MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 22 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Έγκλημα και Τιμωρία. Αθήνα: Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανεβάζει Ντοστογιέφσκι στη Στέγη

Ο Βασίλης Μπισμπίκης, για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, κάνει μια ελεύθερη μεταγραφή του εμβληματικού μυθιστορήματος, «Έγκλημα και Τιμωρία», του Ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, μεταφέροντάς το στην Αθήνα του 2023. Τι σημαίνει άραγε, εν έτει 2023, η αυτοδικία που διαπράττει ο νεαρός φοιτητής της Νομικής Ροντιόν Ρομάνοβιτς Ρασκόλνικοβ, όταν παίρνει τον νόμο στα χέρια του και δολοφονεί την Αλιόνα Ιβάνοβνα, μια γριά τοκογλύφο; Πόσο επίκαιρο παραμένει στις μέρες μας το αριστούργημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι; Και ποιες αναγωγές μπορούν να γίνουν στο σήμερα; Το «Έγκλημα και Τιμωρία: Αθήνα» έρχεται με έναν θίασο 20 ηθοποιών να αφηγηθεί μια «νέα» ιστορία, ενός «νέου» Ρασκόλνικοβ, ερμηνευμένου από τον Θοδωρή Σκυφτούλη, με τρόπο ακραία ρεαλιστικό υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βασίλη Μπισμπίκη. Την ελεύθερη μεταγραφή του έργου συνυπογράφουν ο σκηνοθέτης και ο Γιάννης Μελιτόπουλος.
Τετάρτη – Κυριακή στις 20:30
Κανονικό: 7, 15, 20, 28€, Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12, 16, 22€, Παρέα 10+ άτομα: 11, 14, 20€, Κάτοικος Γειτονιάς: 7€, Ανεργίας, ΑμεΑ: 5€, Συνοδός ΑμεΑ: 10€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

2. Βέρθερος ή έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, από την Ομάδα 400 lbs στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Η παράσταση «Βέρθερος ή έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Johann Wolfgang von Goethe «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου», παρουσιάζεται, στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Χαραλαμπόπουλου. Η παράσταση δεν επικεντρώνεται στην αυτοκτονία του Βέρθερου, που αποτελεί μία τις πλέον γνωστές λύσεις στην ιστορία της λογοτεχνίας, αλλά στην υπαρξιακή του αγωνία πριν από την πράξη αυτή. Στην μεγάλη του προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή, τη στιγμή που διανύει μια προδιαγεγραμμένη πορεία προς το θάνατο. Ο Βέρθερος είναι μία ιστορία σκληρότητας, μία ιστορία επιβολής της λογικής της ευρύτερης κοινωνίας πάνω σε έναν απέραντα ευαίσθητο άνθρωπο που φυλλοροεί. Παίζουν: Μπάμπης Αλεφάντης, Δημήτρης Καπουράνης, Ιόλη Χαραλαμποπούλου, Εύη Χρόνη, Μιχάλης Ψαλίδας.
22, 23, 24, 25, 26, 30 Μαρτίου και 5, 6, 7, 8, 11, 12 Απριλίου στις 21:15 (Στις 25 και 26 Μαρτίου και στις 8 Απριλίου, διπλή παράσταση και στις 18:30)
15 ευρώ – Φοιτητικό: 12 ευρώ – Ανέργων: 10 ευρώ – Ομαδικές κρατήσεις (8+ άτομα): 8 ευρώ
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Βέρθερος της ΕΛΣ αναβιώνει με “αστέρια” της διεθνούς σκηνής12.09.2018

3. Κάζιμιρ και Καρολίνα, του Έντεν Φον Χόρβατ στο Θέατρο Βαφείο

Η μαύρη κωμωδία «Κάζιμιρ και Καρολίνα» του Έντεν Φον Χόρβατ, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού, ανεβαίνει στο Θέατρο Βαφείο για δέκα παραστάσεις. «Το Κάζιμιρ και Καρολίνα» είναι μια ρομαντική ιλαροτραγωδία του 1932, ένα συναρπαστικό μείγμα απόλαυσης και καταστροφής. Αυτή η γλυκόπικρη ιστορία δύο νέων που χωρίζουν σε ένα σκηνικό οικονομικής και πολιτικής αστάθειας είναι ένα από τα πιο συχνά θεατρικά έργα στον γερμανόφωνο κόσμο από τη μεγάλη ύφεση του 2008. Μια ύφεση που έχει επηρεάσει ποικιλοτρόπως και τη χώρα μας, οπότε οι αναλογίες με το σήμερα παραπάνω από εμφανείς και γίνονται η αφορμή για μια βιτριολική σάτιρα, που πραγματεύεται πανανθρώπινα ζητήματα, άλυτα στο διηνεκές. Παίζουν: Γιώργος Γιέτος, Μαίρη Καραμπίνα, Γεωργία Κοκκίνου, Μαρία Κουρή, Ελευθερία Μάζαρη, Πολύκαρπος Μόσχος, Οδυσσέας Παγουλάτος, Ιωάννης Τζιώνας.
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
12 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο
Θέατρο Βαφείο, Αγ. Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Μεταξουργείο

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Παίζοντας με τις δεκαετίες: Οι Onirama στο θέατρο Παλλάς

Μετά την επιτυχία του μουσικού αφιερώματος στα 90s, οι Onirama επιστρέφουν στο Θέατρο Παλλάς για να παίξουν ξανά με τις δεκαετίες. Απόψε, στο θέατρο Παλλάς, θα “ανακατέψουν” μελωδίες, ήχους και μουσικές εποχές, υποδεχόμενοι τον Γιάννη Κότσιρα, σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στις δεκαετίες, που άφησαν το δικό τους μοναδικό στίγμα. Θρυλικά τραγούδια από τα 00’s μέχρι και σήμερα, τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και χορέψει, μεγάλες επιτυχίες των Onirama και φυσικά, πολλά από τα τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα, διασκευασμένα από τους Onirama. Μαζί με τους Onirama και τον Γιάννη Κότσιρα στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, σε μια ανατρεπτική φιλική συμμετοχή, ο αγαπημένος συνθέτης, κιθαρίστας και ερμηνευτής Αντώνης Μιτζέλος.
Τετάρτη 22/3, 21:00
Από 15€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

5. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Με τη δική της ανοιξιάτικη διάθεση η Παυλίνα Βουλγαράκη επιστρέφει στο Σταυρό του Νότου για δύο εμφανίσεις, τις Τετάρτες 22 και 29 Μαρτίου. Με τις αποσκευές τις γεμάτες από παλιά αγαπημένα τραγούδια, μα και φρέσκιες μελωδίες, καινούργια ακούσματα που τα απογειώνει με τον ιδιαίτερο ερμηνευτικό της ταλέντο.
Τετάρτη 22 και 29/3, 21.30
Εισιτήριο ορθίων: 13€ (Αφορά την είσοδο στον χώρο)
Σταυρός του Νότου, Φραντζή & Θαρυπου 37, Νέος Κόσμος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b