MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου 2023.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Με Sinfonia Varsovia και Rafał Blechacz υποδέχεται το Φεστιβάλ της Άνοιξης το Μέγαρο Μουσικής

Τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει εμβληματικές δημιουργίες Πολωνών συνθετών από Πολωνούς μουσικούς, τον βιρτουόζο πιανίστα Rafał Blechacz και τη διεθνώς καταξιωμένη Sinfonia Varsovia, θα έχει το κοινό που θα βρεθεί στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ της Άνοιξης, το Σάββατο 1 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. O κορυφαίος σολίστ στην ερμηνεία έργων Chopin της γενιάς του, θριαμβευτής του ομώνυμου 15ου Διεθνούς Διαγωνισμού της Βαρσοβίας (2005) και κάτοχος του Gilmore Artist Award ‒αποκαλούμενου και «βραβείου Νόμπελ του πιάνου»‒ θα παρουσιάσει το Κοντσέρτο αρ. 2 για πιάνο και ορχήστρα σε φα ελάσσονα, έργο 21 του Frédéric Chopin. Στις ορχηστρικές συνθέσεις της βραδιάς, η Δεύτερη συμφωνία του πολωνού συνθέτη Krzysztof Penderecki, καλλιτεχνικού διευθυντή της ορχήστρας επί σειρά ετών, και η Εισαγωγή από τον «Ελεύθερο σκοπευτή» του Carl Maria von Weber. Στο πόντιουμ, ο Σέρβος μαέστρος Aleksandar Marković, πρώτος προσκεκλημένος αρχιμουσικός της Sinfonia Varsovia.
Σάββατο 1/4 στις 20:30
Από 19€
Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ της Άνοιξης: Γιορτή μουσικής και χορού στο Μεγάρο12.09.2018

2. Οι S.W.I.M. στο WOW – Women of the World του ΚΠΙΣΝ

Οι S.W.I.M. θα εμφανιστούν επί σκηνής στο πλαίσιο του πρώτου φεστιβάλ WOW – Women of the World στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Συγκεκριμένα, την Κυριακή 2 Απριλίου, ο Φάρος θα υποδεχθεί τη Loo (σύνθια, φωνή) και τη Μαρία (ντραμς), τις δύο δυναμικές γυναίκες που αποτελούν τις S.W.I.M. Στη συναυλία τους στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW Αθήνα, οι S.W.I.M. επιστρέφουν στο ΚΠΙΣΝ για να μοιραστούν μαζί μας την αδυναμία τους για τα αναλογικά σύνθια, τις surf κιθάρες, την ορχηστική μουσική και τους 80’ς ρυθμούς. Οι S.W.I.M. έχουν κυκλοφορήσει δύο singles, το βραβευμένο «Gomenaki» και το «Stop & Remember» (feat. Σtella), καθώς και το άλμπουμ Dance With You. Έχουν, επίσης, συνθέσει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο – το soundtrack τους για την ταινία μικρού μήκους Amygdala έλαβε ειδική μνεία Πρωτότυπης Μουσικής στο 44ο Φεστιβάλ Δράμας. Μέσα στο 2023 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Heartbreaker καθώς και δύο νέα soundtracks. (Δείτε εδώ τι άλλο θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε από μουσική, το τριήμερο του WOW Festival).
Κυριακή 02/04 στις 21:00
Ζώνη Α – γενική είσοδος 20€, Ζώνη Β – γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW – Women of the World: Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ για γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

3. Ο Max Romeo στο Fuzz

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης της roots reggae, o προκλητικός στιχουργός και ερμηνευτής που έβαλε τις φάσεις για το “rude” στα rude boys, λίγο πριν συμπληρώσει τα 80 χρόνια του, έρχεται στην Ελλάδα για τελευταία φορά στα πλαίσια της παγκόσμιας “Farewell Tour” του με όλες τις σπουδαίες επιτυχίες της πολυετούς καριέρας του. Μαζί του, οι Azizi & Xana Romeo και η Charmax band, που τον συνοδεύει τα τελευταία χρόνια, για δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Κυριακή 2/4 στις 20:30
25-28€
Fuzz, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

4. Μυστήριο 92 – Piano, Violin, Viola, Cello: Το μουσικό σύνολο dissonArt στην Ελευσίνα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το διακεκριμένο σύνολο σύγχρονης μουσικής dissonΑrt παρουσιάζει, το Σάββατο 1 Απριλίου, την εμβληματική σύνθεση του πρωτοπόρου Αμερικανού συνθέτη Morton Feldman, Piano, Violin, Viola, Cello. Μία βαθιά εμπειρία ακρόασης όπου οι θεατές θα είναι ελεύθεροι να καθίσουν ή να ξαπλώσουν στην Αποθήκη 1 του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας, προκειμένου να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους μουσικούς βιώνοντας μία μοναδική εμπειρία.
Σάββατο 1/4 στις 21:00
10 ευρώ
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα

5. Οι Frenzee στο Piraeus Club Academy

Λίγους μήνες πριν εμφανιστούν στο Rockwave, και λίγο πριν φύγουν για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος για το ευρωπαϊκό τους τουρ, οι Frenzee ανεβαίνουν στη σκηνή του Piraeus Club Academy το Σάββατο 1 Απριλίου. Τα τρία αδέρφια, η Απολλωνία, ο Αντώνης και ο Νίκος γεννήθηκαν στην Αυστραλία, μεγάλωσαν στην Κρήτη και παίζουν το πιο καυτό punk rock! Όταν ξέσπασε η πανδημία το 2020, οι Frenzee βρήκαν τον χρόνο να δουλέψουν ιδέες που είχαν για χρόνια στο μυαλό τους. Οι ιδέες έγιναν κομμάτια και το πρώτο τους ΕΡ επτά κομματιών, πραγματικότητα…(Διαβάστε περισσότερα για τους Frenzee εδώ).
Σάββατο 1/4 στις 21:00
10€
Piraeus Club Academy, Πειραιώς 105, Γκάζι

6. Ιστορικά και Σύγχρονα: Η Φιλαρμόνια με έργα Ελλήνων συνθετών στο Ωδείο Αθηνών

Με δύο τελευταίες συναυλίες, στις 2 και 10 Απριλίου, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται για φέτος ο κύκλος «Συμφωνικές βραδιές», της σειράς συναυλιών της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος», τη νέα αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών. Η συναυλία με τίτλο «Ιστορικά και Σύγχρονα» είναι η τέταρτη του κύκλου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου. Η συναυλία περιλαμβάνει σύγχρονες δημιουργίες όσο και συνθέσεις από το ιστορικό παρελθόν της Ελληνικής έντεχνης μουσικής. Στο πόντιουμ θα ανέβει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Φιλαρμόνιας, διακεκριμένος και διεθνούς φήμης αρχιμουσικός, Βύρων Φιδετζής, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα με σπάνιες συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών.
ΘΕΑΤΡΟ

7. Έγκλημα και Τιμωρία. Αθήνα, του Βασίλη Μπισμπίκη στη Στέγη

Ο Βασίλης Μπισμπίκης, για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, κάνει μια ελεύθερη μεταγραφή του εμβληματικού μυθιστορήματος, «Έγκλημα και Τιμωρία», του Ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, μεταφέροντάς το στην Αθήνα του 2023. Τι σημαίνει άραγε, εν έτει 2023, η αυτοδικία που διαπράττει ο νεαρός φοιτητής της Νομικής Ροντιόν Ρομάνοβιτς Ρασκόλνικοβ, όταν παίρνει τον νόμο στα χέρια του και δολοφονεί την Αλιόνα Ιβάνοβνα, μια γριά τοκογλύφο; Πόσο επίκαιρο παραμένει στις μέρες μας το αριστούργημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι; Και ποιες αναγωγές μπορούν να γίνουν στο σήμερα; Το «Έγκλημα και Τιμωρία: Αθήνα» συνεχίζει τις παραστάσεις του με έναν θίασο 20 ηθοποιών να αφηγείται μια «νέα» ιστορία, ενός «νέου» Ρασκόλνικοβ, ερμηνευμένου από τον Θοδωρή Σκυφτούλη, με τρόπο ακραία ρεαλιστικό υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βασίλη Μπισμπίκη. Την ελεύθερη μεταγραφή του έργου συνυπογράφουν ο σκηνοθέτης και ο Γιάννης Μελιτόπουλος.
Τετάρτη – Κυριακή στις 20:30
Κανονικό: 7, 15, 20, 28€, Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12, 16, 22€, Παρέα 10+ άτομα: 11, 14, 20€, Κάτοικος Γειτονιάς: 7€, Ανεργίας, ΑμεΑ: 5€, Συνοδός ΑμεΑ: 10€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

8. Μπλε καστόρινα παπούτσια, από την Ομάδα 4Frontal στο Θέατρο Μπέλλος

Τα «Μπλε Καστόρινα Παπούτσια» της Ομάδας 4Frontal, βασισμένα στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Θανάση Σκρουμπέλου, συνεχίζουν τις παραστάσεις τους στο Θέατρο Μπέλλος, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη. Μια παράσταση για τη ζωή και τα όνειρα των ανθρώπων που παγιδεύτηκαν στο μεταίχμιο της ιστορίας, με φόντο την Αθήνα της δεκαετίας του ΄60. Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Χάρης Κρεμμύδας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Πάνος Τοψίδης. Η παράσταση πήρε παράταση μέχρι και τις 28 Μαΐου.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, Τετάρτη στις 20:00, Κυριακή στις 17:00
Α ζώνη 20€ – Β ζώνη 18€ / 14€ (φοιτητικό/ανέργων/ άνω των 65). Προπώληση εισιτηρίων 14€
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Αθήνα

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b