MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 21 Μαρτίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 21 Μαρτίου.

Monopoli Team

«Η ποίηση μάς βρίσκει» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ο Κύκλος Ποιητών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θεοχαράκη, φέρνει στο αμφιθέατρου του κτιρίου μια σειρά βιντεοσκοπημένων ποιημάτων των Καβάφη, Σικελιανού, Σεφέρη, Σαχτούρη, Καρούζου, Μάτσης Χατζηλαζάρου, Ζωής Καρέλλη, Νίκου-Αλέξη Ασλάνογλου, Γιώργου Ιωάννου, Κικής Δημουλά, Μάνου Ελευθερίου, Γιάννη Βαρβέρη και άλλων, με θέμα “Η ποίηση μάς βρίσκει”.
21/3 20:30
Ίδρυμα Θεοχαράκη – Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

Το 12ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, στα πλαίσια του 12ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογιών που ετοιμάζει η Ελληνοαμερικανική Ένωση, θα παρουσιαστεί ακόμα ένα ισπανικό έργο του σύγχρονου ρεπερτορίου στα ελληνικά, το “Χάμελιν” σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, που ανήκει στον διακεκριμένο Ισπανό δραματουργό Χουάν Μαγιόρκα. Υπόθεση: Το Χάμελιν είναι ένα έργο για τις διάφορες μορφές βίας που ασκούν οι ενήλικες στα παιδιά. Μια από αυτές είναι η σεξουαλική κυριαρχία, αλλά το έργο θίγει και κάποιες άλλες που συνήθως τη συνοδεύουν: την κακή εκπαίδευση, την εγκατάλειψη, την έλλειψη αγάπης. Η δράση του έργου θα μπορούσε να διαδραματίζεται σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου. Σε κάθε μέρος όπου τα παιδιά, όπως στο Χάμελιν του παραμυθιού, πληρώνουν τα λάθη των μεγάλων. Ο πρωταγωνιστής τής ιστορίας είναι ένας δικαστής που προσπαθεί να διαπιστώσει αν ένα παιδί μιας φτωχής οικογένειας κακοποιείται σεξουαλικά από έναν ενήλικο.
21/3, 18:00
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης – Μασσαλίας 22, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: 10 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε12.09.2018

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στον Ιανό

Την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 19:00, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός διοργανώνει για 14η χρονιά την αφιερωματική βραδιά του στην ποίηση, για πρώτη φορά μετά την πανδημία covid. Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στα 80 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου ποιητή Μήτσου Παπανικολάου και στην έκδοση του Όγδοου: «Ποιητικά έργα και αθησαύριστα πεζά – Άπαντα τα ευρεθέντα». Η ομάδα του Όγδοου με επικεφαλής τον Νίκο Αναγνωστάκη, θα παρουσιάσει ημίωρο ένθετο αφιερωμένο στον ποιητή, από τις 20:30 μέχρι και τις 21:15, με απαγγελίες και μελοποιημένα τραγούδια. Ο καθένας επιλέγει και απαγγέλει το ποίημα που αγαπά, ενώ παράλληλα στη σκηνή του Ιανού θα ερμηνευθούν μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης. Θα απαγγείλουν και θα τραγουδήσουν περισσότεροι από 70 άνθρωποι του πνεύματος, όπως ο Απόστολος Ρίζος, ο Βαγγέλης Χρόνης, ο Γιάννης Καλπούζος, η Λιλλύ Ελευθερίου, η Ναταλία Ρασούλη, η Τέσυ Μπάιλα και πολλοί ακόμα!
21/3, 19:00
Ιανός Σταδίου – Σταδίου 24, Αθήνα

Η περφόρμανς «Ποεμοκρατία 2088» στη Sozopolis

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης μετατρέπεται σε Παγκόσμια Ημέρα Ουτοπίας και η Sozopolis φιλοξενεί μια ποιητική περφόρμανς σε επιμέλεια της Ευεγενίας Γραμμένου, στο πλαίσιο του έτους “Ποεμοκρατία 2088” που κήρυξε το Ρομαντικό Πανεπιστήμιο. Η ομάδα της performance απαρτίζεται από ποιητές, ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς και ερευνητές. Πρόσωπα που φέρνουν μαζί τον προσωπικό τους ήχο στο δημόσιο πεδίο. Μαζί συνυπογράφουν ένα ουτοπικό κοινωνικό συμβόλαιο, όπου ανάμεσα στα άρθρα του βρίσκονται θραύσματα ποιημάτων από «κρατικούς λειτουργούς» όπως ο Καρούζος, ο Villon, o Ferlinghetti, ο Whitman, ο Handke και άλλοι.
21/3, 20:00
Sozopolis – Σωζοπόλεως 15, Αθήνα

Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά: Το ηχητικό έργο της Ελένης Ρήγα στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atlas of Mediterranean Liquidity και της ομώνυμης έκθεσης στο Goethe-Institut Athen, όπως και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) το Ινστιτούτο παρουσιάζει το ηχητικό έργο “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά” σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Πρόκειται για ένα έργο γύρω από το νερό και τα κοινά (commons) στην Αθήνα. Από τη θέση του Μεσογειακού Νότου, θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με το κλίμα και την κοινωνική αλλαγή σε σχέση με το νερό και το σώμα. Περιλαμβάνει προηχογραφημένους ήχους των κρυμμένων νερών της Αττικής, συνεντεύξεις από συνεργάτες, όπως και αποσπάσματα από κείμενα και έργα τέχνης που είναι μέρος του προγράμματος “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών” το οποίο επιμελείται η Ελένη Ρήγα.
20/3 έως 6/4, 08:00-22:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈξι γυναίκες στέλνουν μηνύματα τέχνης “γραμμένα” στο νερό12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b