MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 30 Μαρτίου

Παραστάσεις, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Monopoli Team

Απογευματινές ξεναγήσεις ενηλίκων στην Τεχνόπολη

Από την Πέμπτη 30 Μαρτίου έως τις 2 Νοέμβριο, η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου προσκαλεί το ενήλικο κοινό να ανακαλύψει εκ νέου το Μουσείο, μέσα από 10 οργανωμένες απογευματινές ξεναγήσεις με “early drink” και ελεύθερη συμμετοχή. Συγκεκριμένα, από τις 19:00 έως τις 21:00, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου φωταερίου, θα έρθουν σε επαφή με τις μυρωδιές του, θα ακούσουν τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από ηχητικά τεκμήρια και θα αγγίξουν τα μηχανήματα που παραμένουν ακέραια στον χώρο.
30/3, 19:00-21:00
Τεχνόπολη Αθηνών – Πειραιώς 100

Sanctuary City: Μια συζήτηση με την καλλιτέχνιδα Ειρήνη Λιναρδάκη στο Θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη

Το Θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη θα φιλοξενήσει την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στα πλαίσια του νέου έργου “Sanctuary City” της Ειρήνης Λιναρδάκη, συζήτηση με τίτλο “Ποιος έχει το δικαίωμα να μιλήσει και να δράσει στον δημόσιο χώρο;” Το “Sanctuary City” πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό έργο κοινωνικού χαρακτήρα, το οποίο αναπτύχθηκε με τη συμβολή παιδιών και νέων τόσο από τις ήδη εδραιωμένες όσο και από τις νεοαφιχθείσες κοινότητες του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων. Με την καλλιτέχνιδα θα συνομιλήσουν η Ιλιρίντα Μουσαράι, η Μαρίνα Νάκη και ο Νίκος-Ντέτζι Οντουμπιτάν, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Νιόβη Ζαραμπούκα-Χατζημάνου.
30/3, 18:00
Θεατράκι – Φωκίωνος Νέγρη, Κυψέλη 

Ημερίδα ”Ενημέρωση, Πρόληψη και έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού” στο Περιστέρι

Photo by Angiola Harry on Unsplash

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου, ημερίδα με θέμα: “Ενημέρωση, Πρόληψη και έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού”. Στόχος είναι η ενημέρωση των γυναικών για όλους τους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης και χειρουργικής αντιμετώπισης αφ’ ενός και αφ’ ετέρου της πλαστικής αποκατάστασης, διατροφικής συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης, σχέσης σεξουαλικότητας και εμφάνισης των γυναικών με καρκίνο του μαστού. Η εκδήλωση αυτή γίνεται με την συνεργασία του Δήμου Περιστερίου και της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, με την υποστήριξη του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, ενώ τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Καρδιολόγος και Αντιδήμαρχος Υγείας Γεώργιος Μπεκιάρης.
30/3, 18:00
Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου – Καραθεοδωρή 1 και Εθν. Αντιστάσεως, Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Λυρική Σκηνή τιμά τη Μαρία Κάλλας: Πρόγραμμα εκδηλώσεων12.09.2018

Εκδήλωση λήξης του Atlas of Mediterranean Liquidity

Για τη λήξη της έκθεσης Atlas of Mediterranean Liquidity γύρω από το νερό στον αστικό χώρο της Αθήνας, το Goethe-Institut Athen προσκαλεί το κοινό σε μια δημόσια συζήτηση για το διακαλλιτεχνικό πρότζεκτ “Γραφείο των Υδάτινων κοινών” και το ηχητικό έργο “The Office of Hydrocommons: Hidden Waters [Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά]”, την Πέμπτη 30 Μαρτίου. Στην εκδήλωση θα συνομιλήσουν και θα παρουσιάσουν τα έργα τους η Ελένη Ρήγα, επιμελήτρια του προγράμματος και του ηχητικού έργου, και η Χαρίκλεια Χάρη, επιμελήτρια του πρότζεκτ Μικρογεωγραφίες. Η εκδήλωση εμπλουτίζει το διεθνές πολυεπίπεδο και πολύπλευρο έργο Atlas με νέες οπτικές και αλληλεπιδρά με την έκθεση της Αθήνας προσεγγίζοντας εκ νέου το νερό – μια ουσία τόσο απαραίτητη για να ζήσουμε.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε αγγλική γλώσσα.
30/3 19:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

“Κάσπαρ” του Πέτερ Χάντκε από την ομάδα Συντεταγμένοι στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Η ομάδα Συντεταγμένοι και το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ παρουσιάζουν κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μέχρι τις 6 Απριλίου την παράσταση “Κάσπαρ” του Πέτερ Χάντκε, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Σκανάτοβιτς. Υπόθεση: Βαθιά πολιτικό κι ακόμα βαθύτερα φιλοσοφικό έργο, ο Κάσπαρ βάζει με αυτόν τον τρόπο, τον θεατή να αποστασιοποιηθεί από το ρόλο του, δημιουργώντας μια a priori συνθήκη “λύτρωσης” από αυτόν τον φαύλο κύκλο όπως τα “κοάν” τα παράδοξα-γρίφοι που χρησιμοποιούνται στον ζεν διαλογισμό για να κλονίσουν τον γραμμικό νου και να τον κάνουν να σωπάσει.
30/3, 21:00
Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ – Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Αποσιωπήσεις, παραποιήσεις, επαναθεωρήσεις»: Συνέδριο ιστορικών τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b