MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 22 Μαρτίου

Παραστάσεις, προβολές και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Monopoli Team

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει το τρίτο αφιέρωμα της σειράς με τίτλο “Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες”. Αυτή τη φορά παρουσιάζεται ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και σεναριογράφους στην ιστορία της 7ης Τέχνης. Μεγαλωμένος στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, με μικρή αλλά ταυτόχρονα εμβληματική φιλμογραφία, ο δημιουργός -μεταξύ άλλων- ταινιών όπως “Η Λάμψη”, το φουτουριστικό “2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος” και το απαγορευμένο σε πολλές χώρες “Κουρδιστό Πορτοκάλι” θα αποτελέσει το μεγάλο αφιέρωμα του Μαρτίου. Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Kubrick και πάνω σ’ αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του και με το κοινό.
22/3, 19:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα 

Το Μουσείο της οδού Κριεζώτου: Ομιλία του Αντώνη Κωτίδη στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον επί σειρά ετών διευθυντή του Άγγελο Δεληβορριά, οργανώνει για ακόμα έναν Μάρτιο την Ετήσια Ομιλία “Άγγελος Δεληβορριάς”. Τη φετινή ομιλία θα δώσει ο Αντώνης Κωτίδης, Ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα “Το Μουσείο της οδού Κριεζώτου“, καθώς το τελευταίο μουσειολογικό επίτευγμα του Άγγελου Δεληβορριά στεγάζεται στο κτήριο της Πινακοθήκης Γκίκα στην οδό Κριεζώτου. Συνιστά το μοναδικό διαθεματικό μουσείο των ελληνικών γραμμάτων και τεχνών από τις αρχές του μεσοπολέμου μέχρι και τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες του 20ου αιώνα.
22/3, 19:00
Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138, Αθήνα

The Art of Impossible: Ανοιχτή προβολή στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα θα προβληθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου το ντοκιμαντέρ της Elsa Kvamme “The Art of the Impossible”, το οποίο πραγματεύεται τη μοναδική ιστορία του Eugenio Barba, του ανθρώπου που πήγε στη Νορβηγία ως μετανάστης. Σήμερα, ο Ιταλός σκηνοθέτης και θεατράνθρωπος είναι γνωστός ως ένας από τους κύριους καινοτόμους στις σύγχρονες παραστατικές τέχνες. Έχει συλλάβει αξέχαστες παραστάσεις, καθώς και έννοιες όπως το “potlach” και “το τρίτο θέατρο”. Έχει επίσης μια ειδική μέθοδο για να κάνει την ομάδα του να ανανεώνεται ξεκινώντας τακτικά “σεισμούς” που αλλάζουν τους κανόνες μέσα στο θίασο. Η προβολή γίνεται με αφορμή το τριήμερο σεμινάριο “Dance of Intentions” με την σπουδαία ηθοποιό και δασκάλα θεάτρου, Roberta Carreri του ιστορικού Odin Teatret που θα πραγματοποιηθεί 20, 21, 22 Μαρτίου στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την ηθοποιό.
22/3, 19:30
Τεχνοχώρος Φάμπρικα – Μεγ. Αλεξάνδρου 125, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Μία λαμπάδα, ένα Χαμόγελο»: Πασχαλινή εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης από το Χαμόγελο του Παιδιού12.09.2018

“Κάσπαρ” του Πέτερ Χάντκε από την ομάδα Συντεταγμένοι στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Η ομάδα Συντεταγμένοι και το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ παρουσιάζουν από την Τετάρτη 15 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μέχρι τις 6 Απριλίου την παράσταση “Κάσπαρ” του Πέτερ Χάντκε, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Σκανάτοβιτς. Υπόθεση: Βαθιά πολιτικό κι ακόμα βαθύτερα φιλοσοφικό έργο, ο Κάσπαρ βάζει με αυτόν τον τρόπο, τον θεατή να αποστασιοποιηθεί από το ρόλο του, δημιουργώντας μια a priori συνθήκη “λύτρωσης” από αυτόν τον φαύλο κύκλο όπως τα “κοάν” τα παράδοξα-γρίφοι που χρησιμοποιούνται στον ζεν διαλογισμό για να κλονίσουν τον γραμμικό νου και να τον κάνουν να σωπάσει.
22/3, 21:00
Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ – Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα  

Ο Νικόλαος Ζαχαριάς στον Ιανό

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 18:00, η Αλυσίδα Πολιτισμού Iανός και οι εκδόσεις Παπαζήση, διοργανώνουν παρουσίαση των Συλλογικών τόμων με επιμέλεια του Νικόλαου Ζαχαριά, με τίτλους “Πολιτιστική κληρονομιά και νέες τεχνολογίες” και “Αρχαιομετρία: Απόλυτες χρονολογήσεις και αναλύσεις”. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείο Πολιτισμού Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, η Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Ιωάννα Σπηλιοπούλου, ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ο Δρ Βασίλης Κυλίκογλου, ο καθηγητής Ιωάννης Λυριντζής, η καθηγήτρια Νένα Γαλανίδου-Ματρώζου και ο αναπληρωτής καθηγητής Σταύρος Βλίζος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Σταύρος Μπένος, π. Υπουργός Πολιτισμού και Πρόεδρος Σωματείου “Διάζωμα”.
22/3, 18:00
Βιβλιοπωλείο Ιανός – Σταδίου 24, Αθήνα

Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά: Το ηχητικό έργο της Ελένης Ρήγα στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atlas of Mediterranean Liquidity και της ομώνυμης έκθεσης στο Goethe-Institut Athen, όπως και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) το Ινστιτούτο παρουσιάζει το ηχητικό έργο “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά” σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Πρόκειται για ένα έργο γύρω από το νερό και τα κοινά (commons) στην Αθήνα. Από τη θέση του Μεσογειακού Νότου, θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με το κλίμα και την κοινωνική αλλαγή σε σχέση με το νερό και το σώμα. Περιλαμβάνει προηχογραφημένους ήχους των κρυμμένων νερών της Αττικής, συνεντεύξεις από συνεργάτες, όπως και αποσπάσματα από κείμενα και έργα τέχνης που είναι μέρος του προγράμματος “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών” το οποίο επιμελείται η Ελένη Ρήγα.
20/3 έως 6/4, 08:00-22:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Λυρική Σκηνή τιμά τη Μαρία Κάλλας: Πρόγραμμα εκδηλώσεων12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b