MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 14 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ/PERFORMANCE

1. Ιππόκαμπος, από την Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν στον Χώρο Κ4

Η Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν. παρουσιάζει την παράσταση «Ιππόκαμπος» στον Χώρο Κ4, για λίγες μόνο παραστάσεις. Ο έρωτας και η μνήμη είναι το θέμα αυτού του θεατρικού έργου, ενώ η παράσταση βασίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της στον αυτοσχεδιασμό. Ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου ονομάστηκε έτσι επειδή το σχήμα του μοιάζει αόριστα με τον αντίστοιχο θαλάσσιο οργανισμό. Είναι υπεύθυνος για την κωδικοποίηση της μακροπρόθεσμης μνήμης του ανθρώπου. Ο ιππόκαμπος είναι αυτός που βοηθά τον άνθρωπο να «πλοηγείται» στο χώρο. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα φυλογενετικά τμήματα του εγκεφάλου και αποτελεί μέρος του μεταιχμιακού συστήματος. Ελέγχει το κέντρο της μνήμης και μεταφέρει πληροφορίες όσο μακρινές κι αν είναι.  Ο Δημήτρης και η Βερόνικα χώρισαν. Και από κοινού αποφάσισαν να διαγράψουν κάθε κοινή τους μνήμη. Ένας αστροναύτης που βρίσκεται στον δρόμο τους βοηθά να ανακαλύψουν κάτι πολύ βαθύ και κρυμμένο από καιρό. Μια ιστορία τόσο παλιά, όσο ο και ο κόσμος. Τι θα γινόταν αν από τον πολύ πόνο αποφάσιζες να διαγράψεις τον άλλο για πάντα από την μνήμη σου ώστε να μην πονάς πια; Παίζουν: Βερόνικα Μπακόλα, Δημήτρης Μπούρας.
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
7-14€
Κ4 (Οι Άνθρωποι που Ακολουθούν τη Γη), Βεΐκου 28, Αθήνα 

2. The Point of Pointe – από το πραγματικό στο φανταστικό, του Γιάννη Αντωνίου στο Θέατρο Ροές

Ο Γιάννης Αντωνίου παρουσιάζει μια performance χορού που συναντά το νέο σουρεαλισμό, με τίτλο «The Point of Pointe, από το πραγματικό στο φανταστικό» στο Θέατρο Ροές. Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας χορογράφος Γιάννης Αντωνίου, με το νέο έργο του εμπνέεται από το σύγχρονο χορευτικό σώμα και το νέο σουρεαλισμό, ως κατάσταση του νου και αποσκοπεί στην ανατροπή της “πραγματικότητας”. Μαζί με τους συνεργάτες του Εβίνη Παντελάκη, Κωνσταντίνο Αργυρίου Ευαγγελούδη, Σπύρο Ντόγκα, Andrius Mulokas και Αναστασία Μπρουζιώτη μάς μεταφέρουν σε ένα ουτοπικό περιβάλλον. Το ον “κηπουρός” έρχεται να φροντίσει, να καλλιεργήσει και να αποκαλύψει μια νέα πραγματικότητα, που στον πυρήνα της τοποθετεί τη σχέση του αμοιβαίου και πραγματικού αυθορμητισμού. Αναπτύσσει μία πιο προσωπική σχέση, όπου η φύση ξεχύνεται ορμητικά από όλους τους πόρους του σώματος ποτίζοντας το ζωή. Το σώμα λειτουργεί άμεσα ως μέσο δημιουργίας και υλοποίησης επιθυμιών και καταστάσεων, φωτίζοντας την ύπαρξη εναλλακτικών ταυτοτήτων.
4, 5, 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου, 21:00
12€
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, Αθήνα

3. Τι της είπανε να λέει, της Courtney Meaker στο θέατρο Rabbithole

Πρόκειται για ένα φεμινιστικό πείραμα που πραγματεύεται τα μοτίβα της γυναικείας αναπαράστασης στο θέατρο– και παντού. Ένα θεατρικό έργο φτιαγμένο από άλλα θεατρικά έργα. Χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ, η Αμερικανίδα συγγραφέας Courtney Meaker αποδόμησε και ανασυνέθεσε τους γυναικείους ρόλους από τις πιο πολυπαιγμένες παραστάσεις στις ΗΠΑ, κατά τη σεζόν 2014-2015. Απομονώνοντας τις γυναικείες φωνές, δίχως να ακούμε ποτέ τους συνομιλητές τους, οι γυναίκες μοιάζουν αποδιοργανωμένες. Ταυτόχρονα όμως αποκαλύπτεται ο ρόλος που τους επιφυλάσσει το σύγχρονο θέατρο. Η παράσταση μοιάζει με μία οντισιόν για όλη την γκάμα ρόλων που είναι διαθέσιμες στις γυναίκες σήμερα, στο θέατρο αλλά και στη ζωή. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Σιάτλ το 2016, ενώ στην Αθήνα παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι της Ευγενίας Τζιρτζιλάκη και ερμηνεύουν η Ηλέκτρα Τσακαλία και η Θάλεια Πρωτονοταρίου.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30
Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο: 10€
Rabbithole, Γερμανικού 20, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Γιάννης Αγγελάκας και 100°C στο Piraeus Club Academy

Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C έρχονται για δύο μοναδικά live στο Piraeus Club Academy. Οι εμφανίσεις του Γιάννη Αγγελάκα με τους 100°C, μοιάζουν περισσότερο με γιορτή παρά με συναυλία. Όλοι τους ανατρεπτικοί και κυρίως ανήσυχοι, παρασύρουν το κοινό σε ένα ταξίδι που ξεκινά από τις Τρύπες και έχει τελευταία σταθμό τον δίσκο “Έχω κέφια” που κυκλοφόρησε το 2022. Τους 100°C αποτελούν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα, Αλέξανδρος Κόντζογλου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Μιχάλης Καρανίκος στο τρομπόνι. Την επιμέλεια του ήχου έχουν ο Γιώργος Ταχτσίδης και ο Μίμης Κωνσταντινίδης.
14 & 15 Μαρτίου στις 20:30
Όρθιοι: 15€, VIP – Εξώστης (καθήμενοι): 20€
Piraeus Club Academy, Πειραιώς 105, Αθήνα

5. Ο Γιάννης Χαρούλης στο VOX

Ο Γιάννης Χαρούλης και οι μουσικοί του ετοιμάζονται να υποδεχτούν το κοινό της πόλης και όλους τους φίλους της μουσικής του, σε τρεις ακόμη μοναδικές εμφανίσεις στο VOX. Εκεί θα πουν όσα τραγούδια αγαπούν, αλλά και με όλα τα καινούρια από τον νέο δίσκο “Κολίμπρι”.
14, 21 & 22 Μαρτίου στις 21:00
Α’ Ζώνη: 30€, Β’ Ζώνη: 25€, Γ’ Ζώνη (Π.Ο): 20€, Δ’ Ζώνη: 20€, Ζώνη ορθίων με ποτό: 15€ 
Vox, Ιερά Οδός 16, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b