MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 20 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Απολογία του Βασιλιά Λεοπόλδου Β’, του Μαρκ Τουαίην στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το σπάνιο και διαχρονικό έργο «Η Απολογία του Βασιλιά Λεοπόλδου Β’» του Μαρκ Τουαίην ανεβαίνει για πρώτη φορά επί σκηνής στην χώρα μας, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πρόκειται για ένα σπάνιο έργο, που γράφτηκε το 1905, και αποτελεί μια εξιστόρηση των γεγονότων του «εγκλήματος του Κονγκό», που την ίδια χρονική περίοδο συγκλόνισε όχι μόνο τον Μαρκ Τουαίην, αλλά και συγγραφείς όπως ο Άρθουρ Κόναν Ντόυλ και ο Τζόζεφ Κόνραντ, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων, πνευματικών ανθρώπων, φωτογράφων και ιεραποστόλων της εποχής. Βασισμένο σε πραγματικά ιστορικά ντοκουμέντα και δημοσιεύματα, τα οποία ο Τουαίην τα συμπεριλαμβάνει αυτούσια στο κείμενό του, το έργο είναι μια καυστική σάτιρα κατά της ιστορικής αδικίας που εξελισσόταν για περισσότερο από δύο δεκαετίες στην απέραντη χώρα, περιγράφονται οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης αλλά και εξόντωσης των κατοίκων στο «ελεύθερο κράτος του Κονγκό» με ευθύνη του βασιλιά Λεοπόλδου Β’ του Βελγίου, του οποίου η χώρα υπήρξε προσωπική ιδιοκτησία. Παίζουν: Θεοδόσης Πελεγρίνης, Λένα Σπύρου, Γιώργος Φράγκος, Νίκος Γιαλελής, Σαράντος Γεωγλερής.
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:30 
15 ευρώ, φοιτητικά-ομαδικά, 10 ευρώ, ατέλειες –άνεργοι, 5 ευρώ
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής

2. Τάσος Λειβαδίτης – Ποιητής του ονείρου, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου στο Θέατρο Βρετάνια

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη και την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, παρουσιάζεται στο θέατρο Βρετάνια η παράσταση με τίτλο «Τάσος Λειβαδίτης – Ποιητής του ονείρου», σε σκηνοθεσία – προσαρμογή του Πάνου Αγγελόπουλου και σε κείμενο του ποιητή, συγγραφέα Γιώργου Δουατζή. H παράσταση αναφέρεται στο έργο, την πολυτάραχη ζωή και την προσωπικότητα του μεγάλου μας ποιητή και περιδιαβαίνει το υπέροχο ποιητικό του σύμπαν με τον σεβασμό και την αγάπη που ταιριάζει στη μεγάλη ποίηση.  Το ποιητικό έργο, μεταφέρει στη σκηνή η Κοραλία Καράντη με ομάδα ηθοποιών, σε μία κορυφαία συνάντηση με τον τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση με ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής.
Δευτέρα 20 & Τρίτη 21/3, 20:00
Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα
25 ευρώ (Α ζώνη: πλατεία) | 20ευρώ (Β ζώνη: πλατεία) | 15 ευρώ (Γ ζώνη: εξώστης)

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Ελληνικό Σχέδιο 2022-23: Παρουσίαση νέας δουλειάς από τον Βαγγέλη Κορακάκη & διασκευή ρεμπέτικων από τον Θοδωρή Ματούλα στο Μικρό Παλλάς

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη σειρά συναυλιών με σημείο επανεκκίνησης το ρεμπέτικο, Το Ελληνικό Σχέδιο παρουσιάζει, στο Μικρό Παλλάς, μια ακόμη νέα μουσική πρόταση σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει το νέο έργο του λαϊκού συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη που τιτλοφορείται ”Η φλόγα κρύβει βάσανο” σε ενορχήστρωση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, με ερμηνεύτρια τη Βερόνικα Δαβάκη σε πρώτη πανελλαδική παρουσίαση. Στο δεύτερο μέρος με τίτλο ”Ρεμπέτικο αρπέζ”, θα παρουσιαστούν ρεμπέτικα τραγούδια των Μητσάκη, Παπαϊωάννου, Βαμβακάρη και άλλων αγαπημένων συνθετών διασκευασμένα για δύο άρπες και φωνή από τον Θοδωρή Ματούλα. Μια ιδέα της Βερόνικας Δαβάκη η οποία και θα τα ερμηνεύσει.
Δευτέρα 20/3, 21:15
30€ VIP | 15€ A’ Ζώνη | 10€ Β Ζώνη | 8€ μειωμένο [φοιτητικό, ΑμεΑ, 65+]
Θέατρο Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, Αθήνα

4. Το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο ΕΜΣΤ

Το δημοφιλές Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος – φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου – όμποε, Γρηγόρης Ασωνίτης – κόρνο, Σπύρος Μουρίκης – κλαρινέτο, Οδυσσέας Μπάσσιος – φαγκότο) της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών παρουσιάζει, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μουσική Ιταλών μουσουργών που αγαπήθηκε μέσα από την έβδομη τέχνη. Αποσπάσματα από όπερες των Mascagni και Puccini καθώς και αμιγώς κινηματογραφικές δημιουργίες των Rota, Mancini, Morricone και Piovani συνθέτουν ένα μωσαϊκό δημοφιλών μελωδιών. Της συναυλίας θα προηγηθεί ξενάγηση στην μεγάλη ομαδική έκθεση του ΕΜΣΤ, Modern Love (H αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας) στις 19:30
Δευτέρα 20/3, 20:30
Είσοδος με το εισιτήριο του ΕΜΣΤ (8€) * Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου και στο τηλέφωνο: 211 101 9000. 
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα

5. Donald Harisson Quartet στο Half Note Jazz Club

Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη διατήρηση της μουσικής παράδοσης της Νέας Ορλεάνης, ο καταξιωμένος σαξοφωνίστας Big Chief Donald Harrison Jr. έρχεται για μια τελευταία βραδιά απόψε στο Half Note Jazz Club. Ο Big Chief Donald Harrison Jr είναι κι επίσημα πλέον στο πάνθεον των κορυφαίων της ιστορίας της jazz, αφού το 2022 μαζί με τους Stanley Clarke, Cassandra Wilson & Billy Hart, ανακηρύχθηκε ΝΕΑ Jazz Master (National Endowment for the Arts), που είναι η μεγαλύτερη διάκριση στην Αμερική για έναν jazzman.
Δευτέρα 20/3, 21:30
Από 20€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b