάδου, φωνή: Περικλής Μοσχολιδάκης.
Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15
Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων: 10 ευρώ, Ατέλεια: 5 ευρώ
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο Thylacine στο Piraeus Club Academy

Ο experimental παραγωγός Thylacine έρχεται απόψε στο Piraeus Club Academy. Ξεκίνησε την καριέρα του ως μουσικός παραγωγός το 2012, προσφέροντας στο κοινό του μια δυνατή εκδοχή της ηλεκτρονικής μουσικής, με οδηγό τις γυναικείες φωνές με τις οποίες έχει συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια. Γνωστός για τους προοδευτικούς ήχους του, ο ταλαντούχος παραγωγός συνθέτει εμπνεόμενος από τα ταξίδια του.
Πέμπτη 18/5 στις 21:00
22€
Piraeus Club Academy, Πειραιώς 105, Αθήνα

5. Οι BANGIES στο Six Dogs
Οι BANGIES επιστρέφουν στο Six Dogs για ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό show, παρουσιάζοντας την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά “HOME” σε ένα set γεμάτο γκρουβα εφ’ όλης της ύλης. Μαζί τους θα έχουν τον JESVS LO5T.
Πέμπτη 18/5 στις 21:00

10€
Six Dogs, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b