MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
12
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 7 Μαρτίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 7 Μαρτίου.

Monopoli Team

Το 12ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Την Τρίτη 7 Μαρτίου, στα πλαίσια του 12ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογιών που ετοιμάζει η Ελληνοαμερικανική Ένωση, θα παρουσιαστούν 4 ισπανικά έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου στα ελληνικά. Πάνω από είκοσι ηθοποιοί ανεβαίνουν την σκηνή κάτω από τις υποδείξεις τεσσάρων σκηνοθετών, για να ερμηνεύσουν κάποια από τα έργα των πιο διακεκριμένων Ισπανών δραματουργών, όπως το δίδυμο Μαρκ Αντζελέτ και Κριστίνα Κλέμέντε που ανοίγουν την αυλαία του φεστιβάλ, με την παράσταση τους “Μια θεραπεία ολικής αλέσεως“, σε διασκευή και σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου. Υπόθεση: Ο Τόνι Ρόκα, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια κάνει ένα εντατικό σεμινάριο τεσσάρων εβδομάδων για να μάθει τους συμμετέχοντες να φτιάχνουν ψωμί. Οι θέσεις είναι λίγες και γίνεται σκοτωμός στις εγγραφές. Οι μαθητές που εγγράφονται θέλουν να μάθουν πώς να φτιάχνουν το καλύτερο ψωμί, αλλά αγνοούν πως η μέθοδος του σεμιναρίου βασίζεται σε ένα απλό και παράξενο αξίωμα.
7/3, 18:00
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης – Μασσαλίας 22, Αθήνα 

Η Μήδεια του Ευριπίδη από τον θίασο “Διάθεση Τέχνης” στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από τις 7 έως και τις 28 Μαρτίου, το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ θα φιλοξενεί τον θίασο “Διάθεση Τέχνης” με την παράσταση “Μήδεια” του Ευριπίδη, σε απόδοση και διασκευή του Χάρη Γεωργιάδη. Υπόθεση: Μία διαχρονική παράσταση κλασικής δομής, με πρωτότυπη μουσική και κοστούμια, επικεντρωμένη στην αλήθεια των ηρώων, που στοχεύει να μας δείξει τα γεγονότα από την πλευρά του κάθε ήρωα. Η διαφορετικότητα των ηθών και των εθίμων της κάθε χώρας μιας άλλης εποχής, είναι αυτή που δίνει την αντικειμενικότητα αλλά και την δικαιολογία σε κάθε ήρωα, να υποστηρίζει τη θέση του και την αλήθεια του. Η σύγκρουση της αλήθειας των πρωταγωνιστών και το τέλος που κανείς τους δεν ήθελε, φέρουν ως αποτέλεσμα την τραγωδία στο αρχαίο δράμα.
7/3, 21:00
Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ – Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο ημέρες στη Στέγη με τις νέες γυναίκες χορογράφους12.09.2018

Ο Παντελής Μπενετάτος σε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Κόουλ Πόρτερ στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

O Παντελής Μπενετάτος, καθηγητής jazz πιάνου του Ωδείου Φίλιππος Νάκας από το 1994, σε ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα, την Τρίτη 7 Μαρτίου, στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας. Ένα αφιέρωμα σε έναν πολύ σημαντικό συνθέτη και στιχουργό του Broadway με πλούσιο έργο, με προσωπικό ύφος στις μελωδίες και αρμονίες των κομματιών του, τον Κόουλ Πόρτερ, ο οποίος δίκαια κατατάσσεται στους κορυφαίους Αμερικανούς συνθέτες.
7/3, 20:30
Ωδείο Φίλιππος Νάκας – Ιπποκράτους 41, Αθήνα

Μεταβολή: Παρουσίαση του βιβλίου του Δαμιανού Πάντα στον Ιανό

Μια διαφορετική πτυχή της καλλιτεχνικής του προσωπικότητας έρχεται να δώσει ο συνθέτης Δαμιανός Πάντας, με την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου, με τίτλο “Μεταβολή“, από τις εκδόσεις “Μετρονόμος“, η παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό, την Τρίτη 7 Μαρτίου. Πρόκειται για εννέα διηγήματα, ιστορίες απλών καθημερινών ανθρώπων. Κάποια στιγμή στη φαινομενικά ήσυχη ζωή τους συμβαίνει ένα γεγονός, ασήμαντο ή σημαντικό. Για πρώτη φορά καλούνται να επανεξετάσουν όλα όσα μέχρι τότε σχεδόν τυφλά κι άκριτα πίστευαν και ν’ αναμετρηθούν με τους κρυμμένους φόβους τους. Με τον έρωτα, την ιδεολογία, την ηθική, την ζωή και τον θάνατο, το διαφορετικό, το τέρας. Κυρίως όμως με τον εαυτό τους. Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Κατερίνα Παναγιωτοπούλου, ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Φασουλάς και η δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Αλεξάνδρα Χριστακάκη, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ρηνιώ Καζάκου. Η βραδιά θα κλείσει με τον Δαμιανό Πάντα στο πιάνο να υποδέχεται την Ερωφίλη και την Γεωργία Νταγάκη, οι οποίες θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του συνθέτη.
7/3, 20:30
Βιβλιοπωλείο Ιανός – Σταδίου 24, Πανεπιστήμιο  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ERTFLIX υποδέχεται το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με 12 φιλμ12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b