MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 3 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 3 Μαΐου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν, από την ομάδα RMS MATAROA στο Θέατρο Τέχνης

Η ομάδα RMS MATAROA μετά την περσινή επιτυχημένη παράσταση «Μικρό Αναρχικό Καλοκαίρι/Βαρκελώνη ’36», επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης για την πρώτη της αναμέτρηση με τον σαιξπηρικό κόσμο. Ακολουθώντας την πορεία των εμφανίσεων του Φάλσταφ στα έργα «Ερρίκος ΙV», πρώτο και δεύτερο μέρος, «Ερρίκος V» και «Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ», επιχειρεί μια νέα αφήγηση της σαιξπηρικής ιστορίας που παραμερίζει το επικό και αναζητά το βαθιά ανθρώπινο. Ο εκρηκτικός και αμετροεπής Φάλσταφ, ένας από τους πιο αγαπημένους κωμικούς χαρακτήρες των σαιξπηρικών έργων, γίνεται ο μίτος για να οδηγηθούμε στο λαβύρινθο της ανθρώπινης ύπαρξης. Εμβαθύνοντας στα ψυχικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που τον κάνουν ταυτόχρονα ευχάριστο και απεχθή, ρήτορα και φαφλατά, κακότροπο και ευσυγκίνητο, αναζητάμε να κατανοήσουμε την πραγματική φύση του ανθρώπου. Ο Φάλσταφ γίνεται καθρέφτης του εαυτού μας και τολμά να πει δυνατά τις μύχιες σκέψεις μας, εκείνες που φροντίζουμε να κρύψουμε στο πλαίσιο της συνύπαρξης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Ελίνα Ρίζου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος.
Τετάρτη – Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00
Από 12€
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα

2. Αντιγόνη, μετέωρη – μια ματιά στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή στο θέατρο Θησείον

Η Εταιρεία Θεάτρου Άλκη παρουσιάζει αυτή τη φορά στο Θέατρο Σφενδόνη την παράσταση «Αντιγόνη, μετέωρη- μια ματιά στην Αντιγόνη του Σοφοκλή» σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή. Η Αντιγόνη, μετέωρη. Μια ξένη-που δεν ανήκει ούτε στο φως ούτε στο χώμα. Το έργο μετέωρο, εκεί που χτίζεται διαλύεται, ένα γιαπί. Η πόλη μετέωρη, μετά από άγριο πόλεμο, παλεύει να σταθεί. Ο Κρέων θέλει να επιβάλλει δικαιοσύνη, αδέκαστος. Μετά από τη θυσία του παιδιού του βυθίζεται στη μαύρη τρύπα της Άτης, της αδυσώπητης θεάς που σε κάνει να βλέπεις για σωστό το λάθος. Ο θίασός μας μέσα από θραύσματα επιθυμεί να διαγράψει μια χειρονομία, μια διαδρομή, μνήμη για τους νεκρούς του, να εκπληρώσει μια κηδεία που δεν έγινε. Που δεν γίνεται – καθώς η ταχύτητα μάς πετάει συνεχώς στο αύριο. Στο πάντα, στέκονται οι αγαπημένοι μας σαν σήματα, όπως οι κούκοι στα μονοπάτια, σαν πέτρινα μνήματα στην άκρη της θαλάσσης. Τα υλικά μας εύθραυστα. Στοιχεία της τελετουργίας του θρήνου, διαβατήριων τελετών, ίχνη αρχέγονων χορών, μουσική άχρονη, συνθέτουν μια ιδιόμορφη παρτιτούρα, μετέωρη στο σύνορο. Η μετάφραση του Μίνου Βολανάκη πέτρινη. Ο σκηνικός χώρος ένα νταμάρι να στεγάσει τους εξόριστους. Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Γκλιάτη, Ειρήνη Κουμπαρούλη, Λυγερή Μητροπούλου, Μοχάμεντ Μπελχέντι, Δέσποινα Χαλκορόκα, Ρηνιώ Κυριαζή.
Τετάρτη – Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο: 10€, Ατέλειες: 8€
Θέατρο Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Τουρναβίτου 9, Ψυρρή

3. Μάτια παντού, αναζητώντας τα αγαπημένα μάτια του Αλέξανδρου Λυκούρα στο Studio Μαυρομιχάλη

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λυκούρας παρουσιάζει στο Studio Μαυρομιχάλη, μια ανανεωμένη εκδοχή του μονολόγου «Μάτια παντού, αναζητώντας τα αγαπημένα μάτια». Ο μονόλογος που ξεχώρισε κατά την πρώτη του παρουσίαση (το 2018 στο Από Μηχανής Θέατρο), παρουσιάζεται τώρα σε μια ανανεωμένη εκδοχή του. Ένας ηθοποιός στήνει στη σκηνή του θεάτρου πόλεις. Τριγυρίζει σε δρόμους και πλατείες. Αναζητά τον έρωτα. Που να ψάξει; Στους δρόμους του ονείρου; Στους δρόμους της ιστορίας; Ο έρωτας συνεχώς ξεγλιστράει. Πως να τον κρατήσει ζωντανό; Με την ειλικρίνεια ενός αφηγητή, με την υπερβολή ενός κομπέρ; Ο ηθοποιός στήνει πόλεις, ξαναστήνει και παγιδεύεται σε ένα λαβύρινθο γεμάτο προσδοκίες και διαψεύσεις. Μια παράσταση για την αέναη αναζήτηση του έρωτα και την προσπάθεια που κάνει ένας καλλιτέχνης για να τον εκφράσει. Στο κείμενο υπάρχουν στοιχεία από τη ζωή του Αλέξανδρου Σολομού (περ. 1803 – 1885). Ερμηνεύει ο Αλέξανδρος Λυκούρας.
Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Κανονικό 12€, Φοιτητικό: 10€, Ανέργων – ατέλειες: 8€
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στον Σταυρό του Νότου

Η Παυλίνα Βουλγαράκη επιστρέφει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου για 2 τελευταίες εμφανίσεις στις 3 και 10 Μαΐου. Καθηλωτική επί σκηνής, θα μοιραστεί μαζί μας, τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και τραγούδια που έχουν σημαδέψει τόσο την ίδια όσο και την πορεία της.
Τετάρτη 3 & 10/5 στις 21:30
13€ 
Σταυρός του Νότου, Φραντζή & Θαρυπου 37, Νέος Κόσμος

5. Οι Cinema Paradiso Project στο Half Note Jazz Club

H παράσταση με τις latin κινηματογραφικές επιλογές του σχήματος, έρχεται ξανά για να μάς συνεπάρει, να μας παρασύρει σε μια μουσική περιπλάνηση με διάθεση ερωτική, ρυθμούς λικνιστικούς και ατμόσφαιρα χορευτική. Ο θρυλικός Almodovar δεν μπορεί παρά να αποτελέσει την αφετηρία σε αυτό το μουσικό κινηματογραφικό ταξίδι που από την Ισπανία θα συνεχίσει στην άλλη πλευρά του ατλαντικού με άρωμα από Κούβα, Μεξικό, Παναμά, Κολομβία, Βραζιλία, και Αργεντινή μέσα από παθιασμένα tango, αισθησιακά bolero, παιχνιδιάρικα cha cha, λικνιστική samba, γοητευτική bossa nova και ξέφρενη salsa. Οι Cinema Paradiso Project διασκευάζουν τις νότες που έντυσαν τα κινηματογραφικά μας όνειρα, ανακαλύπτουν τη latin πλευρά τους και μάς προσκαλούν σε μια μουσική βραδιά με χορευτική διάθεση.
Τετάρτη 3/5 στις 21:30
15€ (θέση σε τραπέζι), 10€ (Bar)
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b