MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 19 Απριλίου

Καθώς αφήνουμε την πασχαλινή περίοδο πίσω μας, η θεατρική και μουσική σκηνή της Αθήνας επιστρέφει ανανεωμένη – κι εμείς σας προτείνουμε 5 θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που ξεχωρίζουμε για σήμερα, Τετάρτη 19 Απριλίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μισάνθρωπος σε σκηνοθεσία του Πέτερ Στάιν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με αφορμή τα 400 χρόνια από τη γέννηση του Μολιέρου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υποδέχεται ένα από τα εμβληματικότερα έργα του σπουδαίου Γάλλου θεατρικού συγγραφέα και μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες ηθών των τελευταίων αιώνων, σε σκηνοθεσία του Πέτερ Στάιν. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτςη Πέτερ Στάιν σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο ρόλο του Αλσέστ και περίπου 360 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, το έργο του Μολιέρου παραμένει επίκαιρο.
Τετάρτη 19 Απριλίου στις 19:00
Από 19/04 κάθε Τετάρτη (19:00), Πέμπτη (20:00), Παρασκευή (21:00), Σάββατο (17:45 & 21:00), Κυριακή (19:00)
Εισιτήρια: 15€ – 20€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

Φιλιά, Όσκαρ…, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις ξανά στο Θέατρο Αθηνών

Φιλιά, Όσκαρ… Η γλυκόπικρη ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης παίρνει παράταση και μετά το Πάσχα λόγω της μεγάλης προσέλευσης συνεχίζοντας για δέκα μόνο παραστάσεις από 19 Απριλίου στο Θέατρο Αθηνών. Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις σκηνοθετεί και διασκευάζει για το θέατρο την αριστουργηματική νουβέλα του Éric-Emmanuel Schmitt. Στον ρόλο του Όσκαρ ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Κυρία Ροζ η Αγοραστή Αρβανίτη. Σπαρακτική, αστεία, τρυφερή, η μοναδική ιστορία του μικρού Όσκαρ, που αψηφά τον ίδιο τον θάνατο με το χιούμορ και τη φαντασία, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό της Αθήνας τη φετινή θεατρική σεζόν για αυτό και συνεχίζεται έως τις 30 Απριλίου.
Τετάρτη 19 Απριλίου στις 19:30
Από 19/04 μέχρι 30/04, Τετάρτη και Κυριακή ώρα 19:30. Πέμπτη ώρα 20:00. Παρασκευή και Σάββατο 21:00
Εισιτήρια: Από 14€
Θέατρο Αθηνών, Βουκουρεστίου 10. Τηλ.: 2103312343

Οικόπεδα με Θέα, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Άνεσις

photo: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Το βραβευμένο με πούλιτζερ έργο του David Mamet «Οικόπεδα με θέα» συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στο ‘Ανεσις και μετά το Πάσχα. Ο Νικορέστης Χανιωτάκης σκηνοθετεί τους τους Γιάννη Μπέζο, Μάκη Παπαδημητρίου, Άρη Λεμπεσόπουλο, Θανάση Κουρλαμπά. Οι ήρωες αυτού του ρεαλιστικού, σκληρού και δηκτικού έργου, που είναι συγχρόνως σπαρακτικό και αστείο, κυνηγούν το δικό τους «αμερικανικό όνειρο», qνταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουν τα περισσότερα ακίνητα, με μότο τη φράση «Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία», υπακούοντας στη φιλοσοφία τού «πουλάω άρα υπάρχω».
Τετάρτη 19 Απριλίου στις 19:00
Από 19 έως 30 Απριλίου
Παραστάσεις: Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή: 19:00
Εισιτήρια: 15-25€
Θέατρο Ανεσις, Λεωφόρος Κηφισιάς 14, Αμπελόκηποι

Άρης της Σοφίας Αδαμίδου στο Olvio

Μετά το Πάσχα για λίγες ακόμα παραστάσεις επιστρέφει και ο επιτυχημένος μονόλογος της, πρόσφατα εκλιπούσας, Σοφίας Αδαμίδου, πάνω στη ζωή και τη δράση του ηγέτη του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, που διανύει φέτος την πέμπτη σεζόν του. Ένα κείμενο που αναδεικνύεται καθοριστικά από την δυναμική – πυρετική ερμηνεία του Τάσου Σωτηράκη.
Τετάρτη 19 Απριλίου στις 20:00
Εισιτήρια: 12€ – 14€
Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μικρά Συμπόσια: Ο Νίκος Ξυδάκης ζωντανά στο Μπαράκι της Διδότου

Τα “Μικρά Συμπόσια” αφιερώματα σε ανθρώπους της Τέχνης και το ανανεωμένο Το Μπαράκι της Διδότου – Πολυχώρος Πολιτισμού φιλοξενούν τον Νίκο Ξυδάκη, από τους πιο επιδραστικούς συνθέτες της γενιάς του, για μια υπέροχη συναυλία. Ο Νίκος Ξυδάκης θα συνομιλήσει επί σκηνής με τον φιλόλογο – ποιητή Σπύρο Αραβανή και τον στιχουργό – ποιητή Δημήτρη Λέντζο. Θα τραγουδήσουν η Βίκυ Καρατζόγλου και ο Γιώργος Καραγιάννης. Στο πιάνο η Ευαγγελία Μαυρίδου και στο μπουζούκι ο Γιώργος Καραγιάννης.
Τετάρτη 19 Απριλίου στις 21:00
Eισιτήρια: 5€
Το Μπαράκι της Διδότου – Πολυχώρος Πολιτισμού, Διδότου 3, Κολωνάκι, Αθήνα, Τηλ.: 210 3642990

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b