MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
23
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 27 Απριλίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο Ταρτούφος, του Μολιέρου στο θέατρο Σταθμός

Η αριστουργηματική κωμωδία του Μολιέρου, «Ο Ταρτούφος», έρχεται στο Θέατρο Σταθμός, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νταλιάνη. 400 χρόνια μετά την γέννηση του Μολιέρου οι «σκοτεινές» λεγόμενες κωμωδίες του, εξακολουθούν να διασκεδάζουν το κοινό και να εμπνέουν διαφορετικές γενιές σκηνοθετών για καινούργια και ανατρεπτικά ανεβάσματα. Ο Γιάννης Νταλιάνης, ο οποίος στο παρελθόν έχει δουλέψει ιδιαιτέρως πάνω στο έργο του Μολιέρου, σκηνοθετεί με την αρωγή σημαντικών καλλιτεχνικών συντελεστών έναν θίασο 9 ηθοποιών στην έγκυρη μετάφραση του Ανδρέα Στάικου. Το τελικό κείμενο της παράστασης διαμόρφωσε ο Γιάννης Νταλιάνης μένοντας πιστός στο πνεύμα του έργου και της μετάφρασης. Η απόδοσή του εμπνέεται από την εξωφρενική σύγχρονη πραγματικότητα, εμπλουτισμένη με τραγούδια του Έλβις Πρίσλεϊ, που χρησιμοποιούνται ως μέσο αποπλάνησης. Όλα αυτά μαζί μάς προδιαθέτουν για έναν απολαυστικό Ταρτούφο. Παίζουν: Μάνος Καρατζογιάννης, Θανάσης Βλαβιανός, Ελίζα Σκολίδη, Αγγελική Μαρίνου, Γιώργος Κορομπίλης, Μέγκι Σούλι, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Θωμάς Σιέκας, Φωνή: Νίκος Χαζτόπουλος.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:30
17 ευρώ (κανονικό), 14 ευρώ (μειωμένο)
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Οὑγκώ 55, Μεταξουργείο

2. Απόγνωση, του Περικλή Μοσχολιδάκη στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Θεατρική Ομάδα Ρέκτις παρουσιάζει, στο Θέατρο Αλκμήνη, την παράσταση «Απόγνωση», ένα έργο για τη βία, τη γυναικοκτονία, την εκδίκηση και τον απεγνωσμένο έρωτα, σε κείμενα και σκηνοθεσία του Περικλή Μοσχολιδάκη. Στην εποχή μας η θεματολογία της παράστασης αποκτά μια δραματική επικαιρότητα, καθώς, όλο και πιο συχνά έρχονται στη δημοσιότητα ειδήσεις που μάς συγκλονίζουν με την έκταση και με τη βιαιότητα τους, έχοντας, σχεδόν ως αποκλειστικό τους θύμα τις γυναίκες. Πέντε μονόλογοι εμπνευσμένοι από την αποτρόπαια, σκληρή καθημερινότητα της βίας και της γυναικοκτονίας, στηριγμένοι στο ύφος του Ποιητικού Ρεαλισμού. Παίζουν: Φωτεινή Βακάκη, Ιωάννα Νικολάου, Κατερίνα Στρατή, Χριστίνα Αναστασιάδου, φωνή: Περικλής Μοσχολιδάκης.
Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15
Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων: 10 ευρώ, Ατέλεια: 5 ευρώ
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι

PERFORMANCE

3. Αποκάλυψη – Επτά διαλογισμοί γύρω από τον Giorgione: Μια περφόρμανς από την Ομάδα Anagoor στο Θέατρο Ολύμπια

Στο Θέατρο Ολύμπια ανεβαίνει η περφόρμανς «Αποκάλυψη – Rivelazione: επτά διαλογισμοί γύρω από τον Giorgione» από την Ομάδα Anagoor, στο πλαίσιο του κύκλου “Viva l’Italia!”. Η περφόρμανς παρουσιάζει στο κοινό έναν (σχεδόν) αδημοσίευτο και (σχεδόν) αιρετικό Giorgione. Καθώς δεν είναι δυνατή η ανίχνευση μιας βιογραφίας του Giorgione, ένας αφηγητής, μπροστά σε δύο οθόνες, αφηγείται μέσω λέξεων, εγγράφων, ποιητικών στίχων και εικόνων των έργων του ζωγράφου από το Castelfranco, θραύσματα της Βενετίας στις αρχές του δέκατου πέμπτου και του δέκατου έκτου αιώνα. Η ιστορία του παρελθόντος ενσαρκώνεται και αναδύεται ξανά με διαφορετικούς τρόπους (και παρόλα αυτά συνεκτικούς) για να συνθέσει την ιστορία του παρόντος. Με τον Marco Menegoni.
Πέμπτη 27/4 στις 20:30
5 ευρώ
Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Ακαδημίας 59, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Ιουλία Καραπατάκη στον Σταυρό του Νότου

Η Ιουλία Καραπατάκη επιστρέφει για τρία τελευταία ανοιξιάτικα live στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Μαζί με τη μπάντα της, υπόσχεται να παρασύρει το κοινό με τραγούδια διαχρονικά και αγαπημένα. Το πρόγραμμα που έχει επιλέξει, με σεβασμό, πολλή αγάπη και μεράκι, δείχνει τον τρόπο που επικοινωνεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα της. Θα ακουστούν διασκευές, παραδοσιακά, έντεχνα και παλιά λαϊκά τραγούδια, ενώ δείγματα της νέας της δουλειάς είναι το χιλιοτραγουδισμένο “Της μνήμης το μαχαίρι” σε στίχους Δημήτρη Μπάκουλη και μουσική Άγη Παπαπαναγιώτου, αλλά και το “Τακούνια για καρφιά” του Ορέστη Ντάντου.
Πέμπτη 27 Απριλίου στις 21:00 και Παρασκευές 5 και 12 Μάΐου στις 22:00
Εισιτήριο oρθίων 12 ευρώ

Κεντρική Σκηνή – Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα

5. Η Evangelia στο Piraeus Club Academy

Η Evangelia έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στο Piraeus Club Academy, με το ξεχωριστό μουσικό της ταπεραμέντο. Στη μουσική της παντρεύει την ελληνική μουσική παράδοση με τη σύγχρονη ποπ και δημιουργεί ένα πρωτότυπο και εντελώς προσωπικό μείγμα διεθνών και ελληνότροπων στοιχείων. Μαζί της η Antigoni, η οποία θα ανοίξει τη συναυλία.
Πέμπτη 27/4 στις 21:00
Γενική είσοδος – Α’ Φάση: 16,50 ευρώ, Γενική είσοδος – Β’ Φάση: 19,80 ευρώ, VIP (Θέσεις καθημένων στον εξώστη): 27,50 ευρώ
Piraeus Club Academy, Πειραιώς 105 & Βίτωνος, Αθήνα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ στην Αθήνα έχει metal, techno, χορό και AI εκθέσεις
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Οι δωρεάν εκδηλώσεις αυτού του ΣΚ (23-24 Μαΐου)
Cine News
Athens Pride 2026: Performance, queer σινεμά, πολύχρωμη καψούρα – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 25-31/5
Βιβλία
Ο Desmond Child έρχεται στην Αθήνα με την αυτοβιογραφία του “Livin’ On A Prayer – Big Songs Big Life”
Εκδηλώσεις
Από τη jazz της Ηρώς στους σκοτεινούς ρυθμούς των Potochkine – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
This is Athens City Festival: Όλα όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν το ΠΣΚ (22-24 Μαΐου)
Εκδηλώσεις
Από το Ensemble KNM Berlin έως την έκθεση εμβυθιστικής τέχνης του Onassis ONX – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
2ο Φεστιβάλ «Μαζί στη Γιορτή»: Η μεγάλη συνάντηση της ισότιμης συμπερίληψης συνεχίζεται στη Φωκίδα
Εκδηλώσεις
Η Ακαδημία και η Κοινωνία: Μια συζήτηση για τη γνώση, την εκπαίδευση και το μέλλον στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
Εκδηλώσεις
Εκθέσεις, party, θέατρο, δραστηριότητες για παιδιά: Το πρόγραμμα παράλληλων δράσεων του 25ου Athens Jazz στην Τεχνόπολη
Εκδηλώσεις
Ένα εικαστικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ψυχοπαίδη, ο ADÉDÈJÌ με το Ancestral Rhythm στην Αθήνα – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Athens Pride 2026: Καριέρα, θέατρο, συμπερίληψη – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 19-24/5