MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 13 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μπλε Καστόρινα Παπούτσια, από την Ομάδα 4Frontal στο Θέατρο Μπέλλος

Τα «Μπλε Καστόρινα Παπούτσια», μια παράσταση της Ομάδας 4Frontal, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Θανάση Σκρουμπέλου, ανεβαίνει στο Θέατρο Μπέλλος, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη. Ανάμεσα στα πορνεία που μυρίζουν ντετόλ και πατσουλί, τα χαμόσπιτα που μπάζουν νερά και τα ιδιόμορφα καμπαρέ με τις πρώτες τραβεστί, ξετυλίγεται η ιστορία της μετεμφυλιακής Ελλάδας, μέσα από τα μάτια των ανθρώπων του περιθωρίου· ανθρώπων που την έζησαν και τη διαμόρφωσαν. Μια παράσταση για τη ζωή και τα όνειρα των ανθρώπων που παγιδεύτηκαν στο μεταίχμιο της ιστορίας, με φόντο την Αθήνα της δεκαετίας του ΄60. Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Χάρης Κρεμμύδας, Γιάννης Λατουσάκης, Νεφέλη Μαϊστράλη, Διονύσης Πιφέας, Πάνος Τοψίδης.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, Κυριακή στις 17:00
Α ζώνη 20€ – Β ζώνη 18€ / 14€ (φοιτητικό/ανέργων/ άνω των 65). Προπώληση εισιτηρίων 14€
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Αθήνα

2. Νύχτες, από τους Apparatus στο Studio Μαυρομιχάλη

Οι Apparatus παρουσιάζουν τις «Νύχτες», ένα έργο βασισμένο στις «Λευκές Νύχτες» του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι, στο Studio Μαυρομιχάλη. Στις «Λευκές Νύχτες» του Ντοστογιέφσκι εμφανίζεται η φιγούρα του «ονειροπόλου». Ένας άνθρωπος που καταφεύγει στον κόσμο των δημιουργικών ονειροπολήσεων, πλάθει στο φαντασιακό του όσα η ζωή δεν του έχει δώσει ακόμα και γυρνάει την πλάτη στη σκυθρωπή πραγματικότητα. Στις «Νύχτες» οι ονειροφαντασίες κι αγωνίες του ήρωα ξεφεύγουν από τα δικά του πάθη και απλώνονται σε όλους τους θεατρικούς χαρακτήρες: στην Νάστενκα, στην τυφλή ξαδέρφη της και στον μυστηριώδη νοικάρη τους. Όσο, όμως, τα όνειρά τους παίρνουν μορφή, χάνεται κάθε αίσθηση της πραγματικής ζωής, ενώ ο χρόνος κυλά και τα νιάτα φεύγουν. Κι ενώ όλο αυτό μοιάζει με ένα αθώο και όμορφο παιχνίδι του ανθρώπινου μυαλού, ενέχει έναν σοβαρό κίνδυνο: ο άνθρωπος εγκλωβίζεται μέσα στο όνειρο, προσπερνάει την στιγμή που θα μπορούσε να του φέρει την πραγματική ευτυχία και πληρώνει το τίμημα της απόλυτης μοναξιάς. Μένει, έτσι, για όλους μετέωρη η ερώτηση: «Έζησες ή δεν έζησες;». Παίζουν: Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Βασιλίνα Κατερίνη, Παναγιώτα Μπιμπλή, Δημήτρης Τσιγκριμάνης.
Δευτέρα-Τρίτη, 21:15, Παρασκευή 7/4-Σάββατο 8/4, 21:15
15€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό & άνω των 65), 5€ (ανέργων & ατέλειες)
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Ραντεβού στο Παλλάς: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Θέατρο Παλλάς

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μάς προσκαλεί να γιορτάσουμε την άνοιξη στο Παλλάς, σήμερα και αύριο. Μαζί της οι αγαπημένοι της μουσικοί και φίλοι αλλά και το βιολί της με το οποίο θα διευθύνει μία δική της ιεροτελεστία της άνοιξης, ένα διονυσιακό ταξίδι στη μουσική από τους προσωπικούς της δίσκους και βέβαια μία περιήγηση στα κινηματογραφικά λιβάδια, στα τοπία και τις πόλεις που μάς έχει γνωρίσει, στις γεύσεις και τα χρώματα με τα οποία συνδέσαμε τις μελωδίες της όλα αυτά τα χρόνια. Στο ραντεβού που μας δίνει η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Παλλάς, θα συναντήσουμε τους αιώνια έφηβους εαυτούς μας και θα συναντηθούμε με την αρχέγονη χαρά της μουσικής, αυτήν που τόσο ταιριάζει στην άνοιξη.
Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Μαρτίου στις 21:00
VIP: 60€, Διακεκριμένη Ζώνη: 50€, Α’ Ζώνη: 30€, Β’ Ζώνη: 20€, Γ’ Ζώνη: 15€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

4. Cosmos: Ο Αμερικανός τρομπετίστας Tom Harrell στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ

Απόψε, η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τον Tom Harrell, έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης τζαζ μουσικής. Με εκτενή δισκογραφία, αναρίθμητες διακρίσεις και εντυπωσιακές περγαμηνές, ο 76χρονος Αμερικανός τρομπετίστας, συνθέτης και δεξιοτέχνης του σαξόχορνου (flugelhorn), θεωρείται μουσική ιδιοφυΐα. Παρόλο που η καριέρα του εκτείνεται σε περισσότερες από πέντε δεκαετίες και μετρά πάνω από 280 ηχογραφήσεις, ο Harrell καταφέρνει να παραμένει επίκαιρος και δημιουργικός, παραδίδοντας ένα νέο άλμπουμ σχεδόν σε ετήσια βάση, περιοδεύοντας ασταμάτητα ανά τον κόσμο με το κουαρτέτο του και εμπλουτίζοντας διαρκώς τις συνθέσεις του με νέες προκλήσεις και επιρροές. Οξυδερκής και πολυσχιδής, ανεξαρτήτως του αν καταπιάνεται με συνθέσεις για μπαλέτο, soundtracks, συμφωνική ορχήστρα ή μουσική δωματίου, κατορθώνει με τον ήχο του να διατρέχει όλα τα είδη της τζαζ, -από κλασική και μελωδική μέχρι πειραματική και avant-garde. Ενδεικτικά, στο τελευταίο του άλμπουμ Oak Tree (2022) διακρίνονται ίχνη funk, bop μέχρι και reggae, καθώς και επιρροές από Βραζιλία, Κούβα και Ιαπωνία.
Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 20:30
Ζώνη Α – γενική είσοδος €25, Ζώνη Β – γενική είσοδος €20, Ζώνη Γ – γενική είσοδος €15, μειωμένο €10
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

5. Ο Θοδωρής Βουτσικάκης «Στην οδό Φρυνίχου… ξανά»

Στην οδό Φρυνίχου ξανά. Μια νέα “συνομιλία” του Θοδωρή Βουτσικάκη με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και τον Βαγγέλη Μαχαίρα στο ούτι και το μαντολίνο, σε μουσικές και τραγούδια που αναδεικνύονται μοναδικά στην υποβλητική ατμόσφαιρά της σκηνής του θεάτρου Τέχνης στην Πλάκα. Σύγχρονα και κλασικά ελληνικά τραγούδια, που με σιγουριά θα τα ονομάζαμε Αγάπες της Ζωής μας και κάποιες ιδιαίτερες επιλογές-εκπλήξεις από την αγγλική και ιταλική μουσική σκηνή.
Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 21:00
18€ κανονικό, 15€ μειωμένο
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν,  Φρυνίχου 14, Πλάκα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b