MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 5 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαρτίου 2023.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Dark Vanilla Jungle, του Philip Ridley στο θέατρο Φούρνος

Το έργο του παγκοσμίως βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Philip Ridley, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Pleasance Courtyard στο Εδιμβούργο το 2013, φέρνει στο προσκήνιο την κακοποίηση και τη βία που δέχεται ένα κορίτσι από το περιβάλλον του. Το Dark Vanilla Jungle αφηγείται το ταξίδι της Άντρεα στο ρημαγμένο, από μνήμες της παιδικής και εφηβικής της ηλικίας, σπίτι της. Στην καταβύθιση αυτή στον κόσμο του παρελθόντος παίρνει μαζί της και τους θεατές σε μια «συνωμοσία» που φτάνει στο σήμερα της ηρωίδας. Το έργο παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιάννη Βαρβαρέσου. Παίζουν: Μητέρα Άντρεα (Τραγούδι): Μαριάννα Παπαθανασίου. Ερμηνεύει η Παναγιώτα Μπιμπλή.
Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Μαρτίου στις 21:00
12 ευρώ (Γενική είσοδος), 10 ευρώ (Ανέργων, Φοιτητικό, Ατέλεια, ΑΜΕΑ.)
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

2. Οι Razorlight στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι

Ένα από τα πιο επιτυχημένα της Μεγάλης Βρετανίας για τον 21ο αιώνα, το συγκρότημα Razorlight του Johnny Borrell έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.
Σάββατο 25 Μαρτίου στις 20:30
Προπώληση: 15€,  ταμείο: 18€
Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Γκάζι

3. Το James Taylor Quartet στο Gazarte

Το γκρουπ που επαναπροσδιόρισε την βρετανική, jazz dance σκηνή, ανεβαίνει στο Main Stage του Gazarte, για μια μοναδική εμφάνιση. Ο James Taylor, ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς μουσικούς της γενιάς του, έχει καταλάβει τον κόσμο της μουσικής με τις χαρακτηριστικές μελωδίες του Hammond, για πάνω από 25 χρόνια. Αντλώντας την έμπνευσή τους από το groove της funk και της boogaloo funk των δεκαετιών του ’60 και του ’70, το James Taylor Quartet είναι ένα από τα πιο σημαντικά jazz-pop σύνολα στην Βρετανική μουσική ιστορία.
Σάββατο 25 Μαρτίου στις 21:00
18-37€
Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

4. “Μίκης Θεοδωράκης: Ένας όμηρος / Μαρκ Μπλίτσταϊν: Πολιτικά τραγούδια” στη Λυρική Σκηνή

Μια ξεχωριστή συναυλία αφιερωμένη στο εμβληματικό έργο «Ένας όμηρος» του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και τα πολιτικά τραγούδια του σπουδαίου Αμερικανού συνθέτη Μαρκ Μπλίτσταϊν έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του τριετούς κύκλου Μίκης Θεοδωράκης. Το πρόγραμμα της συναυλίας συνενώνει μια επιλογή από μοναδικά τραγούδια δύο συνθετών που, αν και διέγραψαν διαφορετικές μουσικές διαδρομές, τους ενώνει το κοινό πάθος για το πολιτικό μουσικό θέατρο. Τα ετερόκλητα οράματα των δύο αυτών συνθετών αναδεικνύει στη συναυλία το καλλιτεχνικά ανήσυχο ντουέτο της μεσοφώνου Αναστασίας Κότσαλη και του ακορντεονίστα Κωνσταντίνου Ζιγκερίδη, συνοδευόμενο σε αυτή την περίσταση από τον πιανίστα Γιώργο Κωνσταντίνου.
Κυριακή 26 Μαρτίου στις 19:30
12€, 15€, φοιτητικό, παιδικό: 10€
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

5. Οι Pagan στον Σταυρό του Νότου

Την Κυριακή 26 Μαρτίου στον Σταυρό του Νότου, οι Pagan ξεκινούν το φετινό συναυλιακό τους ταξίδι, και καλούν το κοινό σε μία τελετουργία που θα ταξιδέψει τους πάντες στα βάθη του ασυνείδητου. Οι Pagan, “οι άνθρωποι της υπαίθρου”, έρχονται να μάς συνδέσουν με την αρχέγονη ρίζα μας σε μία μυσταγωγική παράσταση γεμάτη έκσταση και θεατρικότητα. Να παρασύρουν το κοινό σε ένα πρωτόγνωρο μουσικό ταξίδι που ξυπνάει ένστικτα, και αναδεικνύει τις ιστορίες και το δράμα των τραγουδιών. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται ως “προοδευτική έθνικ” (progressive ethnic), ενώ οι συνθέσεις τους έχουν το “dna” της μουσικής παράδοσης και ο ήχος τους είναι μοντέρνος και ηλεκτρισμένος.
Κυριακή 26 Μαρτίου στις 21:30
12€
Σταυρός του Νότου,  Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b