MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Χόλιγουντ: Μαζικές απεργίες σεναριογράφων – Elizabeth Olsen, Amanda Seyfried, Jimmy Fallon στο πλευρό των απεργών

Πολλές είναι οι παραγωγές του Χόλιγουντ που κατεβάζουν ρολά, μετά τη μαζική απεργία χιλιάδων σεναριογράφων του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, από χθες, Τρίτη 2 Μαϊου.

Απεργία, Photo by Ken Whytock on Unsplash
Monopoli Team

Οι παραγωγές του Χόλιγουντ έχουν διακοπεί και επισήμως, μετά τη μαζική απεργία χιλιάδων σεναριογράφων του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, από χθες, Τρίτη 2 Μαϊου.

Το Σωματείο Σεναριογράφων της Αμερικής (WGA) κάλεσε στην πρώτη απεργία εδώ και 15 χρόνια, αφού οι συζητήσεις με τα μεγάλα στούντιο σχετικά με τις αμοιβές των σεναριογράφων ήταν ατελέσφορες.

Το WGA δήλωσε ότι η συμπεριφορά των εταιριών είχε οδηγήσει σε «οικονομία της περιστασιακής απασχόλησης» (gig economy), που θέλει να μετατρέψει τη συγγραφή σεναρίων σε ένα επάγγελμα “ελεύθερων επαγγελματιών”. “Για το καλό του παρόντος και του μέλλοντος μας, δεν έχουμε άλλη επιλογή” ανέφεραν.

Έτσι, πάνω από 10 χιλιάδες εργαζόμενοι είναι εκείνοι που απεργούν, με αποτέλεσμα το Χόλιγουντ να κατεβάζει ρολά για πρώτη φορά μετά τον κορονοϊό και την τελευταία απεργία του σωματείου πριν από 15 χρόνια – η οποία τότε είχε διαρκέσει 100 ημέρες και είχε οδηγήσει σε απώλειες πολλών εκατομμυρίων για το Χόλιγουντ.

Μερικές από τις παραγωγές που θα σταματήσουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, είναι το Big Mouth, όλα τα Late Night Shows, συμπεριλαμβανομένου του Saturday Night Live, η τρίτη σεζόν του Yellowjackets και το Abbott Elementary.

Οι απεργοί έχουν την στήριξη μεγάλων ονομάτων της βιομηχανίας της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, όπως η Elizabeth Olsen, η Amanda Seyfried και ο Jimmy Fallon που εξέφρασαν τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματά τους – πολλοί από αυτούς από το κόκκινο χαλί του Met Gala.

“Ό,τι μπορώ θα το κάνω για να στηρίξω το συνδικάτο… Δεν θα μπορούσα να κάνω το show χωρίς τους σεναριογράφους μου. Τους στηρίζω απόλυτα” είπε ο Jimmy Fallon.

“Πρέπει να σκεφτούμε ξανά σε δομικό επίπεδο πώς άνθρωποι σε όλα τα επίπεδα μπορούν να συνεχίσουν να επιβιώνουν, τώρα που έχουμε τις streaming υπηρεσίες. Ηθοποιοί που μπορούσαν να ζήσουν από επαναλήψεις, δεν μπορούν πλέον, γιατί πληρώνονται μόνο για μια ημέρα. Και πάει σε μία streaming υπηρεσία και μετά δεν βλέπουν ούτε ένα ευρώ” είχε πει η ηθοποιός Elizabeth Olsen στο Variety Awards Circuit Podcast, για τις αλλαγές που έχει φέρει το streaming για τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου της ψυχαγωγίας.

“Είναι απαραίτητο. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Όλα έχουν αλλάξει με το streaming, και όλοι θα έπρεπε να αμείβονται για τη δουλειά τους. Είναι τόσο απλό” ανέφερε η Amanda Seyfried, στηρίζοντας και εκείνη την απεργία του WGA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRohtko: Η διασημότερη υπόθεση απάτης στην ιστορία της τέχνης ανεβαίνει στη Στέγη, από τον Lukasz Twarkowski12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b