MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 23 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Future N.O.W. 2023 στη Στέγη

Τρία νέα πρωτότυπα έργα, που προκρίθηκαν μέσα από ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα, στο πλαίσιο του Future N.O.W της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, κάνουν πρεμιέρα. Σεξεργασία. Ρευστότητα φύλου. Συλλογικές ταυτότητες. Τρεις παραστάσεις από το μέλλον μιλούν για το κοινό μας παρόν. Υπάρχουν θέματα ταμπού για τη νέα γενιά καλλιτεχνών; Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, οι δημιουργοί βρίσκουν τη φωνή τους και προτείνουν νέους κόσμους με νέα πρωτότυπα έργα, που προκύπτουν μέσα από ένα ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα. Από σήμερα και μέχρι τις 9 Απριλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα: Call me Sugar της Χριστίνας Κυπραίου και του Μιχάλη Πητίδη (ώρα 18:00), Σεισμό του Βασίλη Βηλαρά (ώρα 20:00) και Perseids ή πώς να παρτάρετε αγρίως των Ζωής Σιγαλού και Μαρίνας Σιώτου (ώρα 22:00).
Πέμπτη έως Κυριακή, 18:00, 20:00, 22:00
Από 5 έως 10€ με προσφορές για συνδυαστικά εισιτήρια δύο ή τριών παραστάσεων
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα

2. Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, του Θανάση Κριτσάκη στο Απαράμιλλον

Η παράσταση «Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης», σε σκηνοθεσία του Θανάση Κριτσάκη έρχεται στο Απαράμιλλον. Έξι ηθοποιοί συναντιούνται σε έναν θεατρικό χώρο για να παρουσιάσουν κομμάτια “της ελληνικότητας”, όπως τα γνωρίζουμε μέσα από την “καφενειακή λογική”. Παίρνοντας σκηνικό υλικό από έξι υπαρκτά πρόσωπα της εργατικής τάξης θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι για να γλεντήσουν, να καταγγείλουν, να συγκρουστούν πολιτικά, να εκτονώσουν την βία τους, να αναπαράξουν τα αφηγήματα της αστικής δημοκρατίας που θέλουν τον Έλληνα ως είναι ιστορικά και πολιτισμικά “ιδιαίτερο”. Βασισμένη σε συνεντεύξεις, η παράσταση περνά στην καθαρή μυθοπλασία και τον σουρεαλισμό για να επιστρέψει στην (καλλιτεχνική) πρόσληψη της πραγματικότητας. Παίζουν: Κωσταντίνος Δαλαμάγκας, Πένυ Ελευθεριάδου, Δημήτρης Καστανιάς, Ειρήνη Κυριακού, Άλκηστη Πολυχρόνη, Παναγιώτης Τόλιας.
Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
10€
Απαράμιλλον, Παράσχου 87, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Έλληνες σολίστ: Αντώνης Σουσάμογλου & Σταμάτης Βλαχοδημήτρης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

O βιολονίστας Αντώνης Σουσάμογλου, ένας από τους πιο ενεργούς μουσικούς της γενιάς του, με πλούσια καλλιτεχνική δράση ως σολίστ, συνθέτης και ενορχηστρωτής, συναντά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον βραβευμένο πιανίστα Σταμάτη Βλαχοδημήτρη, σε ένα ρεσιτάλ με αντιπροσωπευτικά έργα για βιολί και πιάνο της ρομαντικής εποχής αλλά και νεότερες και σύγχρονες δημιουργίες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί απόψε, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Στον κεντρικό άξονα του προγράμματός τους βρίσκονται η Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 1 σε λα ελάσσονα του Robert Schumann και η Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 3 σε ρε ελάσσονα του Johannes Brahms, που γράφτηκαν από τους δύο συνθέτες ‒αμφότεροι υπήρξαν αριστοτέχνες της μουσικής δωματίου‒ κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.
Πέμπτη 23/4 στις 20:30
8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12€, 18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. Η Regina στο Half Note Jazz Club

Η μοναδική Regina, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς που τη συνοδεύουν, έρχεται και πάλι, για μια ιδιαίτερη παράσταση, μια παράσταση – εμπειρία, στη σκηνή του Half Note Jazz Club. Η συνθέτις-στιχουργός και ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με παλαιά και καινούργια τραγούδια, που γεννήθηκαν από τη συνεργασία της με τον συνθέτη και μουσικό Βασίλη Ρακόπουλο. Όσοι παρακολουθούν την μουσική πορεία της Regina γνωρίζουν ότι τους περιμένει ένα βράδυ πλούσιο σε ήχους Jazz, Blues, Rock και Latin, με στίχους βαθιά προσωπικούς που ξαφνιάζουν, αγγίζουν και συγκινούν.
Πέμπτη 23/4 στις 21:30
Aπό 10€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

5. Μελοδράματα για αφηγητή και πιάνο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Μετά την επιτυχημένη σύμπραξή τους σε έργα για αφηγητή και πιάνο του Richard Strauss, o Φώτης Παπαθανασίου, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη, στο ρόλο του αφηγητή και ο καταξιωμένος σολίστ πιάνου, Απόστολος Παληός, παρουσιάζουν μελοδράματα για αφηγητή και πιάνο, τριών μεγάλων ρομαντικών συνθετών του 19ου αι: των Robert Schumann (3 Μπαλάντες, έργα 106 και 122 – Schön Hedwig, Ballade vom Haideknaben, Die Flüchtlinge), Franz Liszt (Lenore, S. 346 Der traurige Mönch, S.348 – Des toten Dichters Liebe, S. 349 – Der blinde Sänger, S. 350) και Jean Sibelius (The Lonely Ski Trail). Έργα υψηλής μουσικο-λογοτεχνικής ποιότητας και βαθιάς δραματικής δύναμης, τα οποία καθόρισαν ένα ολόκληρο συνθετικό είδος, αυτό των έργων για αφηγητή και πιάνο.
Πέμπτη 23/4 στις 20:30
10-20€
Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b