MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Είχε ο Ιησούς μια δίκαιη δίκη; Τα νομικά στοιχεία που δείχνουν κακοδικία

Ο Ιησούς Χριστός έπρεπε να πεθάνει. Έπρεπε να οδηγηθεί στον Γολγοθά. Η δίκη που έγινε ήταν για τα «μάτια του κόσμου» αφού με νομικούς όρους παραβιάστηκαν τόσο ο μωσαϊκός νόμος όσο και το ρωμαϊκό δίκαιο

Monopoli Team

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και στις εκκλησίες όλης της χώρας θα διαβαστούν τα 12 Ευαγγελία. Λίγο πριν την ανάγνωση του δωδέκατου Ευαγγελίου υπάρχει ένας ύμνος ο οποίος μεταξύ άλλων λέει: «Ήδη βάπτεται κάλαμος αποφάσεως παρά κριτών αδίκων, και Ιησούς δικάζεται και κατακρίνεται Σταυρώ και πάσχει η κτίσις εν Σταυρώ καθορώσα τον Κύριον»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών 2023: Μάρτιν Σκορσέζε, «Ιντιάνα Τζόουνς» και Γουές Άντερσον στο φετινό line-up12.09.2018

Σε νεολελληνική μετάφραση οι στίχοι αυτοί, που αναφέρονται στην καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Ιησού Χριστού, λένε: «Ήδη ο κονδυλοφόρος βουτιέται στο μελάνι και γράφεται η απόφαση από άδικους δικαστές με την οποία ο Χριστός, καταδικάζεται στον διά Σταυρού θάνατο. Και η Δημιουργία πάσχει καθώς αντικρίζει τον Κύριο και Δημιουργό της στον Σταυρό». Από νομικής άποψης, το «παρά κριτών αδίκων» είναι πέρα για πέρα αληθινό αφού προκειμένου να καταδικαστεί ο Ιησούς παραβιάστηκαν τόσο ο μωσαϊκός νόμος όσο και το ρωμαϊκό δίκαιο!

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάσχα στην Ελλάδα: Ιστορίες, έθιμα και παραδόσεις σε 11 πασχαλινούς προορισμούς12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b