MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 28 Απριλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Δεσποινίς Τζούλια, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου στο Θέατρο 104

Το έργο του August Strindberg, «Δεσποινίς Τζούλια», σε μετάφραση Μαργαρίτας Μέλμπεργκ και σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου, ανεβαίνει στο Θέατρο 104, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η «Δεσποινίς Τζούλια», έργο γραμμένο το 1888, αποτελεί ένα μανιφέστο του νατουραλισμού, το πρώτο θεατρικό αριστούργημα του είδους, μετά την «Τερέζ Ρακέν» του Ζολά. Παραμένει, παρά τα συνεχή του ανεβάσματα, διαρκώς επίκαιρο και βαθιά προκλητικό. Η κληρονομικότητα και το φύλο, η ταξική προέλευση αλλά και το ένστικτο της επιβίωσης –μια μεταφορά των θέσεων του Δαρβίνου για την επικράτηση του ισχυρότερου– συνιστούν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του δράματος πίσω από τους δύο βασικούς χαρακτήρες. Η ισχυρή έλξη και η τελική σύγκρουσή τους είναι σύγκρουση ανάμεσα στο ένστικτο της ζωής και την ενόρμηση του θανάτου – μια επιθυμία δύναμης, κατακυρίευσης και επικράτησης με κάθε κόστος. Παίζουν: Δέσποινα Σαραφείδου, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Τασία Σοφιανίδου.
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων, ΑΜΕΑ, ομαδικά άνω των 6 ατόμων), 5 ευρώ (ατέλειες) 
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

2. Κωσταλέξι, του Κωνσταντίνου Μωραΐτη στο θέατρο Θησείον

Για 17 παραστάσεις, η πραγματική ιστορία μίας γυναίκας που οι ίδιοι οι γονείς της κράτησαν σε εγκλεισμό για σχεδόν τρεις δεκαετίες σε ένα χωριό της Στερεάς Ελλάδας, αποτελεί την έμπνευση για την παράσταση «Κωσταλέξι» από την 812:Coal Theatre Company, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μωραΐτη στο θέατρο Θησείον. Η παράσταση, με την διάθεση της έρευνας, προσπαθεί να ανακαλύψει την πραγματική Ελένη Καρυώτη ξεπερνώντας την εικόνα της και τις ιστορίες της εποχής. Την Ελένη σαν άνθρωπο πέρα από την αρρώστια και την οικογενειακή παθογένεια. Εξετάζει το θέμα των ψυχικά νοσούντων στην ελληνική επαρχία, το φαινόμενο των «τρελών του χωριού» προσπαθώντας να θέσει ερωτήματα τόσο για την κατάσταση της ψυχικής υγείας στην χώρα όσο και για την συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στους πάσχοντες. Παίζουν: Άλκηστις Νικολαΐδη, Ζωγραφιά Μεντεσίδου, Κωνσταντίνος Μωραΐτης.
Παρασκευή και Σάββατο στις 23:30, Κυριακή στις 22:30
Γενική είσοδος 12€

Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Αθήνα

3. Εμείς, οι ημιάνθρωποι του πουθενά (Philellines #21ος), σε σκηνοθεσία Ελένης Μποζά στο Από Μηχανής Θέατρο

Η παράσταση «Εμείς, οι ημιάνθρωποι του πουθενά» (Philellines #21ος), ένα κωμικό θρίλερ για το τέλος του κόσμου βασισμένο σε θραύσματα από το μυθιστόρημα της Μιμίκας Κρανάκη, «Φιλέλληνες, Είκοσι τέσσερα γράμματα μιας Οδύσσειας», παρουσιάζεται στο Από Μηχανής Θέατρο. Σε έναν ξεχαρβαλωμένο πια κόσμο, τώρα ή λίγο αργότερα, επτά άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, περιμένουν ένα διαστημόπλοιο που θα έρθει να τους σώσει. Με άφθονο χρόνο και ελάχιστες προμήθειες αναγκάζονται να συνυπάρξουν. Μια υποψία κλοπής ανάμεσα τους, οδηγεί στην ανακάλυψη ενός άχρηστου – για τον παρόν και το μέλλον τους – θησαυρού, κληρονομιά για τον επόμενο πλανήτη. Ένας πάκος γράμματα, με διευθύνσεις, ονόματα και γραμματόσημα, αποκαλύπτει κομμάτια προσωπικών ιστοριών, ανθρώπων πεθαμένων εδώ και καιρό. Οι εξελίξεις που πυροδοτούνται θα είναι γεμάτες εκπλήξεις και οι ήρωες μας θα βρεθούν αντιμέτωποι με το εξής ερώτημα: Μήπως τελικά το τέλος του κόσμου είναι μια δικαιολογία; Παίζουν: Νίκος Γιαλελής, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Τρύφωνας Ζάχαρης, Διονύσης Πιφέας, Θεοδόσης Σκαρβέλης, Ναταλία Στυλιανού, Μαρία Φωτεινοπούλου.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00
15 ευρώ κανονικό, 12 φοιτητικό, 10 ανέργων, άνω των 65. Υπάρχει και η δυνατότητα ομαδικών εισιτηρίων (10 άτομα) στην τιμή των 10 ευρώ
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMonika: Δεν κάνω μουσική για να πετύχω, κάνω μουσική για μένα12.09.2018

MOYΣΙΚΗ

4. Η Monika στο Fuzz

Η Monika μάς περιμένει απόψε στο Fuzz Club, μαζί με την κλασική αυθεντική rock μπάντα της, για μια μοναδική συναυλία με αφετηρία το “Avatar” και σταθμούς σε πολλά τραγούδια από το τέταρτο αγγλόφωνο άλμπουμ της με τίτλο “Proud”, αλλά και τις άλλες αγγλόφωνες κυκλοφορίες της, για ένα cinematic pop ταξίδι γεμάτο συγκίνηση αλλά και πολύ ρυθμό.
Παρασκευή 28/4 στις 21:30
Προπώληση: 17 ευρώ (ορθίων), Ταμείο: 20 ευρώ (ορθίων) VIP καθήμενων (περιορισμένες θέσεις): 50 ευρώ
Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος

5. Ντόρα Μπακοπούλου και Μιχάλ Νεστερόβιτς με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει με τους Ντόρα Μπακοπούλου και Μιχάλ Νεστερόβιτς για μια συναυλία, με επίκεντρο την Τρίτη Συμφωνία του Γάλλου ρομαντικού Καμίγ Σαιν-Σανς, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η βραδιά ανοίγει με τη νέα σύνθεση του δραστήριου Δημήτρη Σκύλλα που αντλεί έμπνευση από τον χορό του Ζαλόγγου.
Παρασκευή 28/4 στις 20:30
15-50€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b