MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
01
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για την Τρίτη 2 Μαΐου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 2 Μαΐου.

Monopoli Team

Η παράσταση “Μποστ και Φλωξ” στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα αλλάζει μέρα για αυτή τη βδομάδα και παρουσιάζεται την Τρίτη 2 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, το κοινό θα παρακολουθήσει στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας την παράσταση “Μποστ και Φλωξ” της Δήμητρας Παπαδήμα σε σκηνοθεσία και ερμηνεία των Γιάννη Μποσταντζόγλου και Κώστα Φλωκατούλα. Υπόθεση: Σύμφωνα με τη σημείωση της συγγραφέα, η παράσταση αυτή μεταφέρει το κοινό σε μια ασπρόμαυρη εποχή όπου το αξιακό σύστημα ήταν διαφορετικό και κυριαρχούσε ο ρομαντισμός και η αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων. “Όταν το ποίημα παίρνει σάρκα και οστά, γίνεται μια σπαρταριστή κωμικοτραγωδία, ολόιδια με τη ζωή! Πιθανόν να σας πλημμυρίσει το κύμα αθωότητας που έχει χαθεί, πιθανόν να γελάσετε μέχρι δακρύων και να κλάψετε από τα γέλια, αλλά πιθανόν να ταυτισθείτε και με τους ασπρόμαυρους ήρωες μας και την αγνότητα τους, πιθανόν να σας θυμίσει Χοντρό-Λιγνό, πιθανόν να σας θυμίσει Μπέκετ, οπότε είμαστε σε καλό δρόμο.”
2/5, 20:00
Κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 9570001. 
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας – Κρέμου 123, Καλλιθέα 

Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Δεληγιαννάκη “Mια πολιτιστική ιστορία της Κύπρου κατά την ύστερη ρωμαϊκή περίοδο” στο Σπίτι της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Αναπληρωτή Καθηγητή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γιώργου Δεληγιαννάκη, με τίτλο “Μια πολιτιστική ιστορία της Κύπρου κατά την ύστερη ρωμαϊκή περίοδο”. Η μονογραφία κυκλοφορεί από το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακή Δημοκρατίας και έχει ως θεματική τη συνύπαρξη Χριστιανών, Εθνικών και Εβραίων στη Ρωμαϊκή Κύπρο κατά την εποχή της όψιμης αρχαιότητας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ρωμαϊκής Ιστορίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καντηρέα και η Επίκουρη Καθηγήτρια Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής Ιστορίας Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης, Ελένη Φάσσα.
2/5, 19:00
Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2 Α, Αθήνα 

Εργαστήρι “Το παιχνίδι ξεκινάει!” στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Photo by Karthik Balakrishnan on Unsplash

Την Τρίτη 2 Μαΐου, το Ινστιτούτο Γκαίτε προσκαλεί το κοινό σε μία βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών. Στο διασκεδαστικό αυτό απόγευμα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη γερμανική γλώσσα αλλά και να παίξουν διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια, κατάλληλα για παίκτες όλων των ηλικιών.
2/5, 17:00-21:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRolex Arts Festival: Ξεκινά η προπώληση για το πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Free City: 5+1 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές: Όσα θα κάνουμε αυτό το πρώτο ΣΚ του Νοεμβρίου
Εκδηλώσεις
Η Εβδομάδα Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ξεκινά στο ΚΠΙΣΝ
Εκδηλώσεις
«Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες» με τη Ρένη Πιττακή, ο Τζον Γουόρνερ με την ΚΟΑ στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Δωρεάν webinar: Ευεξία και Επιτυχία στην Επιχειρηματικότητα
Cine News
Ατμόσφαιρες στα πόδια μου: Προβολή και ανοιχτή συζήτηση στην Ταινιοθήκη για τη βιωσιμότητα του εδάφους της Γης
Εικαστικά
Ο Προθάλαμος Δ’ 2 του Εθνικού συνεχίζεται: Διεπιστημονικοί και διακαλλιτεχνικοί διάλογοι με άξονα το περιβάλλον
Εκδηλώσεις
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου: Νέα σεζόν με 98 εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Η «Μητέρα του σκύλου» με την Υρώ Μανέ, το National Theatre Live στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Αποχαιρετισμοί: Ένα δρώμενο με ποίηση, μαρτυρίες και μουσική στην ιστορική προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά
Εκδηλώσεις
«Εκείνος κι Εκείνος» στο Θέατρο Αργώ, η Αλεξάνδρα Γκράβας στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Όσα θα κάνουμε σήμερα - 28η Οκτωβρίου - στην πόλη