MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 6 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου 2023.

WOW – Women of the World: Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ για γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα στο ΚΠΙΣΝ
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Dreamland: Ένα φεστιβάλ πειραματικού και ποιητικού κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη

«Ticket of No Return/Bildnis einer Trinkerin» της Ulrike Ottinger

Το φεστιβάλ ονειρικού κινηματογράφου Dreamland θα διεξαχθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου. «Το Dreamland είναι µια επιθυµία, µια παρόρµηση, µια σπίθα. Δηµιουργήθηκε από την ανάγκη να υπάρχει πρόσβαση στον πειραµατικό και ποιητικό κινηµατογράφο στην Αθήνα σε ένα ευρύτερο κοινό, πέρα από αυτό το κοινό που αποκαλούµε «σινεφίλ», σημειώνουν οι διοργανωτές. 1 Απριλίου: 19:00 «Ticket of No Return» της Ulrike Ottinger, Γερµανία 1979, 107’, γερµανικά µε ελληνικούς υπότιτλους. 21:30 «Days» των Ellinor Aurora Aasgaard & Zayne Armstrong, Γερµανία 2022, 70’, πολλαπλές γλώσσες µε αγγλικούς υπότιτλους. Παρουσία των σκηνοθετούντων, θα ακολουθήσει Q&A στα αγγλικά µετά την προβολή. 23:00 Πάρτυ στο χώρο του ΛΑΛΑ, Δεριγνύ 39, Βικτώρια | 2 Απριλίου: 19:00 Ταινίες µικρού µήκους από Filtig & Veronique Tromokratisch Ελλάδα, 2020-2021, 64’, «Trilogy» XYZ 45’, «200 Χρόνια Βερονίκ» 6’, «Cruella’s TV» 12’. 21:00 «Escape from Rented Island: The Lost Paradise of Jack Smith» του Jerry Tartaglia, ΗΠΑ 2018, 88’, αγγλικά µε ελληνικούς υπότιτλους.
31 Μαρτίου – Απριλίου | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Το εισιτήριο για κάθε προβολή κοστίζει €5 και συµβάλλει στην κάλυψη κάποιων από τα έξοδα του φεστιβάλ. 
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετρό Κεραμεικός, τηλ. 210 3612046.

2. WOW – Women of the World: Προβολές ταινιών από γυναίκες δημιουργούς στον Πύργο Βιβλίων της ΕΒΕ

Από την 1η έως τις 3 Απριλίου 2023 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το πρώτο φεστιβάλ WOW – Women of the World στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του WOW Aθήνα θα προβληθούν δύο ταινίες από γυναίκες δημιουργούς: Η πρώτη είναι το επίκαιρο ντοκιμαντέρ «The Janes» των Αμερικανίδων Tia Lessin και Emma Pildes και η δεύτερη, η ταινία μυθοπλασίας «Άκουσε με» της Ελληνίδας Μαρίας Ντούζα. To Σάββατο 1 Απριλίου στις 20.30 στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «The Janes». Την Κυριακή 02 Απριλίου στις 20.30 στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και σε συνεργασία με το WIFT GR (Women in Film and Television) θα προβληθεί η ταινία μυθοπλασίας «Άκουσε Με» σε σενάριο και σκηνοθεσία Μαρίας Ντούζα. Μετά τις δύο προβολές θα ακολουθήσου συζητήσεις.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών εδώ
Εισιτήριο: Για κατόχους Festival Pass με ηλεκτρονική προεγγραφή. Η προτεινόμενη τιμή είναι 30€, ενώ υπάρχει ένα εύρος επιλογών. Η ελάχιστη τιμή είναι 5€. Αγοράστε ηλεκτρονικά το Festival Pass εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

3. «Σινεμά Ψ»: Προβολή της ταινίας της Αλίς Βινοκούρ «Augustine» στον Κινηματογράφο Τριανόν

Ο κλάδος Τέχνης της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) επανέρχεται εφέτος με τον θεσμό «Κινηματογράφος και Ψυχιατρική» που μετονομάζεται εφεξής «Σινεμά Ψ». Οι προβολές συνεχίζονται την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, στις 18:00, στον Κινηματογράφο Τριανόν, με την ταινία της Αλίς Βινοκούρ «Augustine». Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και αναφέρεται σε έναν από τους διασημότερους επιστήμονες του τέλους του 19ου αιώνα στη Γαλλία, τον θεωρούμενο και ως πατέρα της σύγχρονης Νευρολογίας, Jean-Martin Charcot (Vincent Lindon), πρωτοπόρου στη διερεύνηση διαφορετικών νοσημάτων από τη νόσο του Parkinson’s μέχρι τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας την οποία και περιέγραψε. Ένα από τα πιο γνωστά επιτεύγματά του όμως, το οποίο παρουσιάζεται στην ταινία, ήταν η ενασχόληση με την ύπνωση και η θεραπεία γυναικών που έπασχαν από υστερία.
Κυριακή 2/4, 18:00
Εισιτήριο: 7€. Προπώληση: viva.gr.
Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Αθήνα. Τηλ.: +30 210 8215469. Email: [email protected]. | http://www.trianon.gr/v1/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Τα σινεμά μας, η πόλη μας»: Δωρεάν προβολές για τη διάσωση των Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα12.09.2018

Εκθέσεις

4. «Collage Remix 2»: Ομαδική έκθεση στη FokiaNou Art Space

Η FokiaNou Art Space παρουσιάζει, 1-29 Απριλίου 2023, την ομαδική έκθεση «Collage Remix 2» σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox. Πρόκειται για την συνέχεια της δημοφιλούς έκθεσης με θέμα το κολάζ, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη FokiaNou την Άνοιξη του 2022 με μεγάλη επιτυχία. Σε αυτό το δεύτερο μέρος της έκθεσης δεκαεπτά καλλιτέχνες προσκλήθηκαν να εκθέσουν τα νέα τους έργα κολάζ, αξιοποιώντας μια πληθώρα υλικών, από χαρτί και περιοδικά μέχρι διάφορα αντικείμενα ή ακόμη και φυτά, σε συνδυασμό με σχέδιο, ζωγραφική και φωτογραφία για τη δημιουργία τους, καθώς και την τεχνολογία για ψηφιακά έργα.
Εγκαίνια: Σάββατο 1 Απριλίου 2023, στις 18:00
Διάρκεια έκθεσης: 1-29 Απριλίου 2023
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Σάββατο, 17.00 – 20.00
FokiaNou Art Space, Φωκιανού 24, 7ος Όροφος, Παγκράτι Μετρό: Ευαγγελισμός. E: [email protected].

5 . ΚΠΙΣΝ: Οι ακτιβίστριες καλλιτέχνιδες Guerrilla Girls στο πρώτο «ελληνικό» φεστιβάλ WOW – Women of the World

Guerrilla Girls

Στο πλαίσιο πρώτου φεστιβάλ WOW – Women of the World στην Ελλάδα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τις Guerrilla Girls, μία διεθνώς αναγνωρισμένη κολεκτίβα ανώνυμων καλλιτέχνιδων ακτιβιστριών που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους και όλα τα φύλα. Έως τις 20 Απριλίου, στο Αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), παρουσιάζεται, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και σε επιμέλεια Ερατώς Κουτσουδάκη, η έκθεση με τίτλο «Η Τέχνη της Κακής Συμπεριφοράς» με 38 έργα συνολικά από όλα τα πρότζεκτ των Guerrilla Girls (αφίσες, δράσεις, αυτοκόλλητα, καρτ-ποστάλ, βίντεο) που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα διακρίσεων ευρύτερα και ειδικότερα στον χώρο της Τέχνης. Παράλληλα, τη Δευτέρα 3 Απριλίου στις 18.30 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος οι Guerrilla Girls θα μιλήσουν για τις φυλετικές και εθνοτικές προκαταλήψεις καθώς και για τη διαφθορά στον χώρο της Τέχνης αλλά και πέρα από αυτόν. Τόσο η ομιλία όσο και η έκθεση ανιχνεύουν την ιστορία της ομάδας μέσω των παρεμβάσεων και των «Ανακοινώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας» (“Public Service Announcements”) που έχουν κάνει από το 1985 ως το 2015.
Διάρκεια έκθεσης: 27 Μαρτίου – 20 Απριλίου
Ωράριο: 10.00 – 21.00
Είσοδος ελεύθερη
Αίθριο 4ου ορόφου, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ). | Πληροφορίες: https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW – Women of the World: Μια «γεύση» από όλα όσα θα δούμε στο πρώτο φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ για την έμφυλη ισότητα12.09.2018

Φεστιβάλ

6. WOW – Women of the World: Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ για γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα στο ΚΠΙΣΝ

Από την 1η έως τις 3 Απριλίου 2023 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το πρώτο φεστιβάλ WOW – Women of the World στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το WOW Foundation, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο αφιερωμένη σε γυναίκες, κορίτσια και non-binary άτομα. Το WOW Aθήνα, το οποίο στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε συνεργασία με το British Council και με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, περιλαμβάνει ομιλίες με καλεσμένες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συζητήσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, mentoring sessions, εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλίες και πολλά άλλα, σε μία μεγάλη διοργάνωση με σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και τις θηλυκότητες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια και τις ανισότητες που συναντούν καθημερινά και να γιορτάσει τις νίκες που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα καθώς και τα πρόσωπα και τις ιστορίες που εμπνέουν.
1-3 Απριλίου 2023 | Διαβάστε περισσότερα εδώ
WOW Festival Pass 2023 (και για τις τρεις ημέρες): Επιλογή τιμής (Choose-What-You-Pay): Με την επιλογή τιμής (Choose-What-You-Pay), αποφασίζετε εσείς την κατάλληλη τιμή του Festival Pass σας. Η προτεινόμενη τιμή είναι 30€, ενώ η ελάχιστη τιμή είναι 5€. Στο Festival Pass δεν περιλαμβάνονται οι εκδηλώσεις: Ομιλία των Guerilla Girls: 15€, 10€ (μειωμένο). Συναυλία της Nubya Garcia: 20€, 15€, 10€ (μειωμένο). Maryland: 12€, 8€ (μειωμένο). «Σελίδες για επαναστάτριες: Μία συζήτηση για τις ιστορίες που αλλάζουν τον κόσμο»: 15€, 10€ (μειωμένο).
Προπώληση: Ηλεκτρονικά στον ιστότοπο www.ticketservices.gr. Τηλεφωνικά στο τηλέφωνο της Ticket Services 210 7234567. Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα).
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW – Women of the World: Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ για γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b