MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Saw: Η ράπερ που σε ταξιδεύει στους δρόμους του σήμερα

Η ράπερ που με flow κοφτερό σαν λεπίδα σε ταξιδεύει στους δρόμους του σήμερα. Ακούστε την!

Φωτογραφία από τη σελίδα της στο Spotify
Monopoli Team

Για να πιστέψεις πρέπει να δεις και για να σεβαστείς πρέπει να ακούσεις. Κανόνας, γενικός, ιδιαίτερος, συλλογικός, ατομικός, κοινωνικός, καλλιτεχνικός. Στην περίπτωση της Saw η αίσθηση της όρασης είναι συνώνυμη του καταλαβαίνω. Και αυτή της ακοής; Αυτή ισοδυναμεί με το ταξιδεύω.

Η εν λόγω ράπερ αυτό κάνει! Οι ρίμες και το flow της σε οδηγούν να την καταλάβεις και να ταξιδέψεις με τη θέλησή της. Αυτό που θέλει το εξωτερικεύει και το «ντύνει» με ήχους και εικόνες του σήμερα. Και μπορεί να μοιάζει με άλλες, μπορεί το ηχητικό-μουσικό περιβάλλον της να ανήκει σε ένα μεγάλο σύνολο, ωστόσο η (ραπ) παρουσία της ξεχωρίζει.

Τη βλέπεις και καταλαβαίνεις ότι αυτό που δίνει είναι δουλεμένο και με την προσωπική της ανησυχία μπλεγμένο. Την ακούς και αφήνεσαι στης διαδρομές που φτιάχνει η στιχουργία και το μπιτ.

Η Saw είναι καλλιτέχνιδα που ενώνει τη φωνή της με αυτές που κάνουν τη ραπ συλλογική υπόθεση. Το φύλο της δίνει δύναμη και πιο καθαρή ματιά και χαίρεσαι να την ακούς και να τη βλέπεις. Αυτή η ράπερ έχει να πει πολλά, και τα λέει! Αυτή η ράπερ ξέρει ότι ανήκει στην κοινότητα και τη θέση της κερδίζει. Τη Saw την πιστεύεις, τη σέβεσαι. Δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς…

Βγαλμένη από το σύμπαν της Marvel!

Η Saw σαν ηρωϊδα βγαλμένη από το σύμπαν της Marvel σε συναντά και σε «χτυπά» με το αδιαπραγμάτευτο ραπ της. Και εντάξει, οι δρόμοι της δημιουργούνται πάνω στο στιβαρό boom bap, στο εθιστικό ντριλ και στο σωστό τραπ, όμως είναι το ύφος και τα λόγια που κάνουν το μικρόφωνο να πετάει «φωτιές». Το κοινωνικό στοιχείο κυριαρχεί θεματικά και η δύναμη της γυναίκας. Και κάπου εκεί σαν… μάγισσα πετά πάνω από τα κεφάλια αντιδραστικών ατόμων, κοντόφθαλμων νοικοκυραίων και νέων αγοριών που θέλουν το πουκάμισο κολλαριστό.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b