MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ορφανά, του Dennis Kelly σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου στο Μικρό Γκλόρια

Έπειτα από την επιτυχία των έργων του «Η Απαγωγή της Τασούλας» και «Χορευτική Πανούκλα», o Κωνσταντίνος Μάρκελλος επιστρέφει στην ευρωπαϊκή δραματουργία, μεταφράζοντας και σκηνοθετώντας ένα από τα πιο αγαπημένα σύγχρονα έργα, τα «Ορφανά» του Dennis Kelly, που θα παρουσιάζονται στο Μικρό Γκλόρια. Σε μια υποβαθμισμένη και με υψηλό δείκτη εγκληματικότητας γειτονιά του Λονδίνου, η Έλεν και ο Ντάνυ ετοιμάζονται να δειπνήσουν στο διαμέρισμά τους, γιορτάζοντας την είδηση ότι η Έλεν είναι έγκυος για δεύτερη φορά. Η απροσδόκητη εμφάνιση του αδελφού της Έλεν, Λίαμ, με ρούχα βουτηγμένα στο αίμα, θα ανατρέψει τις όποιες προσδοκίες για μια ειρηνική βραδιά. Με αφορμή τα «Ορφανά» (Herald Angel Award στο Edinburgh Fringe Festival) του Kelly, ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος ανεβαίνει στη σκηνή με τους συνεργάτες του Ελένη Στεργίου (Υποψήφια για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2020) και Χρήστο Παπαδόπουλο, σε μια παράσταση υψηλών εσωτερικών εντάσεων, η οποία παίζει στο όριο ανάμεσα στον νατουραλισμό και το παράλογο.
Πέμπτη 21:15, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 21:15, Κυριακή 20:15
17€ κανονικό, 14€ μειωμένο
Μικρό Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

2. Η Σάσσα Παπαλάμπρου στο Half Note Jazz Club

Η Σάσα Παπαλάμπρου επιστρέφει στη σκηνή του Half Note Jazz Club κρατώντας στα χέρια της τραγούδια και μουσικές από όλο τον κόσμο, από ετερόκλητα μουσικά είδη, δεμένα με τον ιδιαίτερο τρόπο ερμηνείας της, τα παιξίματα μιας απρόσμενης μπάντας και μια φίνα jazz αισθητική. Θα παρουσιάσει και το νέο αισιόδοξο project της, με τίτλο “The other half”, θέλοντας να μεταφέρει το μήνυμα μιας νέας, πιο ολοκληρωμένης, εποχής.
Πέμπτη 16 Μαρτίου, 21:30
Από 10€ έως 15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

3. Piano Works: Ο Σπύρος Δεληγιαννόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής

Ο συνθέτης και καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, παρουσιάζει το ντεμπούτο έργο του “Piano Works” σε μία μοναδική συναυλία. Τα έργα για σόλο πιάνο περιέχουν μνήμες από την περίοδο που ο συνθέτης έγραφε διασκευές πάνω στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι, ενώ χαρακτηρίζονται από καινοτόμα αρμονία, υπερβατική δεξιοτεχνία και μελωδικές κορυφώσεις. Τη βραδιά θα προλογίσουν οι:
Θωμάς Ταμβάκος, Διονύσης Μαλλούχος, Ιωσήφ Παπαδάτος. Ερμηνεύουν στο πιάνο: Μαρίζα Αργυρίου, Αγγέλικα Παπανικολάου, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος.
Πέμπτη 16 Μαρτίου, 20:30
Από 10€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. Ο George Zervos  στο Tiki Bar Athens

O καλλιτέχνης George Zervos, με την μπάντα του, επιστρέφουν στο Tiki Bar Athens. O George Zervos προσδοκά να χαρίσει αξέχαστες στιγμές ερμηνεύοντας τραγούδια από τις προσωπικές του κυκλοφορίες, αλλά και την ευρύτερη rock ‘n’ roll δισκογραφία καλλιτεχνών που τον έχουν στιγματίσει, που πρόκειται να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στα ύψη.
Πέμπτη 16 Μαρτίου, 21:30
8€ * Τηλ. κρατήσεων: 2109236908
Tiki Bar Athens, Φαλήρου 15, Αθήνα

5. Sound of Color #7 με τον Γιάννη Αναστασάκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Μία φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (κιθάρα, εφέ) προσκαλεί στο ΚΕΤ μουσικούς και visual artists για να δημιουργήσουν μαζί μια in situ οπτικοακουστική δράση. Στο έκτο “Sound of Color” της χρονιάς, αυτοσχεδιάζει με τον Fausto Sierakowski (σαξόφωνο), τον Γιώργο Σταυρίδη (ντραμς), τον Χρυσόστομο Μπουκάλη (κοντραμπάσο) και τη Ναταλία Μαντά (live visuals).
Πέμπτη 16 Μαρτίου, 21:00
8€ *Κρατήσεις απαραίτητες: viva.gr και 213 00 40 496
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b