MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Για τον διευθυντή του Φεστιβάλ Καννών, τα Παράσιτα δεν έπρεπε να κερδίσουν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

“To Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πρέπει να πηγαίνει μόνο σε αμερικανικές ταινίες” είπε ο Thierry Fremaux, σε μία συνέντευξη, στην οποία μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι στο φετινό φεστιβάλ Καννών ενδέχεται να δούμε και την νέα ταινία του Scorsese.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Όλοι περιμένουν τη στιγμή που ο διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, Thierry Frémaux, θα αποκαλύψει το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ για το 2023 – το οποίο λέγεται ότι θα περιλαμβάνει την νέα ταινία Indiana Jones, αλλά και την νέα ταινία του Scorsese “Killers of the Flower Moon”.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για το επερχόμενο Φεστιβάλ Καννών, ο Fremaux ερωτήθηκε για την πρόσφατη τελετή βραβείων Όσκαρ, κατά την οποία η ταινία “Τα Πάντα Όλα” κέρδισε εφτά βραβεία και μάλιστα μερικά από τα μεγαλύτερα της βραδιάς, όπως Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Α’ Γυναικείου και Β’ Ανδρικού Ρόλου.

“Η τελετή ήταν πολύ καλή και χάρηκα που είδα τη Michelle Yeoh να επιβραβεύεται, αλλά απογοητεύτηκα που δεν συνέβη το ίδιο και με τον Steven Speilberg, γιατί η ταινία του ήταν μία ερωτική επιστολή για τον κινηματογράφο” είπε ο διευθυντής των Καννών στο Variety, μιλώντας για το Fabelmans.

Είπε επίσης ότι “δεν καταλαβαίνει”, γιατί το “Τρίγωνο της Θλίψης”, το υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας φιλμ του Ruben Ostlund, που γυρίστηκε στην Ελλάδα και αποτελούσε διεθνή παραγωγή “δεν μπορούσε να διαγωνιστεί στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, επειδή είναι στα αγγλικά”.

Στη συνέχεια, μίλησε για την σαρωτική νίκη της ταινίας του Bong Joon-ho, “Παράσιτα”, αμφισβητώντας το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, που είχε κερδίσει το 2019. “Πώς μπορεί μία μη αμερικανική ταινία να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας σε μία τελετή που τιμά το αμερικανικό σινεμά;” ανέφερε.

Είναι τέλεια, αλλά είναι μια κορεάτικη ταινία. Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πρέπει να πηγαίνει σε αμερικανική ταινία, όπως το César Καλύτερης Ταινίας πάει σε γαλλικές ταινίες, όπως το Goya σε ισπανικές” κατέληξε.

Όσο για το αν η νέα ταινία του Scorsese, “Killers of the Flower Moon”, με πρωταγωνιστές τους Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Jesse Plemons και Robert De Niro, θα είναι στο φεστιβάλ, ο Frémaux  απάντησε: “Ναι, είμαστε σε συζητήσεις”.

“Για το 2023, το σημαντικό είναι να σιγουρέψουμε ότι ο Martin Scorsese θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ με την νέα του ταινία, που είναι ένα σημαντικό έργο. Την τελευταία φορά που ήρθε ήταν με το “After hours” το 1986″.

Το φετινό Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 27 Μαϊου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια τη Μαρίνα Σιώτου και τη Ζωή Σιγαλού, το θέατρο του μέλλοντος είναι ένα safe space – για να παρτάρεις αγρίως12.09.2018

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Η άνοδος, η δόξα και η πτώση του Euphoria: Πώς φτάσαμε σε αυτό το φινάλε;
Cine News
«Οι Αθώοι»: Στην κορυφή της τηλεθέασης το φινάλε της μεγάλης παραγωγής του MEGA
Cine News
Η τηλεοπτική σεζόν του Ιουνίου είναι πιο ‘hot’ από τον καιρό
Cine News
Με τους Transformers στην πρώτη γραμμή – Τι θα δούμε στην TV αυτή την εβδομάδα
Cine News
Το watchlist του τριημέρου: Σειρές και ταινίες που αξίζουν το play
Cine News
COSMOTE TV: Ένας Ιούνιος γεμάτος πρεμιέρες, αφιερώματα και μεγάλες επιστροφές
Cine News
Pool Your Cinema 2026: Το πιο ατμοσφαιρικό θερινό σινεμά της Αθήνας επιστρέφει στη Μεγάλη Βρεταννία
Cine News
«Στον Κόσμο Tων Ζώων»: Τον Ιούνιο στο Disney+ η ξεκαρδιστική και γεμάτη περιπέτεια ταινία
Cine News
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πιστεύει ότι το AI δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ψυχή στο σινεμά
Cine News
Onassis Ready: Θερινό σινεμά στην ταράτσα μ’ ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Τίλντα Σουίντον
Cine News
The Testaments: Ανανεώνεται για δεύτερη σεζόν από το Disney+
Cine News
Ένα νέο film club γεννιέται στο κέντρο της Αθήνας