MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 10 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Καμένα λουλούδια στο παρτέρι, του Ugo Betti στο θέατρο Αλκμήνη

Το θέατρο Αλκμήνη υποδέχεται την παράσταση «Καμένα λουλούδια στο παρτέρι» του Ugo Betti, σε σκηνοθεσία της Francesca Minutoli. Το έργο είναι γραμμένο μεταξύ του 1950 και 1952, σε μια περίοδο όπου η φασιστική λαίλαπα στην Ευρώπη άρχισε να υποχωρεί, αφήνοντας πίσω τις στάχτες και τον συντηρητισμό του πολέμου, επιδιώκει να μάς συστήσει ένα εκ βαθέων πολιτικό δράμα με συνωμοσίες, ψέματα, χειριστικές διαθέσεις, σκληρές αποκαλύψεις και κρίσιμες αποφάσεις ζωής και θανάτου. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν ένα κλίμα αγωνίας στα όρια του μεταφυσικού θρίλερ σε ένα έργο που μοιάζει να γράφτηκε μόλις χθες. Ο Betti χρησιμοποιεί όλα τα παραπάνω για να μιλήσει για άλλα πιο ουσιώδη θέματα, όπως είναι η απουσία ειλικρινούς επικοινωνίας, η αναζήτηση της αλήθειας και το πραγματικού νοήματος της ζωής αλλά και η ανάγκη να ακούμε ο ένας τον άλλον με τα μάτια της ψυχής μέσα σε έναν κόσμο στον οποίο επικρατεί η μοναξιά και η έλλειψη επικοινωνίας. Παίζουν: Μιχάλης Καλιότσος, Τάσος Αντωνίου, Μαρία Μαλταμπέ, Αλέξανδρος Μαράκης – Μπούρκας.
Τετάρτη και Παρασκευή στις 21:00
12€ κανονικό, 8€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα

2. Macrokosmos, της Αλεξάνδρας Τσόμπου στο Θέατρο 104

Ο «Macrokosmos» της Αλεξάνδρας Τσόμπου, ένα έργο για τα σύνολα των μικρόκοσμών μας και τη σχέση μας με τα πρότυπα που μας επιβάλλονται, παρουσιάζεται, στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία της Περσεφόνης Παντοπούλου. Ένα οκταώροφο κτίριο με σημείο αναφοράς ένα θυρωρείο. Τρεις διαφορετικές εκφάνσεις μιας ηρωίδας που αναζητά τη θέση της μέσα σε αυτό. Ένα κτίριο που αντιπροσωπεύει το γρανάζι του συστήματος: Ποιες είναι οι εμπειρίες μας από αυτόν τον κοινωνικό μηχανισμό; Πόσο διαρκεί η ανοχή μας στη διαφθορά και στην αδιαφορία; Που αποτυπώνονται τα ιδανικά μας και που ακριβώς τοποθετούνται οι ηθικοί μας φραγμοί; Ο Μακρόκοσμος είναι ένα έργο για τα σύνολα των μικρόκοσμών μας και για τη σχέση μας με τα πρότυπα που μας επιβάλλονται. Παίζουν: Δήμητρα Κολοκυθά, Λίνα Κομνηνού, Μπέτυ Σαράντη.
Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15
Γενική Είσοδος: 12€. Μειωμένο (φοιτητών – ανέργων): 8€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι 

3. Ο Ταξιδιώτης, των Χάρη Φραγκούλη και Κωστή Γλύκαντζη στο Tempus Verum

Η «μικρή ακαδημία» φέρνει το λογοτεχνικό θρίλερ «Ο Ταξιδιώτης» στη σκηνή του Tempus Verum – Εν Αθήναις, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη και Κωνσταντίνου Γλύκαντζη. Πρόκειται για τη σκηνική μεταφορά του πεζογραφήματος του Ε.Χ Γονατά, το οποίο παρότι γραμμένο το 1945, αιχμαλωτίζει με τη φρεσκάδα, την επινοητικότητά του, καθώς και με τον τρόπο που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Παίζουν: Άχμεντ Αμπντελαζίζ, Στέφανος Βλάχος, Λίζα Γιαννακιτσίδου, Κωστής Γλύκαντζης, Ειρήνη Δάμπαση, Αντριάνα Ζαχαριάδου, Καλλιόπη Κουνιάδη, Μελίνα Κυρτάτα, Σάντυ Μακροπούλου, Κωνσταντίνος Μαναίος, Λήδα Μανούσου-Αλεξίου, Άντα Μπαϊρακτάρι, Σίλια Μπισιώτη, Γιώργος Μπουφίδης, Κωνσταντίνος Παπασωτηρόπουλος, Νέλλη Σιάρρου.
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Μειωμένο 12€, Κανονικό 15€
Tempus Verum Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. The Keith Jarett Legacy: Ο Γιώργος Ψυχογιός στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου

Ο σημαντικός συνθέτης και σολίστας Γιώργος Ψυχογιός, μετά από δύο χρόνια απουσίας, έρχεται να μας παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ απόλυτου αυτοσχεδιασμού, στα βήματα του αγαπημένου του Keith Jarett, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Μια παράσταση που ξεκινάει από το απόλυτο μηδέν, με αυτοσχεδιασμούς πάνω σε γνωστά μουσικά θέματα, αναφορές σε κινηματογραφικά τοπία, δόσεις από avant-garde και minimal τεχνοτροπία, αλλά και με αφετηρία την αναπάντεχη αίσθηση της στιγμής, συνθέτουν μια συναυλία – εμπειρία για τον θεατή – ακροατή.
Τετάρτη 10/5 στις 21:15
10-15€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μουσική Βιβλιοθήκη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Έλληνες σολίστ: Σούμπερτ και Μπραμς για τρίο με πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σούμπερτ και Μπραμς θα απολαύσει το φιλόμουσο κοινό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου ο Αλέξανδρος Γαβριηλίδης-Πέτριν, ο Τίμος Γαβριηλίδης-Πέτριν και ο Κωνσταντίνος Δεστούνης θα μάς παρασύρουν με τρία αριστουργήματα της κλασικής μουσικής. Μια νεανική ματιά, από τον βιολονίστα Αλέξανδρο Γαβριηλίδη-Πέτριν, τον τσελίστα Τίμο Γαβριηλίδη-Πέτριν και τον πιανίστα Κωνσταντίνο Δεστούνη, στο Adagio σε μι ύφεση μείζονα («Νυχτερινό) και στο Τρίο με πιάνο αρ. 2 σε μι ύφεση μείζονα του Franz Schubert, αλλά και στο Τρίο αρ. 2 σε ντο μείζονα του Johannes Brahms. Τρία αριστουργήματα του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου με την υπογραφή δύο μεγάλων ρομαντικών συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών απόψε το βράδυ.
Τετάρτη 10/5 στις 20:30
8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12€, 18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b