MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Γυναικεία Υπόθεση»: Νέα κατηγορία στο ERTFLIX για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το ERTFLIX γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και παρουσιάζει ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους, διεθνείς, αλλά και ελληνικές, με επίκεντρο τη γυναίκα.

Monopoli Team

Οι ταινίες θα είναι σταδιακά διαθέσιμες μέχρι και την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, στη νέα κατηγορία του ERTFLIX, «Γυναικεία Υπόθεση».

Από μεγάλες προσωπικότητες μέχρι καθημερινές ηρωίδες και από τη Ζιλιέτ Μπινός μέχρι τη Ρόσαμουντ Πάικ, αυτή την εβδομάδα το ERTFLIX είναι «Γυναικεία Υπόθεση».

«Εντός ορίων»

Από τις γρίλιες των μονίμως σφραγισμένων παραθύρων, η γειτονιά φαίνεται βομβαρδισμένη, εγκαταλειμμένη, επικίνδυνη. Ελεύθεροι σκοπευτές κατοικούν στα χαλάσματα σημαδεύοντας ό,τι κινείται. Ένα διαμέρισμα στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας γίνεται καταφύγιο για μία οικογένεια και τους γείτονές της. Όσο ο πόλεμος μαίνεται εκτός, η ζωή μάχεται να συνεχίσει εντός, και η μάνα καλείται να πάρει τις πιο ακραίες αποφάσεις για την επιβίωση στο σπίτι.

«Η ιστορία της Ναχίντ»

Η Ναχίντ, μία νεαρή διαζευγμένη γυναίκα ζει με τον γιο της σε μια μικρή πόλη στο Ιράν, όταν ερωτεύεται έναν άνδρα που θέλει να την παντρευτεί. Ενώ σύμφωνα με τους ιρανικούς κανόνες, σε περίπτωση διαζυγίου, την επιμέλεια του παιδιού έχει ο πατέρας, εκείνος την παραχωρεί στη Ναχίντ, με τον όρο ότι δεν θα ξαναπαντρευτεί.

«Η λιακάδα μέσα μου»

Η Ιζαμπέλ είναι μια Παριζιάνα καλλιτέχνις και χωρισμένη μητέρα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρει τον αληθινό έρωτα. Παρόλο που το κενό μεταξύ αυτού που ψάχνει και των ανδρών που παρουσιάζονται στη ζωή της μεγαλώνει συνεχώς, οι διαφορετικοί άνδρες έχουν όλοι κάτι το μοναδικό, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που αναζητά. Οι ελπίδες, οι προσδοκίες και η απογοήτευση κάνουν πολλούς κύκλους και προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για γέλιο, καθώς παρόλες τις ατυχίες, η προσπάθεια της Ιζαμπέλ συνεχίζεται.

Διαθέσιμη από 8/3

«Μαρία Κιουρί: Η γυναίκα που άλλαξε τον κόσμο»

Ένα ταξίδι στη ζωή της θρυλικής Μαρίας Κιουρί, στις παθιασμένες σχέσεις της, στις επιστημονικές καινοτομίες της και στις συνέπειες αυτών για τον κόσμο ολόκληρο. Μία ταινία αφιερωμένη στην ευφυΐα των Κιουρί που άλλαξε τον κόσμο και τους οδήγησε, όχι μόνο στο Βραβείο Νόμπελ, αλλά και στην παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

Διαθέσιμη από 9/3

«Παράθυρο στη θάλασσα»

Αντιμέτωπη με μια δυσοίωνη πρόγνωση υγείας, η 50χρονη Μαρία, ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά παρέα με τις φίλες της, αγνοώντας τις συμβουλές της οικογένειας και των γιατρών της. Στη Νίσυρο θα συναντήσει την ομορφιά, τη γαλήνη και τον αληθινό έρωτα στο πρόσωπο του Στέφανου. Πολύ σύντομα, θα κληθεί να αποφασίσει, αν θα επιστρέψει στην οικογένειά της στην Ισπανία ή αν θα παραμείνει στο νησί μαζί του, μέχρι το τέλος.

«Αύριο περνάω απέναντι»

Ένας Σύρος πρόσφυγας διασχίζει με βάρκα το Αιγαίο, για να καταλήξει στη Λέσβο, στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών. Εκεί γνωρίζει μια Ελληνίδα αστυνομικό και δημιουργεί μαζί της μια ιδιόμορφη σχέση. Μία σχέση που εξελίσσεται παράλληλα με την υπόλοιπη ζωή τους, αλλάζοντας την κοσμοθεωρία τους.

«Η ανάκριση»

H Μαρίνα είναι ένα επιθετικό και γεμάτο θυμό κορίτσι που ψάχνει το παρελθόν τού βασανισμένου από τη Χούντα πατέρα της. Θα αναζητήσει τον απομονωμένο βασανιστή του και θα φέρει τον ένα απέναντι στον άλλο. Αναπάντεχα, ο θύτης και το θύμα θα συμμαχήσουν για να κρατήσουν τα καλά κρυμμένα μυστικά τους. Η αποκάλυψη του παρελθόντος θα τραυματίσει βαριά την ήδη ταλαιπωρημένη σχέση πατέρα-κόρης, παράλληλα όμως θα βοηθήσει τη Μαρίνα να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της.

Μαζί με τις ταινίες, μη χάσετε και τις μικρού μήκους ιστορίες γυναικών όπως το «Χαμομήλι»«Το Βανκούβερ» ή το «Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ».

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b