MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 28 Μαρτίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 28 Μαρτίου.

Monopoli Team

Γλυκά παντρέματα… Sweet fashion show με δημιουργίες του Χρήστου Βέργαδου στην Τεχνόπολη

Με αφορμή το νέο του βιβλίο “Γλυκά παντρέματα…” ο Χρήστος Βέργαδος προσκαλεί το κοινό στο πιο sweet fashion show, την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, όπου θα παρουσιάσει μια επίδειξη μόδας με ρούχα κατασκευασμένα από υλικά ζαχαροπλαστικής, όπως σταφίδες, ζελεδάκια, κουφέτα, φύλλα βάφλας, marshmallows… Μερικές από τις δημιουργίες θα φορεθούν από τις: Ελένη Βουλγαράκη, Ματίνα Νικολάου, Ελισάβετ Σπανού, Άννα Ζηρδέλη, Μαίρη Αργυριάδου, Χριστίνα Φλαμπούρη και Αποστολία Ζώη, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Σίσσυ Χρηστίδου.
28/3 19:00
Τεχνόπολις – Πειραιώς 100, Αθήνα

Το 12ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, στα πλαίσια του 12ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογιών που ετοιμάζει η Ελληνοαμερικανική Ένωση, θα παρουσιαστεί ακόμα ένα ισπανικό έργο του σύγχρονου ρεπερτορίου στα ελληνικά, το “Φιτζρόι” σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα, που ανήκει στον διακεκριμένο Ισπανό δραματουργό Τζόρντι Γκαλσεράν. Υπόθεση: Τέσσερις αλπινίστριες, η Άννα, η Τζούλια, η Kάτια και η Λάουρα (25 ετών) βρίσκονται στο Φιτζρόι, ένα βουνό ύψους 3.405 μέτρων, στο παγοπέδιο της Νότιας Παταγονίας, μεταξύ Αργεντινής και Χιλής. Οι τρεις μεγαλύτερες γνωρίζονται πολλά χρόνια μεταξύ τους αλλά και με τη Λάουρα, τη μικρότερη, έχουν κάνει ήδη πολλές αναρριχήσεις μαζί. Ο καιρός είναι ευνοϊκός για την ανάβαση, μια ξαφνική αδιαθεσία της Τζούλιας όμως, ανατρέπει τα δεδομένα και πυροδοτεί μια χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, μεγαλύτερη από οποιαδήποτε θα μπορούσε να απειλήσει τη ζωή τους στο χιονισμένο Φιτζρόι. Η σχέση όλων τους μπαίνει σε δοκιμασία.
28/3, 18:00
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης – Μασσαλίας 22, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου: Οι καθηγητές επιστρέφουν στα μαθήματα12.09.2018

Παρουσίαση του βιβλίου “Μινώταυρος” του Δημήτρη Στεφανάκη στον Ιανό

Την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 20:30, στην αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη “Μινώταυρος”. Στην εκδήλωση, ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Κυριακή Μπεϊόγλου, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Όλγα Νικολαΐδου. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Κρήτη, 1894. Το φονικό σ’ ένα χωριό του Νότου αναγκάζει τον Γιαννιό Αστάκη να καταφύγει στο Μεγάλο Κάστρο, την πολύχρωμη πολιτεία, το Ηράκλειο της Δύσης και της Ανατολής. Ο έρωτάς του με την πάμπλουτη Μαργώ Μποτέλλη θα αποδειχτεί κάτι περισσότερο από νεανική περιπέτεια. Οι δυο τους ζούνε το τέλος της Τουρκοκρατίας στο νησί που θα οδηγήσει στη σφαγή του 1898. Έκτοτε θα κυλήσει μισός αιώνας ζωής με την Ιστορία να κατευθύνει τις μοίρες των ανθρώπων.
28/3, 20:30
Ιανός Σταδίου – Σταδίου 24, Αθήνα

Σύγχρονες Διεκδικήσεις του Φεμινιστικού Κινήματος: Ομιλία στο Νέο Ψυχικό

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, ο Δημοτικός Συνδυασμός Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού προσκαλεί το κοινό στην εκδήλωση-ομιλία που διοργανώνει στα γραφεία του επί της οδού Πλαστήρα και Παρίτση, στο Νέο Ψυχικό. Το θέμα της ομιλίας είναι: «Σύγχρονες Διεκδικήσεις του Φεμινιστικού Κινήματος» και θα συζυτηθούν ζητήματα όπως η έμφυλη βία, οι γυναικτονίες και μια σειρά από άλλα θέματα που συνιστούν σύγχρονες φεμινιστικές διεκδικήσεις.
28/3, 18:30
Δημοτικός Σύνδεσμος Ενεργοί Πολίτες– Πλαστήρα και Παρίτση, Νέο Ψυχικό

Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά: Το ηχητικό έργο της Ελένης Ρήγα στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atlas of Mediterranean Liquidity και της ομώνυμης έκθεσης στο Goethe-Institut Athen, όπως και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) το Ινστιτούτο παρουσιάζει το ηχητικό έργο “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά” σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Πρόκειται για ένα έργο γύρω από το νερό και τα κοινά (commons) στην Αθήνα. Από τη θέση του Μεσογειακού Νότου, θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με το κλίμα και την κοινωνική αλλαγή σε σχέση με το νερό και το σώμα. Περιλαμβάνει προηχογραφημένους ήχους των κρυμμένων νερών της Αττικής, συνεντεύξεις από συνεργάτες, όπως και αποσπάσματα από κείμενα και έργα τέχνης που είναι μέρος του προγράμματος “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών” το οποίο επιμελείται η Ελένη Ρήγα.
20/3 έως 6/4, 08:00-22:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάθη και Μνήμες: Φιλαρμόνια Ορχήστρα και Peter Tiboris σε μια συναυλία στο Ωδείο Αθηνών12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b