MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Σάββατο 8 Απριλίου

Psaroloco: Παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου “Psaroloco” επιστρέφει το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με ελεύθερη είσοδο και στόχο να προσεγγίσει, να συνδέσει και να εμπνεύσει ακόμα περισσότερα παιδιά με εκπληκτικές κινηματογραφικές εμπειρίες και υψηλού επιπέδου δημιουργικές ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών: κινούμενο σχέδιο, ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία από όλο τον κόσμο που ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την οικολογική συνείδηση τα νέα μέσα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών, εδώ και κλείστε τη θέση σας εδώ
8/4 και 9/4, 11:00-14:30

Η σκακιέρα των βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη διοργανώνει το Σάββατο 8 Απριλίου τη δράση «Η Σκακιέρα των Βιβλίων» και προσκαλεί παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, από τις 11.00 π.μ.- 12.30 μ.μ. σε μια παρτίδα σκάκι που συνδυάζει μνήμη, παρατηρητικότητα και κίνηση με αγαπημένα παιδικά βιβλία.
Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν με τηλεφωνική προεγγραφή (2104838374)
8/4, 11:00-12:30
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Ιωάννη Ρέντη – Μπιχάκη 15

Δύο Masterclass στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ

Το Σάββατο 8 Απριλίου, ο κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ θα φιλοξενήσει το masterclass του Κωνσταντίνου Σαμαρά με θέμα «Τί είναι μια κάμερα;» και των Θοδωρή Πετρόπουλου και Άννι Τζήλιου, με θέμα «Mobile Videography», καθώς το mobile videography είναι το must των καιρών μας και τα smartphones αποτελούν πλέον σημαντικά εργαλεία δημιουργίας.
8/4, 13:00 (προκράτηση θέσης εδώ) και 15:00 (προκράτηση θέσης εδώ
Κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ – Σταδίου 28, Αθήνα

Αφιέρωμα στο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ με θέμα την Μετανάστευση στο Δημοτικό Θέατρο Αγίου Δημητρίου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου επαναφέρει το θεσμό προβολών βραβευμένων ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με Περιφερειακές Προβολές μαζί με την παρουσία των σκηνοθετών–συντελεστών τους, μετά την παρατεταμένη διακοπή τους εντός των χειμερινών κινηματογράφων λόγω κορονοϊού. Το Σάββατο 8 Απριλίου το κοινό θα απολαύσει στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη την ταινία “Πέντε φορές ξένος” του Βαγγέλη Ευθυμίου. (Υπόθεση: Ο καλλιτέχνης Σταύρος Κωτούλας έχει ζήσει πέντε ιστορίες ζωής σε πέντε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Οι πολιτικές ανατροπές, η φτώχεια, η δυσπιστία και, όπως πάντα, οι αποφάσεις των άλλων καθόρισαν την πορεία της ζωής του.), ενώ την Κυριακή 9 Απριλίου θα προβληθεί η ταινία “Η μητέρα του σταθμού” της Κωστούλα Τωμαδάκη (Υπόθεση: Το ντοκιμαντέρ Η μητέρα του σταθμού ακολουθεί την ζωή εκείνων των γυναικών που από τη δεκαετία του ’60 έως το 1973 μετανάστευσαν στη Γερμανία. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έριξε την σκιά του όχι μόνο στην ευρωπαϊκή, αλλά και στην ελληνική ιστορία. Για την Ελλάδα σήμαινε τη μεγάλη έξοδο από τα χωριά στην ξενιτιά.)
8/4 και 9/4, 20:30-22:30
Δημοτικό Θέατρο Αγίου Δημητρίου – Αγίου Δημητρίου 55

Το Workshop “Preparing the Ways” του McCloud Zicmuse στο X-Bowling Art Center της Ελευσίνας

Το Σάββατο πέφτει αυλαία για την έκθεση σύγχρονης τέχνης Μυστήριο 177 Visions from the Underworld με την αποκάλυψη του έργου “κύβος του αγνώστου” του πολυβραβευμένου γλύπτη Θεόδωρου στις 3.33 μ.μ. ακριβώς, στο X-Bowling Art Center. Την ίδια μέρα λίγο νωρίτερα όμως, από τις 11.00 έως τις 13.00, στο χώρο της έκθεσης, ο κεραμίστας, ποιητής και performer McCloud Zicmuse θα πραγματοποιήσει το workshop “Preparing the Ways”, με στόχο να προετοιμάσει τους επισκέπτες για την πομπή και την τελετή του finissage που θα ακολουθήσουν, μέσα από το παιχνίδι με αυτοσχέδια μουσικά όργανα, φωνητικές ασκήσεις και απλές χορογραφίες.
8/4, 11:00-13:00
X-Bowling Art Center – Χαριλάου 12, Ελευσίνα

Παράσταση μαριονέτας στο Κινηματοθέατρο του Δήμου Περιστερίου

Στο Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” του Δήμου Περιστερίου ξεκινούν για ακόμα μία χρονιά οι δωρεάν προβολές της περιόδου Μαρτίου-Μαΐου. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 θα παρουσιαστεί η παράσταση Μαριονέτας “Πινόκιο” από το θέατρο Γκότση.
8/4 στις 18:00 
Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” – Βασιλικών 6, Κηπούπολη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRelease Athens X SNF Nostos: Η Tinashe, η IAMDDB και η Ayra Starr στο line-up της πρώτης ημέρας12.09.2018

Κυριακή 9 Απριλίου

Τα βιβλία ταξιδεύουν: Ανοιχτές δράσης παιδικής λογοτεχνίας στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη

Την Κυριακή 9 Απριλίου, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη στήνεται ένα “καθιστικό” ανάγνωσης και μια ανοιχτή, πολύχρωμη, πολυγλωσσική βιβλιοθήκη από το ‘’we need books”. Ταυτόχρονα οργανώνονται εργαστήρια και παράλληλα δρώμενα, που στοχεύουν στην επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου μέσα από πολιτιστικές δράσεις. Από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 ο πεζόδρομος θα φιλοξενήσει την ανοιχτή πολυγλωσσική βιβλιοθήκη, εργαστήρια comic και δημιουργικής απασχόλησης, αλλά και δύο εργαστήρια storytelling σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen.
9/4, από τις 11:00-14:00
Πεζόδρομος Φωκίωνος Νέγρη 

Προβολή της ταινίας “Θ. Αγγελόπουλος – Ν. Παναγιωτόπουλος: Ο καθένας και η μουσική του” στον κινηματογράφο Ίριδα

Την Κυριακή 9 Απριλίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), στον κινηματογράφο Ίριδα θα προβληθεί η ταινία «Θ. Αγγελόπουλος – Ν. Παναγιωτόπουλος: Ο καθένας και η μουσική του» των Αντώνη Κόκκινου και Γιάννη Σολδάτου. Υπόθεση: Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 οι εκδόσεις Αιγόκερως σχεδίαζαν ένα περιοδικό για τον κινηματογράφο και το θέατρο (το οποίο τελικά δεν ευοδώθηκε), του οποίου η δομή θα βασιζόταν σε μια συζήτηση ανάμεσα σε δύο προσωπικότητες του αντίστοιχου χώρου. Για το πρώτο τεύχος επιλέχθηκαν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αδιαμφισβήτητα οι κορυφαίες προσωπικότητες του ελληνικού σινεμά της εποχής, και δύο από τους πρωτεργάτες και στυλοβάτες του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου. Έτσι, ένα καλοκαιρινό βράδυ, ο Αντώνης Κόκκινος και ο Γιάννης Σολδάτος κάθισαν με τους δυο τους στο σπίτι του Αγγελόπουλου στο Μάτι και κατέγραψαν μια τρίωρη συζήτηση. Ξετυλίχθηκε εκεί η κοινή και, από κάποιο σημείο και έπειτα, εντελώς διαφορετική τους πορεία που κατέληξε στο, ιστορικό πια, έργο του καθενός.
9/4, 20:00 (προκράτηση θέσης εδώ)
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

Η ομιλία “Ανάσταση, Ψευδαίσθηση ή Επανάσταση” στην Πανιώνιο Στέγη Βύρωνα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία- συζήτηση ενόψει Πάσχα παρουσιάζει η Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα και ο αναπληρωτής καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, Θανάσης Ν. Παπαθανασίου, την Κυριακή 9 Απριλίου, με θέμα: “Ανάσταση, Ψευδαίσθηση ή Επανάσταση;”.
9/4, 11:00
Πανιώνιο Στέγη Βύρωνα – Ανακρέοντος 6-12 

Βόλτα στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Ανοιχτός για το κοινό θα είναι ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου για ακόμα μία Κυριακή. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’ 2.
9/4, 10:00-16:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDeath Disco Athens Open Air Festival 2023: Στην Τεχνόπολη με headliners The Sisters of Mercy και VNV Nation12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b