MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
25
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Για τον διευθυντή του Φεστιβάλ Καννών, τα Παράσιτα δεν έπρεπε να κερδίσουν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

“To Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πρέπει να πηγαίνει μόνο σε αμερικανικές ταινίες” είπε ο Thierry Fremaux, σε μία συνέντευξη, στην οποία μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι στο φετινό φεστιβάλ Καννών ενδέχεται να δούμε και την νέα ταινία του Scorsese.

Monopoli Team

Όλοι περιμένουν τη στιγμή που ο διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, Thierry Frémaux, θα αποκαλύψει το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ για το 2023 – το οποίο λέγεται ότι θα περιλαμβάνει την νέα ταινία Indiana Jones, αλλά και την νέα ταινία του Scorsese “Killers of the Flower Moon”.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για το επερχόμενο Φεστιβάλ Καννών, ο Fremaux ερωτήθηκε για την πρόσφατη τελετή βραβείων Όσκαρ, κατά την οποία η ταινία “Τα Πάντα Όλα” κέρδισε εφτά βραβεία και μάλιστα μερικά από τα μεγαλύτερα της βραδιάς, όπως Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Α’ Γυναικείου και Β’ Ανδρικού Ρόλου.

“Η τελετή ήταν πολύ καλή και χάρηκα που είδα τη Michelle Yeoh να επιβραβεύεται, αλλά απογοητεύτηκα που δεν συνέβη το ίδιο και με τον Steven Speilberg, γιατί η ταινία του ήταν μία ερωτική επιστολή για τον κινηματογράφο” είπε ο διευθυντής των Καννών στο Variety, μιλώντας για το Fabelmans.

Είπε επίσης ότι “δεν καταλαβαίνει”, γιατί το “Τρίγωνο της Θλίψης”, το υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας φιλμ του Ruben Ostlund, που γυρίστηκε στην Ελλάδα και αποτελούσε διεθνή παραγωγή “δεν μπορούσε να διαγωνιστεί στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, επειδή είναι στα αγγλικά”.

Στη συνέχεια, μίλησε για την σαρωτική νίκη της ταινίας του Bong Joon-ho, “Παράσιτα”, αμφισβητώντας το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, που είχε κερδίσει το 2019. “Πώς μπορεί μία μη αμερικανική ταινία να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας σε μία τελετή που τιμά το αμερικανικό σινεμά;” ανέφερε.

Είναι τέλεια, αλλά είναι μια κορεάτικη ταινία. Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πρέπει να πηγαίνει σε αμερικανική ταινία, όπως το César Καλύτερης Ταινίας πάει σε γαλλικές ταινίες, όπως το Goya σε ισπανικές” κατέληξε.

Όσο για το αν η νέα ταινία του Scorsese, “Killers of the Flower Moon”, με πρωταγωνιστές τους Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Jesse Plemons και Robert De Niro, θα είναι στο φεστιβάλ, ο Frémaux  απάντησε: “Ναι, είμαστε σε συζητήσεις”.

“Για το 2023, το σημαντικό είναι να σιγουρέψουμε ότι ο Martin Scorsese θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ με την νέα του ταινία, που είναι ένα σημαντικό έργο. Την τελευταία φορά που ήρθε ήταν με το “After hours” το 1986″.

Το φετινό Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 27 Μαϊου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια τη Μαρίνα Σιώτου και τη Ζωή Σιγαλού, το θέατρο του μέλλοντος είναι ένα safe space – για να παρτάρεις αγρίως12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Κάμπινγκ: Backstage από τα γυρίσματα της νέας κωμωδίας του Mega
Cine News
Paradise: Ο νέος κύκλος της υποψήφιας για Emmy σειράς στο Disney+
Cine News
Brad Pitt: Στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «The Riders»
Cine News
28o ΦΝΘ: “The Oldest Person in the World” ένα ντοκιμαντέρ που γιορτάζει τη ζωή
Cine News
Ο μήνας κλείνει με Bridgerton - Όλα όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Bafta Film Awards 2026: Το «Μία Μάχη Μετά την Άλλη» νικήτρια της βραδιάς – Όλοι οι νικητές
Cine News
Φεστιβάλ Δράμας: Πρόγραμμα Φιλοξενίας για την ανάπτυξη σεναρίων μικρού μήκους ταινιών
Cine News
28ο ΦΝΘ: Spotlight στον αμερικανό πολυμεσικό καλλιτέχνη Μπιλ Μόρισον
Cine News
Βουβούλα Σκούρα: Η σημαντική σκηνοθέτις τιμάται με τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 28 ΦΝΘ
Cine News
Cinemathesis: Νέος κύκλος εργαστηρίων κινηματογράφου και φωτογραφίας
Cine News
Το Τελευταίο Σημείωμα: Ξανά στις αίθουσες η ταινία του Παντελή Βούλγαρη για τους 200 της Καισαριανής
Cine News
COSMOTE CINEMA OSCARS: To pop-up κανάλι της COSMOTE TV επιστρέφει με πάνω από 90 Οσκαρικές ταινίες