MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
11
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Για τον διευθυντή του Φεστιβάλ Καννών, τα Παράσιτα δεν έπρεπε να κερδίσουν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

“To Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πρέπει να πηγαίνει μόνο σε αμερικανικές ταινίες” είπε ο Thierry Fremaux, σε μία συνέντευξη, στην οποία μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι στο φετινό φεστιβάλ Καννών ενδέχεται να δούμε και την νέα ταινία του Scorsese.

Monopoli Team

Όλοι περιμένουν τη στιγμή που ο διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, Thierry Frémaux, θα αποκαλύψει το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ για το 2023 – το οποίο λέγεται ότι θα περιλαμβάνει την νέα ταινία Indiana Jones, αλλά και την νέα ταινία του Scorsese “Killers of the Flower Moon”.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για το επερχόμενο Φεστιβάλ Καννών, ο Fremaux ερωτήθηκε για την πρόσφατη τελετή βραβείων Όσκαρ, κατά την οποία η ταινία “Τα Πάντα Όλα” κέρδισε εφτά βραβεία και μάλιστα μερικά από τα μεγαλύτερα της βραδιάς, όπως Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Α’ Γυναικείου και Β’ Ανδρικού Ρόλου.

“Η τελετή ήταν πολύ καλή και χάρηκα που είδα τη Michelle Yeoh να επιβραβεύεται, αλλά απογοητεύτηκα που δεν συνέβη το ίδιο και με τον Steven Speilberg, γιατί η ταινία του ήταν μία ερωτική επιστολή για τον κινηματογράφο” είπε ο διευθυντής των Καννών στο Variety, μιλώντας για το Fabelmans.

Είπε επίσης ότι “δεν καταλαβαίνει”, γιατί το “Τρίγωνο της Θλίψης”, το υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας φιλμ του Ruben Ostlund, που γυρίστηκε στην Ελλάδα και αποτελούσε διεθνή παραγωγή “δεν μπορούσε να διαγωνιστεί στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, επειδή είναι στα αγγλικά”.

Στη συνέχεια, μίλησε για την σαρωτική νίκη της ταινίας του Bong Joon-ho, “Παράσιτα”, αμφισβητώντας το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, που είχε κερδίσει το 2019. “Πώς μπορεί μία μη αμερικανική ταινία να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας σε μία τελετή που τιμά το αμερικανικό σινεμά;” ανέφερε.

Είναι τέλεια, αλλά είναι μια κορεάτικη ταινία. Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πρέπει να πηγαίνει σε αμερικανική ταινία, όπως το César Καλύτερης Ταινίας πάει σε γαλλικές ταινίες, όπως το Goya σε ισπανικές” κατέληξε.

Όσο για το αν η νέα ταινία του Scorsese, “Killers of the Flower Moon”, με πρωταγωνιστές τους Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Jesse Plemons και Robert De Niro, θα είναι στο φεστιβάλ, ο Frémaux  απάντησε: “Ναι, είμαστε σε συζητήσεις”.

“Για το 2023, το σημαντικό είναι να σιγουρέψουμε ότι ο Martin Scorsese θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ με την νέα του ταινία, που είναι ένα σημαντικό έργο. Την τελευταία φορά που ήρθε ήταν με το “After hours” το 1986″.

Το φετινό Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 27 Μαϊου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια τη Μαρίνα Σιώτου και τη Ζωή Σιγαλού, το θέατρο του μέλλοντος είναι ένα safe space – για να παρτάρεις αγρίως12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Η Μεγάλη Χίμαιρα: Μετά από 1 εκ. θεάσεις έρχεται το 3ο επεισόδιο – Όσα θα δούμε
Cine News
Χρήστος Πολίτης: Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός
Cine News
Η Diane Morgan ήρθε στη Στέγη χωρίς τη Philomena Cunk (αλλά όχι ακριβώς)
Cine News
«Και ΕΛ και ΑΛ»: Τo βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ιλίρ Τσούκο στη Μικρή Σκηνή της Στέγης
Cine News
«Οι Αθώοι»: Η μουσική της μεγάλης παραγωγής του MEGA
Cine News
COSMOTE TV: Το 2026 ξεκινά με το «Star Trek: Starfleet Academy» και νέα σεζόν «The Rookie»
Cine News
Από τα Ανεμοδαρμένα Ύψη μέχρι την Οδύσσεια: Οι 10 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2026
Cine News
Béla Tarr: Έφυγε από τη ζωή ένας από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες
Cine News
Critics’ Choice Awards 2026: Θρίαμβος για το “Μια μάχη μετά την άλλη”
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Λέμε «αντίο» στο Stranger Things με 10 ταινίες που μας θυμίζουν όσα αγαπήσαμε στη σειρά
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση