MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 9 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. To Aνθρώπινο Δυναμικό, της Νίκης Δουλγεράκη στο ΠΛΥΦΑ

Τρεις ηθοποιοί, με μοναδικό υλικό τις αφηγήσεις ανθρώπων που εργάστηκαν, εργάζονται και θα εργάζονται σε διαφορετικά επαγγέλματα, συνθέτουν την παράσταση και αναρωτιούνται: Μπορούμε να φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς εργασία; Τι ακριβώς είναι ένα τυπικό οκτάωρο; Μας καθορίζει η δουλειά μας; Και αν ναι, πόσο; Τι κάνει έναν άνθρωπο να αντέχει τη δουλειά του μέσα στα χρόνια; Τι ελπίζει και τι περιμένει; Η εργασία προέκυψε ως μια ανάγκη ανθρώπινη. Οι συνθήκες εργασίας ωστόσο, πόσο ανθρώπινες καταλήγουν να είναι για αυτούς που αποτελούν Το Ανθρώπινο Δυναμικό; Παίζουν: Μελίνα Κοτσέλου, Μαρίνα Παπούλια, Βασίλης Τρυφουλτσάνης. Φιλική Συμμετοχή: Γεωργία Μαυραγάνη.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 (έως 23/5)
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 10€
ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Αθήνα

2. One more for the road, του Γιώργου Αράπογλου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στο Vault

Η παράσταση «One more for the road», του Γιώργου Αράπογλου, ανεβαίνει στο Vault, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά. Το έργο, βασισμένο στο βιβλίο του Γιώργου Αράπογλου «Αθήνα 2012 μ.Χ.» (εκδόσεις Υδροπλάνο), είναι μια meta επιθεώρηση με χιούμορ και αυτοσαρκασμό – στο τότε και στο τώρα – έχοντας αφετηρία την κρίση και τις κουβέντες της καφετέριας ή 35 λόγους για να κάνεις sex! Με χιούμορ και αυτοσαρκασμό στο τότε και στο σήμερα σχολιάζονται οι γραφικοί τύποι ή φίλοι στην απέναντι θέση της καφετέριας ή στο δίπλα σκαμπό του μπαρ. Με τα social media παρέα, σε πρωταγωνιστικό ρόλο όπως είναι και στη ζωή, οι ήρωες ψάχνουν για δουλειά, μια ευκαιρία, ελπίδα, 35 λόγους για να κάνουν σεξ ή ένα ακόμα ποτό πριν μάς πουν καληνύχτα…
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Γενική είσοδος: 15€, Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10€, Ατέλειες: 8€
Πολυχώρος Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Μάριος Φραγκούλης και Dulce Pontes στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο διεθνής τενόρος Μάριος Φραγκούλης και η ντίβα του ελληνικού κοινού από την Πορτογαλία Dulce Pontes έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής με «Το Τραγούδι της Θάλασσας / Canção Do Mar» για να μάς οδηγήσουν σε μια μαγευτική μουσική διαδρομή στη Μεσόγειο με τραγούδια από τα λιμάνια του κόσμου. Δύο φωνές ενώνονται σε ένα θαλασσινό ταξίδι για το όνειρο, σε μια ακουστική -και όχι μόνο- εμπειρία, φέρνοντας στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης τραγούδια πλημμυρισμένα από το φως της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, των λιμανιών που έχουμε αγαπήσει από την Ιταλία και την Ισπανία μέχρι την Κορσική και τη Γαλλία.
Τρίτη 9 και Τετάρτη 10/5 στις 20:30
Διακεκριμένη: €60, Α Ζώνη: €54, Β Ζώνη:€48, Γ Ζώνη: €40, Δ Ζώνη: €33, Ε Ζώνη: €25, Εκπτωτικό: €12

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. Συναυλία με τον Λάκη Χαλκιά στο Θέατρο Ολύμπια

Σε μια αναδρομή της πλούσιας καλλιτεχνικής πορείας του, ο Λάκης Χαλκιάς με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της φωνής του θα ερμηνεύσει τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως οι: Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος, Απόστολος Καλδάρας κ.ά. Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και ο ίδιος θα αφιερώσουν ένα μεγάλο μέρος της παράστασης στην παραδοσιακή μουσική, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την μεγάλη μουσική οικογένεια των “Χαλκιάδων” απ’ την οποία και η καταγωγή του.
Τρίτη 9/5 στις 20:30
Περιορισμένης ορατότητας €5, Δ’ Ζώνη (φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών) €10, Γ’ Ζώνη €12, Β’ Ζώνη €15, Α’ Ζώνη €18, Διακεκριμένη Ζώνη €20, Προεδρικό Θεωρείο €30
Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. Ο Jonathan Bree στο Temple

To πρώην μέλος των Brunettes, ο Νεοζηλανδός μουσικός, παραγωγός, head της Lil’ Chief Records και bandmate/παραγωγός σε άλμπουμ της Princess Chelsea, Jonathan Bree, έρχεται ξανά στην Ελλάδα, για ένα μοναδικό, στιλάτο live, πασπαλισμένο με τη χαμηλότονη 60s γοητεία της chamber ή baroque pop (όπως αρέσκονται τα media να χαρακτηρίζουν αυτόν τον ιδιαίτερο ήχο που προκύπτει όταν ρίχνει κανείς σε σωστές δόσεις στο μίξερ κλασικές ενορχηστρώσεις με τις μελωδικές φόρμες της pop). Μαζί με την μπάντα του, παρουσιάζουν, εκτός από κομμάτια του τελευταίου άλμπουμ, τραγούδια και από την υπόλοιπη καριέρα του. Όσο για τους στίχους του άλμπουμ, μιλούν για όλα εκείνα που μπορεί να έχουν κάποιο νόημα αυτήν την εποχή, όπως το αδιέξοδο των ερώτων που αναλώνονται μπροστά στις οθόνες των κινητών και άλλες ιστορίες urban πόθου και τρόμου.
Τρίτη 9/5 στις 21:00
18€
Temple, Ιάκχου 17, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b