MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 5 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. The Last Five Years: Το βραβευμένο μιούζικαλ του Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν στη Λυρική Σκηνή

Η νεοϋορκέζικη ιστορία ενός ασυνήθιστου έρωτα ζωντανεύει για έξι μοναδικές παραστάσεις, στις 5, 6, 7, 11, 12 και 13 Μαΐου 2023, προσφέροντας μια αξέχαστη μουσικοθεατρική εμπειρία. Ένα έντονα συναισθηματικό και προσωπικό μιούζικαλ δωματίου με θέμα δύο εικοσάρηδες Νεοϋορκέζους που βρίσκουν και χάνουν τον έρωτα στη διάρκεια μιας περιόδου πέντε χρόνων, το “The Last Five Years” χαρακτηρίζεται από την αντισυμβατική δομή του, όπου η Κάθυ αφηγείται την ιστορία αντίστροφα, ενώ ο Τζέιμι αφηγείται την ιστορία σε ευθεία χρονολογική σειρά. Οι χρονικότητες των δυο ηρώων συναντιούνται μόνο μία φορά, στον γάμο τους. Το βραβευμένο με βραβείο Drama Desk έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, σε μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου, μετάφραση και σκηνοθεσία του Δημήτρη Δημόπουλου, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Βάσια Ζαχαροπούλου και ο Πάρις Παρασκευάδης.
05, 06, 07, 11, 12, 13 Μαΐου 2023 / Ώρα έναρξης 20.30 (Κυριακή: 19.30)
5€, 20€, Φοιτητικό, παιδικό: 10€
Εθνική Λυρική Σκηνή (Εναλλακτική Σκηνή), Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

2. Ο Γλάρος, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος

Συνεχίζοντας την έρευνά της σε θεμελιώδη κείμενα σημαντικών συγγραφέων, η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανεβάζει το έργο του Άντoν Τσέχωφ, «Ο Γλάρος», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου. Για τις ανάγκες της παράστασης δημιουργήθηκε νέα μετάφραση του έργου από τα ρωσικά την οποία υπογράφει ο Δαυίδ Μαλτέζε. Ποιος είναι ο άνθρωπος σε καιρούς μεταβατικούς, όπου τίποτα δεν μπορεί να συνεχίσει όπως ήταν, τίποτα δεν μπορεί να μείνει στάσιμο και τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς το άλμα προς έναν ουτοπικό ορίζοντα υπεράσπισης του ανθρώπινου μέσα στον άνθρωπο; Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Μαρκά – Μπονισέλ, Γιάννης Καράμπαμπας, Ελπινίκη Μαραπίδη, Ρόζυ Μονάκη, Σάββας Στρούμπος.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00
15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο: φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμΕΑ, συνοδός ΑμΕΑ, άνω των 65, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, ομαδικές κρατήσεις άνω των 7 ατόμων)
Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος, Λεωνίδου 12, Μεταξουργείο

3. Nostalgia Generation, της Βάσιας Ατταριάν στο Θέατρο 104

Το έργο “Nostalgia Generation”, μια σύγχρονη κωμωδία για τη γενιά των millennials, παρουσιάζεται από την ομάδα Ντουθ στο Θέατρο 104. Από τα επικά ταξίδια με το Ροδάνθη μέχρι τον Covid19, από τον Κώστα Τουρνά μέχρι τη Billie Eilish, από τη φάση μέχρι τον φασαίο και από τον Τιτανικό μέχρι τον τυφώνα με ονοματεπώνυμο, μία παρέα 40αρηδων συνειδητοποιεί, εν έτει 2023, ότι δεν έχει πια πρόσβαση στην εφηβική της ηλικία. Ενα sitcom ντοκιμαντέρ με live μουσική για όλους εκείνους που οι εξελίξεις τους ξεπέρασαν και ετοιμάζονται τόσο πρόωρα να “κάτσουν με τη νεολαία”. Αυτή η παράσταση / περφόρμανς / DIY συναυλία αρχίζει απροσδόκητα, συμβαίνει σε όλους τους χώρους του θεάτρου και περιλαμβάνει τη συνειδητή ή μη συμμετοχή του κοινού. Βάλτε ποτό, και περιηγηθείτε ελεύθερα στο χώρο (και στις αναμνήσεις) καθόλη τη διάρκεια της παράστασης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ρωμανός Καλοκύρης, Μυρτώ Μακρίδη, Προμηθέας Nerattini-Δοκιμάκης, Ιωάννα Ραμπαούνη, Σεραφείμ Ράδης, Δημήτρης Τάσαινας, Μαρία Φιλίνη. Guest star: Κατερίνα Μαυρογεώργη.
Παρασκευή, Σαββατο και Κυριακή στις 21:30
15 ευρώ, 10 ευρώ (μειωμένο)
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Αθήνα 

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ταξίδι στο κέντρο της Μουσικής – Η Συμφωνική Σουίτα: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο

Η τέταρτη συναυλία του κύκλου «Ταξίδι στο κέντρο της Μουσικής», από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αφιερώνεται στο είδος της Συμφωνικής Σουίτας. Σε αυτή, η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου και ο συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου υπό τον Λουκά Καρυτινό στο πόντιουμ, μας καλούν σε ένα γοητευτικό ταξίδι. Μια μουσική περιπέτεια που ξεκινά από τα παλάτια των ευγενών του 17ου αιώνα και φτάνει μέχρι τις γαμήλιες δεξιώσεις του σήμερα, τα αρχαία αλλά και τα σύγχρονα πανηγύρια. Ο όρος Συμφωνική Σουίτα άλλωστε, προέρχεται από το γαλλικό suite που σημαίνει διαδοχή. Κάπως έτσι γεννιέται το πλούσιο συναισθηματικά και ηχοχρωματικά μουσικό είδος που έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στον χρόνο, ξεκινώντας από τον μπαρόκ και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Συμφωνικές Σουίτες υπήρξαν ανέκαθεν ένα μουσικό ταξίδι στην πιο ανέμελη πλευρά της ζωής, σε αυτήν που δημιουργεί την αίσθηση ότι ένα στροβίλισμα και μερικές νότες μπορούν να σε τραβήξουν από το χέρι, να σε παρασύρουν σε άλλους κόσμους και να τα διορθώσουν όλα. Στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, έργα των Έντβαρντ Γκρηγκ, Σεργκέι Προκόφιεφ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, αλλά και των Νίνο Ρότα και Μάνου Χατζιδάκι. Τη σκηνοθεσία των συναυλιών αναλαμβάνει η Κατερίνα Ευαγγελάκου.
Παρασκευή 5/5 στις 20:30 και Σάββατο 6/5 στις 18:00
8-25€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Jazz στο Μουσείο: Δημήτρης Καταλειφός & Δημήτρης Τσάκας Quartet στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Η δημοφιλής σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, Jazz στο Μουσείο ολοκληρώνει το αφιέρωμα Ποίηση και Jazz, με ένα ταξίδι στην ποίηση του Δημήτρη Καταλειφού στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος. Ο ίδιος ο Δημήτρης Καταλειφός και το κουαρτέτο του Δημήτρη Τσάκα θα συναντηθούν στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή σε μια βραδιά απαγγελίας, τραγουδιού και μουσικής τζαζ με τίτλο “Σώμα και όνειρα”, με αφορμή 15 ποιήματα του βραβευμένου ηθοποιού και ποιητή.
Παρασκευή 5/5 και Σάββατο 6/5 στις 20:30
Γενικό εισιτήριο: 20€, εισιτήριο για B&E Members: 16€
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b