MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 2 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Δεν ακούς τον ρυθμό, του Τάσου Πετρίτση στο θέατρο Αλκμήνη

Η παράσταση «Δεν ακούς τον ρυθμό» του Τάσου Πετρίτση, ανεβαίνει από την ομάδα Actraw στο θέατρο Αλκμήνη. Μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, που μιλά για όλα αυτά που θέλουμε να έχουμε, αλλά και για την πάλη με τις ίδιες τις επιλογές μας. Η Στέλλα, νεαρή τραγουδίστρια που κυνηγά την επιτυχία, θα επιδιώξει την απόδραση από το αδιέξοδο της πραγματικότητας με τη βοήθεια ενός παραισθησιογόνου. Ο κόσμος της φαντασίας ανοίγεται μπροστά της. Συνοδοιπόροι της σε αυτόν, οι χτίστες. Δύο ανθρώπινες μορφές που γέννησε το όνειρό της. Το ψυχεδελικό της ταξίδι θα τη φέρει αντιμέτωπη με τις επιλογές της ζωής της, θα επαναπροσδιορίσει τις επιθυμίες της και θα ξυπνήσει τον αγώνα για την ανακάλυψη της πραγματικής της ελευθερίας. Πόσο, όμως, εφικτή είναι τελικά η υπέρβαση όσων μας αιχμαλωτίζουν; Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέφανος Βλάχος, Δήμητρα Βογιατζόγλου, Τζένη Γεωργιλή, Ειρήνη Δάμπαση, Μαντώ Μιχαλιού, Λεωνίδας Παπαδόδημας, Ειρήνη Τσέλλου.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο: 12€, Ατέλειες: 5€ 
Θέατρο Αλκμήνη,  Σκηνή Intermedia, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα

2. Garamond 12, της Μαρίας Δριμή στο θέατρο Πορεία

Μετά το Νυχιάνγκ και το Labor που αγκαλιάστηκαν θερμά από το κοινό, ένα ακόμη νέο έργο, ένα δείγμα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Πορεία. Το “Garamond 12” της Μαρίας Δριμή, που πήρε τον τίτλο του από μια… γραμματοσειρά, προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία και πραγματεύεται τα θέματα της ταυτότητας, του απογαλακτισμού και της δειλίας απέναντι στη ζωή, της υποστηρικτικής και ενίοτε πνιγηρής σχέσης μητέρας-παιδιού, της αποδοχής του εαυτού, της άρνησης παραδοχής της πραγματικότητας, των ζωτικών προτύπων, της έκθεσης τουκαλλιτέχνη, της αδυναμίας να ακολουθήσουμε έναν «ενδεδειγμένο» τρόπο ζωής, της φιλίας, της ερωτικής επιθυμίας. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Ζορμπά, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Χάρης Τζωρτζάκης, Σίλια Μπισιώτη.
Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
10-15€
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Ο Olivier Latry στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με το αφιέρωμα Μεγάλοι οργανίστες γιορτάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τα τριάντα χρόνια από την κατασκευή και τα εγκαίνια του εκκλησιαστικού οργάνου της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης, στην οποία έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς φημισμένοι δεξιοτέχνες. Ο νέος επετειακός κύκλος εκδηλώσεων ανοίγει απόψε το βράδυ, με την εμφάνιση του βιρτουόζου οργανίστα Olivier Latry που έχει συνδέσει το όνομά του με τον ιστορικό καθεδρικό ναό Νοτρ-Νταμ στο Παρίσι. Ο σπουδαίος Γάλλος μουσικός έχει καταξιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του εκκλησιαστικού οργάνου διεθνώς, αλλά και ως ένας βιρτουόζος παγκόσμιας ακτινοβολίας, ο οποίος εξερευνά και διευρύνει διαρκώς τους ορίζοντες της μουσικής που έχει γραφτεί για το συγκεκριμένο όργανο. Ο Latry φημίζεται επίσης για τους τολμηρούς, δεξιοτεχνικούς αυτοσχεδιασμούς του. Στο πρόγραμμά του για απόψε, ο Olivier Latry έχει συνδυάσει συγκλονιστικά πρωτότυπα έργα και εκπληκτικής ακρίβειας μεταγραφές γνωστών συνθέσεων.
Τρίτη 2/5 στις 20:30
7,50 – 35€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. Μαρία Παπαπετροπούλου και Antoine Banville στο Half Note Jazz Club

Η διαπρεπής πιανίστα Μαρία Παπαπετροπούλου θα συνεργαστεί με τον σημαντικό Γάλλο Jazz ντράμερ Antoine Banville, για μια μοναδική εμφάνιση, στη σκηνή του Half Note Jazz Club. Εκεί, θα παρουσιάσουν έργα Ελλήνων και Γάλλων συνθετών που έχουν συντεθεί για πιάνο σόλο, θα συνομιλήσουν με τον Jazz αυτοσχεδιασμό του Antoine Banville γεννώντας κάτι εντελώς νέο και πρωτότυπο. Οι δύο αυτοί μουσικοί ενώνουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες της μουσικής τους καταγωγής και παρουσιάζουν το αξιόλογο αυτό ρεπερτόριο σε μια πρωτότυπη ηχητική μορφή. Θα ακουστούν έργα των Γιώργου Κουρουπού, Μηνά Αλεξιάδη, Στάθη Γυφτάκη, Éric Satie, Claude Debussy, Deodat de Severac και Olivier Messiaen.
Τρίτη 2/5 στις 21:30
Από 10€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

5. Οι Unsane στο Temple

Οι νεοϋορκεζοι εκπρόσωποι του noise rock, επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 6 χρόνια απ’την παρθενική τους εμφάνιση στο FoS Festival το 2017. Οι Unsane επιστρέφουν στον δρόμο, με νέα σύνθεση, που περιλαμβάνει μέλη των Daughters και Made Out Of Babies και υπόσχονται μερικές ακόμη καθηλωτικές συναυλίες, στο γνώριμο εκκωφαντικό noise rock στυλ τους, για το 2023. Με αφορμή την ίδρυση του Lamb Unlimited label, από τον mainman του σχήματος Chris Spencer και την επανακυκλοφορία των δύο πρώτων albums τους, που είχαν αρχικά κυκλοφορήσει μέσω της Matador Records και δεν είχαν διατεθεί ποτέ έως τώρα ψηφιακά, οι Unsane επιδίδονται σε αυτή τη συναυλιακή εξόρμησή τους, σε μία εκτέλεση τραγουδιών από των πρώιμο κατάλογό τους, για τους οπαδούς του σχήματος κι όχι μόνο.
Τρίτη 2/5 στις 20:00
25€
Temple, Ιάκχου 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b