MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
02
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OPEN CALL

Θέατρο Πορεία: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέους σκηνοθέτες / νέες σκηνοθέτριες

Το θέατρο Πορεία προσκαλεί νέους σκηνοθέτες και νέες σκηνοθέτριες έως 35 ετών να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη σκηνοθεσία ενός εκ των δύο έργων που ξεχώρισαν στη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του 2022.

Θέατρο Πορεία: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέους σκηνοθέτες / νέες σκηνοθέτριες
Monopoli Team

Το θέατρο Πορεία, στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ «Νέο Αίμα» και σε συνέχεια των παραστάσεων των σύγχρονων ελληνικών έργων «Νυχιάνγκ», «Labor» και «Garamond 12» που έχει παρουσιάσει, έχει εντάξει στον προγραμματισμό της σεζόν 2023-2024 την παράσταση ενός από τα δύο έργα που ξεχώρισαν το 2022 από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής.

Τα δύο έργα

«Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου» της Αργυρώς Βώβου και «Οι Οικογενειάρχες δεν είναι εμπρηστές» του Χρήστου Νταμπακάκη.

Τα έργα επελέγησαν από την επιτροπή που αποτελείτο από τους  Μιχάλη Βιρβιδάκη (θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης),  Έρι Κύργια (δραματουργός, μεταφράστρια) και Δημήτρη Τάρλοου  (σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Πορεία).

Για τη σκηνοθεσία του έργου προσκαλεί σκηνοθέτες / σκηνοθέτριες μέχρι 35 ετών, που θα ήθελαν να συνεργαστούν με το θέατρο Πορεία, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να σκηνοθετήσουν την παράσταση. Οι ενδιαφερόμενοι / -ες καλούνται να διαβάσουν τα δύο έργα, που βρίσκονται αναρτημένα στους παραπάνω συνδέσμους, και να επιλέξουν ένα από τα δύο.

Η αίτηση

Στη συνέχεια, και αφού επιλέξουν ποιο από τα δύο προτιμούν, θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση που θα περιλαμβάνει:

  1. Βιογραφικό σημείωμα
  2. Συνδέσμους με αποσπάσματα από προηγούμενες δουλειές τους ή / και ολόκληρες παραστάσεις τους
  3. Μία παράγραφο, στην οποία θα περιγράφουν τους λόγους που τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο έργο
  4. Σκηνοθετική / δραματουργική πρόταση για το συγκεκριμένο έργο. Σε αυτή μπορούν να περιλαμβάνονται προαιρετικά αισθητικές αναφορές, εικονογραφημένο storyboard, κλπ.
  5. Προτεινόμενους συντελεστές

Η πρεμιέρα του έργου προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2024.  Η παραγωγή θα γίνει από το θέατρο Πορεία, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τον προϋπολογισμό της, θα είναι πλήρης, με διαθέσιμα τα μέσα του θεάτρου Πορεία (εξοπλισμό, χώρους, ανθρώπινο δυναμικό  front & back of house, προώθηση / διαφήμιση, κλπ.)

Οι ενδιαφερόμενοι / -ες θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Πορεία: Προσφορά εισιτηρίων για την Ημέρα της Μητέρας12.09.2018

Σημειώνεται ότι είναι πιθανό, πριν από την τελική επιλογή, να ζητηθεί διά ζώσης συνάντηση κάποιων από τους ενδιαφερόμενους / -ες με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή,  Δημήτρη Τάρλοου ή / και τις υπεύθυνες παραγωγής του θεάτρου Πορεία.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Χούγια ή Θάνατος»: Η Σοφία Μουτίδου σε καλοκαιρινό tour
Θεατρικά Νέα
Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα: Οι παραστάσεις συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο στο Θέατρο Άλσος
Θεατρικά Νέα
The Chios Festival 2025: Ιστορία, πολιτισμός και εξωστρέφεια στο φεστιβάλ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Θεατρικά Νέα
Μπομπ Γουίλσον: Αντίο στον avant garde "αρχιτέκτονα" του φωτός
Θεατρικά Νέα
Οιδίπους: Η παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Οιδίπους του Γιάννη Χουβαρδά: Εξαντλήθηκαν μέσα σε 48ώρες τα 5.000 εισιτήρια του Ηρωδείου
Θεατρικά Νέα
«Οιδίποδας» στη Στέγη με Κουρή και Καραμπέτη
Θεατρικά Νέα
Μικρός Βορράς: Από το φθινόπωρο στο Theatre Nous με 3 παραστάσεις για παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας
Θεατρικά Νέα
Φύγε… αν μπορείς: Μια απρόβλεπτη ρομαντική κωμωδία τον Οκτώβριο στο θέατρο Αλκμήνη
Θεατρικά Νέα
Ζιζέλ, από το μπαλέτο και την ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Annie: Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ στο Θέατρο Παλλάς
Εκδηλώσεις
Πάντων μίμησις: Μια μουσικοχοροθεατρική περφόρμανς του Θωμά Μοσχόπουλου στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών