MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«ChemExpo 2023 | 10 years of Chemecon»: Ημερίδα ενημέρωσης και δικτύωσης Χημικών Μηχανικών στο Σεράφειο

Με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυση του Chemecon, του μη κερδοσκοπικού συλλόγου νέων Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, διοργανώνεται, στο Σεράφειο, η ημερίδα «ChemExpo 2023 | 10 years of Chemecon», για τη διασύνδεση του ακαδημαϊκού χώρου με την επιστημονική κοινότητα.

Monopoli Team

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «ChemExpo 2023 | 10 years of Chemecon», που διοργανώνεται από το Chemecon στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Σχετικά με το Chemecon

Το Chemecon είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός σύλλογος νέων Χημικών Μηχανικών που δραστηριοποιείται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στόχος του είναι να συμβάλλει ουσιαστικά στη σύνδεση των φοιτητών με το αντικείμενο των σπουδών τους. Η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσω οργανωμένων και πολυδιάστατων δράσεων με κύριο άξονα την άμεση και σφαιρική πληροφόρηση γύρω από τις δυνατότητες και προοπτικές ενός Χημικού Μηχανικού.

Σχετικά με το ChemExpo 2023

Tο ChemExpo 2023 διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυση του Chemecon. H εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση και τη διασύνδεση του ακαδημαϊκού χώρου με την επιχειρηματική κοινότητα, μέσω της ανταλλαγής απόψεων γύρω από τις σύγχρονες παραγωγικές και επιχειρηματικές προκλήσεις.

Μία ημερίδα ενημέρωσης και δικτύωσης σχεδιασμένη από φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που απευθύνεται σε άτομα της φοιτητικής κοινότητας, απόφοιτους, ερευνητές και μέλη του ευρύτερου ακαδημαϊκού χώρου.

Το «παρών» θα δώσουν κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της Χημικής Μηχανικής, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάθε εταιρείας με σκοπό να ενημερωθούν για την εταιρική δραστηριότητα αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς για τις σύγχρονες παραγωγικές και επιχειρηματικές προκλήσεις.

Στην Κεντρική Αίθουσα της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και το ερευνητικό έργο διδακτόρων, ερευνητών και φοιτητικών ομάδων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους ερευνητές και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον ερευνητικό και ακαδημαϊκό τομέα.

Παράλληλα, στις αίθουσες του Χώρου, θα λάβουν χώρα τα «Round Table Sessions», δηλαδή ανοιχτές συζητήσεις μεταξύ φοιτητών και αποφοίτων Χημικών Μηχανικών που εργάζονται στον κλάδο, καθώς και τα Workshops από τις συμμετέχουσες εταιρείες. Σκοπός των workshops είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον ρόλο του Χημικού Μηχανικού σε αυτές, ενώ παράλληλα θα μπορούν να θέτουν ανοιχτά τις απορίες τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας κάνοντας κλικ εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το ChemExpo 2023 | 10 years of Chemecon: https://chemexpo.chemdays.gr/

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα τη Μεγάλη Εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Βέρντι, Μέντελσον και πασχαλινή κατάνυξη στην πόλη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #213: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ η Αθήνα τα "σπάει" στο Borderline, ψωνίζει στο Meet Market και μπαίνει σε pre-pride mood
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου
Εκδηλώσεις
60 χρόνια MIET: Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης γιορτάζει με νέο logo και πλήθος εκδηλώσεων
Εκδηλώσεις
Έναρξη του Borderline Festival 2026 στο Onassis Ready, ο Σερ Τζον Έλιοτ Γκάρντινερ στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Four the Love of Moxy – The Penthouse Edition: Ένα μεγάλο πάρτι για τα 4 χρόνια λειτουργίας του ξενοδοχείου
Εκδηλώσεις
Η Νεφέλη Φασούλη στο Κύτταρο, η Ελληνική Πρωτοπορία στο ΕΜΣΤ – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου
Εκδηλώσεις
1ο Πασχαλινό Bazaar Ειδικών Σχολείων Πειραιά στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου
Εκδηλώσεις
ΚΟΑ και Ντένις Κοζούχιν σ’ένα «μαραθώνιο» Ραχμάνινοφ, αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο – Όσα θα κάνουμε σήμερα