MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Παρασκευή 24 Μαρτίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από θέατρο σκιών μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Monopoli Team

Το Θέατρο Σκιών του Κώστα Σπυρόπουλου στο ΠΙΟΠ

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει παράσταση θεάτρου σκιών, για μικρούς και μεγάλους, την Παρασκευή 24 Μαρτίου, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Σπυρόπουλος, με μακρά παράδοση στο θέατρο σκιών, ζωντανεύει στον μπερντέ γεγονότα της Επανάστασης του 1821, με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Μπότσαρη. Τεράστιες φιγούρες, ζωντανή μουσική και παραδοσιακά τραγούδια παρουσιάζουν πτυχές της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης, μέσα από τα μάτια του αγαπημένου λαϊκού ήρωα, του Καραγκιόζη.
24/3, 18:30
ΠΙΟΠ – Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Αθήνα

Παρουσίαση του βιβλίου “Η Αρκαδία των περιηγητών” του ιστορικού Βασίλη Καρδάση στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος και η Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, προσκαλούν το κοινό στην εκδήλωση–παρουσίαση του βιβλίου “Η Αρκαδία των περιηγητών” του ιστορικού Βασίλη Καρδάση, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Την εκδήλωση θα προλογίσουν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Αττικής και η Πρόεδρος της Ένωσης Αρκάδων Αγίου Δημητρίου Χαρά Αθανασοπούλου και για το βιβλίο, με ειδική αναφορά στην περίοδο του 1821, θα μιλήσει ο συγγραφέας Βασίλης Καρδάσης, ενώ στον 1ο όροφο του Δημαρχείου θα λειτουργεί η έκθεση φωτογραφίας “1821” του Ηλία Περγαντή.
24/3, 20:00
Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” – Αγίου Δημητρίου 55, Άγιος Δημήτριος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑReThinking Ταυτότητες στο ΜΚΤ: Φύλο, Διαφορετικότητα, Διακρίσεις από την αρχαιότητα στο σήμερα12.09.2018

Η αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας στο Ίλιον

Σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μεσσηνίων Ιλίου «Η Αρχαία Μεσσήνη», Νεδουσαίων Καλαμάτας «Ο Νικηταράς» και τη συμμετοχή των Πολιτιστικών και Εθνικοτοπικών Συλλόγων του Δήμου Ιλίου, στην Κεντρική πλατεία του Ιλίου θα πραγματοποιηθεί αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας.
24/3, 19:00
Κεντρική Πλατεία “Γ. Γεννηματάς”, Ίλιον

Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά: Το ηχητικό έργο της Ελένης Ρήγα στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atlas of Mediterranean Liquidity και της ομώνυμης έκθεσης στο Goethe-Institut Athen, όπως και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) το Ινστιτούτο παρουσιάζει το ηχητικό έργο “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά” σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Πρόκειται για ένα έργο γύρω από το νερό και τα κοινά (commons) στην Αθήνα. Από τη θέση του Μεσογειακού Νότου, θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με το κλίμα και την κοινωνική αλλαγή σε σχέση με το νερό και το σώμα. Περιλαμβάνει προηχογραφημένους ήχους των κρυμμένων νερών της Αττικής, συνεντεύξεις από συνεργάτες, όπως και αποσπάσματα από κείμενα και έργα τέχνης που είναι μέρος του προγράμματος “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών” το οποίο επιμελείται η Ελένη Ρήγα.
20/3 έως 6/4, 08:00-22:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Λυρική Σκηνή τιμά τη Μαρία Κάλλας: Πρόγραμμα εκδηλώσεων12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b