MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 17 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 17 Μαΐου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Τι να κάνουμε;, σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

Η νέα παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου, «Τι να κάνουμε;», εμπνευσμένη από το έργο του Νικολάι Τσερνισέφσκι, παρουσιάζεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Μη φιλοδοξώντας σε μια πιστή θεατρική μεταφορά του έργου –εγχείρημα που αποτρέπουν οι μνημειώδεις διαστάσεις αλλά και οι ριζικές διαφορές από την εποχή του–, η παράσταση αντλεί έμπνευση και υλικό από το μυθιστόρημα του Τσερνισέφσκι για να συνομιλήσει με τον σημερινό θεατή και να αμφισβητήσει τα σημερινά κοινωνικά «αδιέξοδα», που εξακολουθούν να βασίζονται σε διαχρονικά, πατριαρχικά στερεότυπα. Με έμφαση στη χρήση real time video που αποτελεί και το κύριο μέσο αφήγησης, χρησιμοποιείται πότε θεατρική γλώσσα και πότε κινηματογραφική: οι τέσσερις ηθοποιοί «γυρίζουν» επιλεγμένες σκηνές με την τελική εικόνα να συνθέτει κινηματογραφικά στιγμιότυπα «εποχής» με ζωντανό λόγο. Παίζουν: Δημήτρης Γεωργιάδης, Θεοδώρα Λούκας, Λάμπρος Πηγούνης, Σοφία Πριοβόλου, Βασίλης Σαφός.
17, 18, 19, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 31/5 & 1, 2, 3, 4/6 στις 21:00
Από 15€
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα

2. Αντιγόνη, μετέωρη – μια ματιά στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή στο θέατρο Θησείον

Στο Θέατρο Σφενδόνη συνεχίζουν οι παραστάσεις για την «Αντιγόνη, μετέωρη- μια ματιά στην Αντιγόνη του Σοφοκλή» σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή. Η Αντιγόνη, μετέωρη. Μια ξένη-που δεν ανήκει ούτε στο φως ούτε στο χώμα. Το έργο μετέωρο, εκεί που χτίζεται διαλύεται, ένα γιαπί. Η πόλη μετέωρη, μετά από άγριο πόλεμο, παλεύει να σταθεί. Ο Κρέων θέλει να επιβάλλει δικαιοσύνη, αδέκαστος. Μετά από τη θυσία του παιδιού του βυθίζεται στη μαύρη τρύπα της Άτης, της αδυσώπητης θεάς που σε κάνει να βλέπεις για σωστό το λάθος. Ο θίασός μας μέσα από θραύσματα επιθυμεί να διαγράψει μια χειρονομία, μια διαδρομή, μνήμη για τους νεκρούς του, να εκπληρώσει μια κηδεία που δεν έγινε. Που δεν γίνεται – καθώς η ταχύτητα μάς πετάει συνεχώς στο αύριο. Στο πάντα, στέκονται οι αγαπημένοι μας σαν σήματα, όπως οι κούκοι στα μονοπάτια, σαν πέτρινα μνήματα στην άκρη της θαλάσσης. Τα υλικά μας εύθραυστα. Στοιχεία της τελετουργίας του θρήνου, διαβατήριων τελετών, ίχνη αρχέγονων χορών, μουσική άχρονη, συνθέτουν μια ιδιόμορφη παρτιτούρα, μετέωρη στο σύνορο. Η μετάφραση του Μίνου Βολανάκη πέτρινη. Ο σκηνικός χώρος ένα νταμάρι να στεγάσει τους εξόριστους. Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Γκλιάτη, Ειρήνη Κουμπαρούλη, Λυγερή Μητροπούλου, Μοχάμεντ Μπελχέντι, Δέσποινα Χαλκορόκα, Ρηνιώ Κυριαζή.
Τετάρτη – Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο: 10€, Ατέλειες: 8€
Θέατρο Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Τουρναβίτου 9, Ψυρρή

3. 5 Lesbians eating a Quiche, των Άντριου Χόμπγκουντ και Ίβαν Λίντερ, σε σκηνοθεσία Εβίτας Ιωάννου στο Red Jasper Cabaret Theatre

Η παρωδία σεξουαλικής καταπίεσης «5 Lesbians eating a Quiche», των Άντριου Χόμπγκουντ και Ίβαν Λίντερ παρουσιάζεται στο Red Jasper Cabaret Theatre. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα σε σκηνοθεσία της Εβίτας Ιωάννου, στο πλαίσιο του προγράμματος theYard.Residency.21 του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ. Διαδραματίζεται το 1956 στην ετήσια συνέλευση του Σωματείου Susan B. Anthony της Αδελφότητας της Gertrude Stein, που συγκεντρώνεται στο υπόγειο μιας εκκλησίας για τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού quiche. Οι γυναίκες αυτές λατρεύουν την quiche. Αγαπούν την quiche περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο άτομο στην ιστορία του κόσμου που αγάπησε ποτέ την quiche. «Όχι άντρες, όχι κρέας, μόνο καλή συμπεριφορά», είναι το σύνθημά τους. Όταν όμως μια πυρηνική έκρηξη φέρνει την καταστροφή στον έξω κόσμο, ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός διακόπτεται, και οι ηρωίδες αναγκάζονται να έρθουν αντιμέτωπες με τα μυστικά και τη σεξουαλική τους ταυτότητα.
Τετάρτη στις 21:00, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00
12€
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

4. Η πόρνη από πάνω, του Αντώνη Τσιπιανίτη στο θέατρο ”Λάμπρος Κωνσταντάρας”

Ο μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την βαθιά συγκινητική ερμηνεία της Κατερίνας Διδασκάλου, «Η πόρνη από πάνω», παρουσιάζεται για μία μόνο παράσταση στο θέατρο ”Λάμπρος Κωνσταντάρας”, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής, ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της. Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας.
Τετάρτη 17/5 στις 20:30
Από 12€
Κινηματοθέατρα Λ. Κωνσταντάρας, Κουντουριώτου 40, Αιγάλεω

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. BZMC στο ΚΕΤ

Το αθηναϊκό label Orila παρουσιάζει στο ΚΕΤ τον Γάλλο καλλιτέχνη BZMC στο πλαίσιο της μικρής ελληνικής περιοδείας του. Μαζί του ο ψυχεδελικός kraut folk μουσικός Eiger Drums Propaganda και η ντόπια αυτοσχεδιάστρια Νίκη Κοκκόλη σε ένα live set με σόλο σαξόφωνο και electronics.
Τετάρτη 17/5 στις 21:00
10€ * Κρατήσεις απαραίτητες: www.viva.gr & 213 00 40 496
Κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b