MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 7 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ/PERFORMANCES

1. Μακριά από παιδιά, του Γιωργή Τσουρή στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Ο βραβευμένος με το βραβείο Δημήτρης Χορν 2020 ηθοποιός και συγγραφέας Γιωργής Τσουρής, αμέσως μετά την τεράστια επιτυχία του «170 τετραγωνικά (MOONWALK)», επανέρχεται στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης, με το νέο του έργο «Μακριά από παιδιά», που υπόσχεται, συγκίνηση, γέλιο και αγωνία. Τη σκηνοθεσία του έργου αναλαμβάνει ο Γιώργος Παλούμπης. Το «Μακριά από Παιδιά», είναι μια ιστορία για τα παιδιά που δεν έγιναν γονείς και για τους γονείς που παρέμειναν για πάντα παιδιά. Μια ιστορία για τον απλό, καθημερινό άνθρωπο, που μια μοιραία μέρα «συναντάει» τα όρια της ύπαρξής του. Η κωμωδία, το δράμα και το μυστήριο, συμπλέκονται και αφηγούνται το ταξίδι του καθενός μας για την αποδοχή και τη διαχείριση του ανήλικου εαυτού μας, με την ελπίδα να συνυπάρξουμε με όρους ειλικρίνειας και αγάπης. Παίζουν: Γιωργής Τσουρής, Ελεάνα Καυκαλά, Θανάσης Ζερίτης, Μιχαήλ Μελίσσης, Χριστίνα Τσάφου.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, Παρασκευή στις 21:00 και Σάββατο στις 18:00
Από 13€
Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια

2. Viva la Muerte, του Γιάννη Παπάζογλου στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Ένας άγνωστος εισβάλλει στο διαμέρισμα μιας γυναίκας. Εκείνη δικαστής, συγκατοικεί με τη μητέρα της. Εκείνος κρεοπώλης. Με τη μορφή θεάτρου μέσα στο θέατρο παίζουν ένα παιχνίδι που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τα τραύματά τους. Ποιος θα ‘ναι ο νικητής; Ποιος ο χαμένος; Στο φόντο ο πίνακας του Bacon “Painting 1946” και μια σειρά ανεξιχνίαστες δολοφονίες απόκληρων. Ένα κοινωνικό θρίλερ με λόγο κοφτό και ασθματικό που ισορροπεί ανάμεσα στο γκροτέσκο και στο τραγικό, στο όνειρο και στην πραγματικότητα, ανεβαίνει στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ράπτη. Το Viva la Muerte είναι ένα έργο βαθιά πολιτικό και κοινωνικό- με έντονα στοιχεία δικαστικού θρίλερ και χωρίς να λείπουν οι ανάλαφρες στιγμές- “φωτίζοντας” τους δύο ήρωες πραγματεύεται ζητήματα όπως ο φασισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική κακοποίηση. Παίζουν: Έλενα Πελαγία, Τάσος Ράπτης.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Γενική είσοδος: 12€, μειωμένο: 10€, ατέλειες: 5€
Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, Αγίου Όρους 16, Αθήνα

3. Ο αγγελοκρουσμένος στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Ο Κωστής Καλλιβρετάκης μεταφέρει στη σκηνή του ΚΕΤ, για τρεις ακόμη βραδιές, το διήγημα του Ανδρέα Νικολακόπουλου, “O Aγγελοκρουσμένος”. Η περφόρμανς αποπειράται μια διαφορετική σκηνική εμπειρία για τον αφηγητή αλλά και για το κοινό. Αποφεύγει την πεπατημένη του “θεάτρου”, δηλαδή του “θεάται”, και εστιάζει στην αφύπνιση της ακοής, της όσφρησης και της αφής, παραμερίζοντας την όραση. Μέσα από την αναμόχλευση των αισθήσεων και τη σύνδεσή τους με καταχωνιασμένες μνήμες και αγαπημένα πρόσωπα, το ίδιο το κοινό γίνεται όχι μόνο δέκτης αλλά και φορέας της αφήγησης. Το όλον, όπως το γράφει ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στην εισαγωγή του βιβλίου, “αφιερώνεται στις κινούμενες σκιές και τα αμίλητα πνεύματα των κατά καιρούς δωματίων μου. Εύχομαι να τελούν εν γαλήνη και να πορεύονται προς το φως”. Σύλληψη, σκηνοθεσία, αφήγηση: Κωστής Καλλιβρετάκης *Το κοινό παραλαμβάνει από το ταμείο και φορά κατά τη διάρκεια της περφόρμανς μαντήλια μιας χρήσης, τα οποία εμποδίζουν την όραση.
7 έως 14 Μαρτίου στις 21:00

12€, 10€ (φοιτητικό, άνω των 65), 5€ (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ, ΑμεΑ)
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Οι Black Angels στο Fuzz

Η επιστροφή των Black Angels στην Αθήνα με μια μοναδική συναυλία απόψε, η οποία προβλέπεται να αποτελέσει σπάνια, ψυχεδελική, μυσταγωγική εμπειρία. Παρά τον πειραματισμό και την μουσική εξέλιξη, οι Black Angels παραμένουν αριστοτεχνικά πιστοί στις πρωτόλειες αρχές του του psych-rock, αλλά και στους προπάτορές της, Syd Barrett, Roky Erickson, Arthur Lee και την ευρύτερη οικογένεια των Velvet Underground. Η κληρονομιά αυτών των καλλιτεχνών βρίσκεται επίσης στον πυρήνα του μακροχρόνιου Levitation Festival, που αποτελεί το εγχείρημα της καλλιτεχνικής κολεκτίβας The Reverberation Appreciation Society (ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Alex Maas), αλλά και σημείο αναφοράς για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του είδους.
Τρίτη 7/3, 20:00
30€
Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

5. Ο Πάνος Βλάχος στον Σταυρό του Νότου Club

Για μία ακόμη Τρίτη, ο Πάνος Βλάχος, μαζί με τους συνεργάτες του, έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αγαπημένα ελληνικά, αλλά και ιδιαίτερες επιλογές από το ξένο ρεπερτόριο. Η παράστασή όμως δεν έχει μόνο τραγούδι. Κείμενα εμπνευσμένα από τον ίδιο, ενώνουν τα κομμάτια και μάς προσφέρουν χαρά, αισιοδοξία και γέλιο.
Τρίτη 7/3, 21:30
12€
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b