MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 11 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 11 Μαΐου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο Γλάρος, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος

Συνεχίζοντας την έρευνά της σε θεμελιώδη κείμενα σημαντικών συγγραφέων, η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανεβάζει το έργο του Άντoν Τσέχωφ, «Ο Γλάρος», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου. Για τις ανάγκες της παράστασης δημιουργήθηκε νέα μετάφραση του έργου από τα ρωσικά την οποία υπογράφει ο Δαυίδ Μαλτέζε. Ποιος είναι ο άνθρωπος σε καιρούς μεταβατικούς, όπου τίποτα δεν μπορεί να συνεχίσει όπως ήταν, τίποτα δεν μπορεί να μείνει στάσιμο και τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς το άλμα προς έναν ουτοπικό ορίζοντα υπεράσπισης του ανθρώπινου μέσα στον άνθρωπο; Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Μαρκά – Μπονισέλ, Γιάννης Καράμπαμπας, Ελπινίκη Μαραπίδη, Ρόζυ Μονάκη, Σάββας Στρούμπος.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00
15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο: φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμΕΑ, συνοδός ΑμΕΑ, άνω των 65, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, ομαδικές κρατήσεις άνω των 7 ατόμων)
Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος, Λεωνίδου 12, Μεταξουργείο

2. Αντιγόνη, μετέωρη – μια ματιά στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή στο θέατρο Θησείον

Η Εταιρεία Θεάτρου Άλκη παρουσιάζει αυτή τη φορά στο Θέατρο Σφενδόνη την παράσταση «Αντιγόνη, μετέωρη- μια ματιά στην Αντιγόνη του Σοφοκλή» σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή. Η Αντιγόνη, μετέωρη. Μια ξένη-που δεν ανήκει ούτε στο φως ούτε στο χώμα. Το έργο μετέωρο, εκεί που χτίζεται διαλύεται, ένα γιαπί. Η πόλη μετέωρη, μετά από άγριο πόλεμο, παλεύει να σταθεί. Ο Κρέων θέλει να επιβάλλει δικαιοσύνη, αδέκαστος. Μετά από τη θυσία του παιδιού του βυθίζεται στη μαύρη τρύπα της Άτης, της αδυσώπητης θεάς που σε κάνει να βλέπεις για σωστό το λάθος. Ο θίασός μας μέσα από θραύσματα επιθυμεί να διαγράψει μια χειρονομία, μια διαδρομή, μνήμη για τους νεκρούς του, να εκπληρώσει μια κηδεία που δεν έγινε. Που δεν γίνεται – καθώς η ταχύτητα μάς πετάει συνεχώς στο αύριο. Στο πάντα, στέκονται οι αγαπημένοι μας σαν σήματα, όπως οι κούκοι στα μονοπάτια, σαν πέτρινα μνήματα στην άκρη της θαλάσσης. Τα υλικά μας εύθραυστα. Στοιχεία της τελετουργίας του θρήνου, διαβατήριων τελετών, ίχνη αρχέγονων χορών, μουσική άχρονη, συνθέτουν μια ιδιόμορφη παρτιτούρα, μετέωρη στο σύνορο. Η μετάφραση του Μίνου Βολανάκη πέτρινη. Ο σκηνικός χώρος ένα νταμάρι να στεγάσει τους εξόριστους. Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Γκλιάτη, Ειρήνη Κουμπαρούλη, Λυγερή Μητροπούλου, Μοχάμεντ Μπελχέντι, Δέσποινα Χαλκορόκα, Ρηνιώ Κυριαζή.
Τετάρτη – Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο: 10€, Ατέλειες: 8€
Θέατρο Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Τουρναβίτου 9, Ψυρρή

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Big Band του δήμου Αθηναίων, Lana Janjanin και Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στο Θέατρο Ολύμπια

Η Big Band του δήμου Αθηναίων συμπράττει με δύο προσωπικότητες από το χώρο της ευρωπαϊκής jazz μουσικής σκηνής: την τραγουδίστρια, συνθέτρια, ενορχηστρωτή και πιανίστα Lana Janjanin από την Κροατία και τον συνθέτη, τρομπετίστα και φλικορνίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο. Θα ερμηνεύσουν επιτυχίες από το χώρο της Big band jazz, όσο και δικές τους προσωπικές δημιουργίες, κάποιες από αυτές ειδικά ενορχηστρωμένες για την Athens Big Band σε παγκόσμια πρεμιέρα.
Πέμπτη 11/5 στις 20:30
Περιορισμένης ορατότητας €5, Δ’ Ζώνη (φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών) €10, Γ’ Ζώνη €12, Β’ Ζώνη €15, Α’ Ζώνη €18, Διακεκριμένη Ζώνη €20, Προεδρικό Θεωρείο €30
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Ακαδημίας 59, Αθηνα

4. The Soul Peanuts στο Half Note Jazz Club

Οι εκρηκτικοί The Soul Peanuts έρχονται για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note Jazz Club, για ένα ξέφρενο live γεμάτο groove μετά την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου. Η jazz, το funk, η soul, το boogaloo είναι μερικές από τις επιρροές της μπάντας, δημιουργώντας έτσι ένα mix χορευτικής ευφορίας, με ψυχεδελικούς αυτοσχεδιασμούς, αλήτικα grooves και μουγκρητά από το οrgan!
Πέμπτη 11/5 στις 21:30
Από 10€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

5. Joanna Drigo και Δημήτρης Μπαλογιάννης στον Ορφέα

Ο Δημήτρης Μπαλογιάννης και η Joanna Drigo με την εξαιρετική αποτύπωση των ανθρώπινων σχέσεων στα τραγούδια της, θα συμπράξουν στη σκηνή του Ορφέα, στην Φωκίωνος Νέγρη της Κυψέλης. Ο Δημήτρης και η Joanna θα εμφανιστούν μαζί, παρουσιάζοντας και τα δικά τους τραγούδια (Θα ανέβω να σε βρω, Θα προτιμούσα, Αλλεργία στις δεσμεύσεις) και ενώνοντας παράλληλα και τους εξαιρετικούς μουσικούς και συνεργάτες τους Φώτη Καραογλάνη στην ηλεκτρική κιθάρα, Αντώνη Δούνια στα τύμπανα, Δημήτρη Πατρώνα στο ηλεκτρικό μπάσο και Στέφανο Κωνσταντινόπουλο στα πλήκτρα.
Πέμπτη 11/5 στις 21:00
8€ * Τηλέφωνο για κρατήσεις 2108668544, 6939187511
Ορφέας, Φωκίωνος Νέγρη 25, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b