MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Πέμπτη 27 Απριλίου

Ημερίδες, συζητήσεις και παραστάσεις με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Πέμπτη 27 Απριλίου.

Monopoli Team

Ημερίδα για τα 160 χρόνια από τη γέννηση του Καβάφη στο Σπίτι της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου, διοργανώνει την Πέμπτη 27 Απριλίου, ημερίδα για τα 160 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Π. Καβάφη με τίτλο, «Πάντοτε ωραία και μουσικά τα ελληνικά σου είναι». Στην ημερίδα θα συμμετέχουν με εισηγήσεις οι: Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Μιχαήλα Καραμπίνη-Ιατρού, Ευριπίδης Γαραντούδης, Αθανάσιος Μπλέσιος, Γεωργία Καλογήρου και Στέλλα Αλεξίου. Τα ποιήματα, «Οροφέρνης», «Για τον Αμμόνη, που πέθανε 29 ετών, στα 610» και «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης» θα ερμηνεύσουν ο δρ Γιάννης Τσιπτσής, σκηνοθέτης, θεατρολόγος και η Αγγελική Νταλιάνη, θεατρολόγος. Τα μελοποιημένα ποιήματα, «Τα Παράθυρα», «Έτσι πολύ ατένισα ‒» και «Για νά ΄ρθουν ‒», σε ενορχήστρωση Σάββα Σάββα, θα ερμηνεύσει η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μενοίκου. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα προβληθεί απόσπασμα από την ταινία της ΕΡΤ (1983), “Κ.Π. Καβάφης: 50 χρόνια από τον θάνατό του”.
27/4, 16:45
Σπίτι της Κύπρου – Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα

Φιλελεύθερα Τραγούδια: Ο κύκλος συζητήσεων “Freequencies-Ελεύθερες Συχνότητες” στον Ιανό

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, και με αφορμή το μνημειώδες ποίημα του Διονύσιου Σολωμού “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” που γράφτηκε πριν από 200 χρόνια, διοργανώνουν τον κύκλο συζητήσεων “Freequencies -Ελεύθερες Συχνότητες” με τίτλο της πρώτης εκδήλωσης “Φιλελεύθερα Τραγούδια”. Στην εκδήλωση θα συνομιλήσουν οι: Κατερίνα Τικτοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Σκηνοθέτης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Νίκος Ξυδάκης, Συνθέτης, Χρήστος Μποκόρος, Ζωγράφος και Παντελής Μπουκάλας, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος, ενώ τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Διονύσης Καψάλης. Οι δυο συζητήσεις θα περιστραφούν γύρω από τα θέματα που ανοίγει ο “Ύμνος”, πρωτίστως όσα σχετίζονται με την ιδέα και την έννοια της ελευθερίας. Ο κύκλος αυτός συμπληρώνει το καλλιτεχνικό εγχείρημα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου “Freequencies / Ελεύθερες Συχνότητες” της φετινής πλατφόρμας Open Plan, που αποτελείται από τέσσερα αυτόνομα ψηφιακά έργα, αναθέσεις της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Φεστιβάλ σε νέους καλλιτέχνες.
27/4, 20:30
Ιανός Σταδίου – Σταδίου 24, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜυστήριο 114 Everything Open: Ο φημισμένος θίασος Novoflot «ξεχύνεται» στους δρόμους της Ελευσίνας με μια αντισυμβατική όπερα12.09.2018

Το Πρόσωπο και το Έργο-Ελένη Βαροπούλου: Ημερίδα της Εταιρείας Σπουδών στο Μέγαρο Μουσικής

Η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας της Σχολής Μωραΐτη, συνεχίζει την Πέμπτη 27 Απριλίου τη σειρά εκδηλώσεων της με τίτλο «Το Πρόσωπο και το Έργο», η οποία επιδιώκει να προβάλλει κάθε φορά το έργο και την προσωπικότητα ενός εγνωσμένου κύρους διανοούμενου, επιστήμονα ή καλλιτέχνη, ο οποίος έχει αφήσει το αποτύπωμά του στο πρόσφατο νεοελληνικό γίγνεσθαι και συνεχίζει να διατυπώνει απόψεις, θέσεις και προτάσεις. Προσκεκλημένη, αυτή τη φορά, της Εταιρείας Σπουδών είναι η διακεκριμένη θεατρολόγος, κριτικός, συγγραφέας και μεταφράστρια Ελένη Βαροπούλου, που επί πολλές δεκαετίες προσφέρει σημαντικό έργο στον τομέα της θεατρικής παιδείας. Οι αισθητικές της επιρροές, ο στοχασμός της γύρω από θέματα καλλιτεχνικού και ιδεολογικού περιεχομένου, η κριτική στάση της απέναντι στις παγιωμένες ιδέες, οι εξέχουσες πνευματικές και καλλιτεχνικές προσωπικότητες που συναναστράφηκε, θα ταξιδέψουν το κοινό στον μαγικό κόσμο της τέχνης και του θεάτρου. Συνομιλητές της Ελένης Βαροπούλου θα είναι η διδάκτωρ ιστορίας – δραματολογίας και καθηγήτρια στο ΕΑΠ, Ρέα Γρηγορίου και η διδάκτωρ θεατρολογίας του ΑΠΘ, Ναταλί Μηνιώτη, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η κριτικός λογοτεχνίας και συγγραφέας, Ελισάβετ Κοτζιά.
27/4, 19:00
Πολυχώρος του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής”, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1

Δωρεάν εκδηλώσεις της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Η Άνοιξη έχει πλέον μπει για τα καλά και η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς έρχεται να μας το υπενθυμίσει, από την Πέμπτη 27 Απριλίου. Μέχρι και τις 14 Μαΐου, το Άλσος Κηφισιάς θα γεμίσει με χιλιάδες είδη φυτών και λουλουδιών σε 86 καλαίσθητα περίπτερα, ένα θεματικό πάρκο με 8 Ελληνικούς Κήπους εμπνευσμένους από το ποικιλόμορφο ελληνικό μεσογειακό τοπίο, πολλά δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά και ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.
27/4
Άλσος Κηφισιάς 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ29o Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Το σώμα στο ναό του12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b