MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 6 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, χορό και μουσική που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 22-23 Απριλίου 2023.

Γιώργος Καπλανίδης
Monopoli Team

Μια νύχτα στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στο Εθνικό Θέατρο

Μετά το τέλος μιας σπουδαίας παράστασης στην Επίδαυρο, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες παίζουν μια δεύτερη παράσταση, μεταξύ τους αυτή τη φορά. Αυτοθαυμάζονται, αλληλοαποθεώνονται, μπαίνουν λιμασμένοι σε μια πασίγνωστη ταβέρνα, υποκλίνονται στους εαυτούς τους. Κι εκεί, ανάμεσα σε μπριζόλες, ψέματα και ιδρώτα, χυμάνε ο ένας πάνω στον άλλον σε ένα μακελειό χωρίς προηγούμενο. Ο Νίκος Καραθάνος συλλαμβάνει μια υπαρξιακή τραγικωμωδία με αφορμή τον κόσμο του θεάτρου και η Λένα Κιτσοπούλου (σε συνεργασία με τον Γιάννη Αστερή) της δίνει συγγραφική πνοή στήνοντας ένα παροξυσμικό γλέντι. Ένας θίασος αστέρων και σταθερών συνεργατών του Καραθάνου σαρκάζει την αλαζονεία και την ασημαντότητά μας: Βασίλης Παπαβασιλείου, Χάρις Αλεξίου, Θανάσης Αλευράς, Βασιλική Δρίβα, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Ιώ Λατουσάκη, Χρήστος Λούλης, Ζέτα Μακρυπούλια, Ιωάννα Μαυρέα, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιωάννα Μπιτούνη, Πάνος Παπαδόπουλος, Έλλη Πασπαλά, Άγγελος Τριανταφύλλου (γράφει και τη μουσική), Γαλήνη Χατζηπασχάλη κ.α.
Σάββατο 22 Απριλίου στις 20:30 και Κυριακή 23 Απριλίου στις 19:00
Πέμπτη και Παρασκευή στις 20:30, Σάββατο 17:30 (όχι στις 22/4) και 20:30, Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00
Εισιτήρια: 18-25€
Εθνικό Θέατρο – Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

H Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν), του Guillermo Calderón στο Σύγχρονο Θέατρο

Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν «H Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν)» του Guillermo Calderón, σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της και ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο για περιορισμένες παραστάσεις. Επίκαιρο όσο ποτέ, το έργο πραγματεύεται την διαχείριση της βίας, μέσα από τα μάτια τριών γυναικών που έχουν να επιλέξουν πως θα διαχειριστούν το τραύμα που κληρονομούν από την προηγουμένη γενιά. Παίζουν οι Νατάσα Εξηνταβελώνη, Λίλα Μπακλέση, Αγγελική Πασπαλιάρη.
Σάββατο 22 Απριλίου στις 18:30, Κυριακή 23 Απριλίου στις 21:30
Σάββατο, 18:30. Κυριακή, 21:30. Τετάρτη, 18:30
Εισιτήρια: 10€
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Κεραμεικός

Heart Project: Performance installation στο Μπάγκειον

H Life after Death Theater Company έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας «Heart Project», επιστρέφει στο Μπάγκειον για να παρουσιάσει το παραστατικό του μέρος μέσα από ένα Performance Installation. Ένα πλέγμα τριών solo παραστατικών εμπειριών, όπως δημιουργήθηκε και διαμορφώθηκε από την οικογένεια της Life After Death. Για τρεις Κυριακές, 23/4, 30/4 και 7/5, από τις 15.00 έως τις 18.00, η Βίκυ Αδάμου, ο Χρήστος Καπενής και η Μελίσσα Κωτσάκη, ανοίγουν και πάλι τις πόρτες του Ξενοδοχείου Μπάγκειον για να συνυπάρξουν εκεί ταυτόχρονα, ανεξάρτητα αλλά και αλληλοσυμπληρωματικά μέσα από τρεις περφόρμανς: Πήγα να πεθάνω (Βίκυ Αδάμου), F.O.G. | Fear Of Grief (Χρήστος Καπενής) και Αντοχή Υλικών_ | Προσεγγίζοντας το όριο θλίψης. Ένας στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη ανθεκτικότητα (Μελίσσα Κωτσάκη).
Κυριακή 23 Απριλίου, από τις 15:00-18:00
Κυριακές 23, 30 Απριλίου και 7 Μαϊου
Εισιτήρια: 15€
Ξενοδοχείον Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς είναι ο ήχος της μουσικής του μέλλοντος; Το φετινό Borderline ίσως δώσει την απάντηση12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών: Debussy, Ravel και άλλα έργα του γαλλικού συμφωνικού ρεπερτορίου στο Μέγαρο

Στη μαγεία και τον μουσικό πλούτο του γαλλικού συμφωνικού ρεπερτορίου των τελών του 19ου αιώνα μάς ταξιδεύει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, λίγες μέρες μετά το Πάσχα. Το Σάββατο 22 Απριλίου, εμφανίζεται στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού της διευθυντή Βύρωνα Φιδετζή, συμπράττοντας με τον διακεκριμένο έλληνα βιρτουόζο του πιάνου Θοδωρή Τζοβανάκη. Αυτή τη βραδιά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία όχι μόνο να απολαύσει σπάνιες συνθέσεις του Claude Debussy, του Maurice Ravel, του César Franck και του Vincent d’Indy, τις οποίες πολύ δύσκολα θα βρει συγκεντρωμένες σε μία και μοναδική συναυλία, αλλά και να αναστοχαστεί πάνω στις αισθητικές αναζητήσεις μιας εποχής καθοριστικής για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Σάββατο 22 Απριλίου στις 20:30
Εισιτήρια:7-15 €
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

O Δημήτρης Μυστακίδης στον Σταυρό του Νότου Club

Ο Δημήτρης Μυστακίδης επιστρέφει το Σάββατο 22 και 29 Απριλίου με τις μπάντες στο Club του Σταυρού του Νότου. Με τα τραγούδια από τον νέο του δίσκο «Μόρσο», με ρεμπέτικα, με τραγούδια του Θεσσαλού ποιητή και του push pull με την κόκκινη μπαντάνα και με ό,τι προκύψει κάθε φορά.
Σάββατο 22 Απριλίου στις 22:00
Γενική Είσοδος: 14€
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Αθήνα

Borderline Festival Day 2: Esplendor Geométrico, Slikback και Weirdcore, DJ sets Voltnoi και Morah κ.α. στο Gagarin

Esplendor Geometrico, photo by Jose Carlos Nievas

Η δεύτερη μέρα του Borderline 2023 ξεκινά από την Κυψέλη με χιπ χοπ μουσική και φτάνει στη Λιοσίων για μια μοναδική μέταλ εμπειρία. Μια υπαίθρια σκηνή με ελεύθερη είσοδο στήνεται για δεύτερη μέρα στη Δημοτική Αγορά στην καρδιά της Κυψέλης. Το χιπ χοπ έχει την τιμητική του, φέρνοντας στο προσκήνιο φωνές και beats. Ωστόσο το highlight του φετινού Borderline Festival 2023 θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όταν η δεύτερη μέρα του Borderline 2023 κλείσει με μια μέταλ αναμέτρηση στη σκηνή του Gagarin. Γίνετε μάρτυρες μιας μοναδικής εμπειρίας με τους industrial πρωτοπόρους Esplendor Geométrico, το εκρηκτικό οπτικοακουστικό σόου των Slikback και Weirdcore και την ηχητική δίνη που δημιουργούν τα DJ sets των Voltnoi και Morah.
Σάββατο 22 Απριλίου, 23:59 – 05:00
Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Απριλίου
Εισιτήρια: 5-10€

Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι θεατρικές πρεμιέρες της Άνοιξης12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b