MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 6 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Σαπφώ, καταστερωμένη – ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι, σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Σαπφώ, καταστερωμένη – ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι», μια περιπλάνηση στα αστέρια, με οδηγό την Σαπφώ σε μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα, μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και σκηνοθεσία-ερμηνεία Ρηνιώς Κυριαζή, παρουσιάζεται στον χώρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στις ερωτήσεις για τα άστρα απαντάει η Σαπφώ. Στις ερωτήσεις για τον κόσμο απαντάει η μουσική. Ένα κείμενο γεμάτο ερωτήσεις κι ανοιχτές απαντήσεις. Ανοιχτές, όπως η τέχνη και η επιστήμη. Μέσα στον χώρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Λόφο των Νυμφών, στον Θόλο του Τηλεσκοπίου Δωρίδη δημιουργείται μια παράσταση που αναρωτιέται για τον χρόνο, τον χώρο, τη γη και τον ουρανό, το φθαρτό και το άφθαρτο, τον έρωτα και την τέχνη.
Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00 και 20:00
15€
Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο Λόφο των Νυμφών, στον Θόλο του Τηλεσκοπίου Δωρίδη Θησείο, Αθήνα

2. Πανεπιστήμιο– Ομόνοια, του Γιάννη Οικονόμου στο Θέατρο Άβατον

Από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Άβατον το σύγχρονο ελληνικό έργο «Πανεπιστήμιο – Ομόνοια» του Γιάννη Οικονόμου ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης. Πρόκειται για ένα νέο ελληνικό θεατρικό έργο το οποίο αφουγκράζεται τους κραδασμούς της σύγχρονης πραγματικότητας θίγοντας τα θέματα της ενδοοικογενειακής και της έμφυλης βίας μέσα από μία γραφή ρεαλιστική και ταυτόχρονα ποιητική. Η βία δεν είναι πάντα ορατή, πολλές φορές κρύβεται πίσω από ανθρώπους υπεράνω υποψίας και καταστάσεις φαινομενικά ατάραχες και ασφαλείς. Παίζουν: Λάζαρος Βαρτάνης, Σοφία Νικολοπούλου και Θάνος Παπαθανάσης.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
12€, 10€ μειωμένο
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός

3.  人生: Ένας πρωτότυπος Βυσσινόκηπος στο Θέατρο Nous – Creative space

Η παράσταση “人生” είναι βασισμένη στον “Βυσσινοκηπο” του Α. Τσεχοφ και είναι μια δημιουργία της ομάδας KATO με έδρα της το Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία παρουσιάζει στην Αθήνα την πρώτη της θεατρική δουλειά με την υποστήριξη του δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Τα δέντρα της ζωής που ριζώνουν βαθειά στην Γη και προσπαθούν να φτάσουν στον ουρανό, ο άνθρωπος κομμάτι της μητέρας γης με ρίζες στην ιστορία προσπαθεί να εξισώσει το πνεύμα με τον θεό , ο ηθοποιός γεμάτος έρωτα και πίστη στο άγνωστο του τώρα, ρωτάει για τον θεατή την ποιο βασική ερώτηση , “να είσαι ή να μην είσαι”, ναί ή όχι; Η ζωή που φεύγει και η ζωή που έρχεται. Η ευτυχία, η αγάπη, ο έρωτας, είναι οι βασικοί άξονες αυτής της παράστασης. Μια κωμωδία με τραγικές αναμετρήσεις με την στιγμή της αλήθειας. Ποιος είναι ο Βυσσινόκηπος, Τι σημαίνει για μας το παρελθόν. Ποιος μπορεί να φύγει; Μια παράσταση με τον ίδιο τον ηθοποιό στο επίκεντρο , μια ομαδική δημιουργία με πολύ τραγούδι και χορό. Πρωταγωνιστούν: Δάφνη Μαρκάκη, Ήρα Δαμίγου, Χαρά Νικολάου, Madeleine Harcourt, Φοίβος Ιωαννίδης, Άρης Μπαταγιάννης, Σάββας Πογιατζής, Γιάννης Τσανίρας, Γιώργης Κούρλας, Γιώργος Λίακος, Γιώργος Γκιόκας, Πάνος Μπόρας, Δημήτρης Γαλανάκης Νίκος Λιάσκος.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Γενική είσοδος: 15€, μειωμένο: 10€, ατέλεια για ηθοποιούς: 7€
Θέατρο Nous – Creative space, Τροίας 34, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Τάνια Τσανακλίδου και ο Φώτης Σιώτας στο VOX

Aπό την Δευτέρα 6 Μαρτίου η Τάνια Τσανακλίδου και ο Φώτης Σιώτας μάς περιμένουν στο VOX με μια παράσταση διαφορετική. Με τίτλο «Πουλάκια είναι και λαλούν» οι δύο καλλιτέχνες συναντιούνται ξανά επί σκηνής – μετά την επιτυχημένη τους συνεργασία στο αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό – σε ένα πρόγραμμα που έφτιαξαν με κέφι και αγάπη. Η Τάνια Τσανακλίδου φέρνοντας μαζί της τους θησαυρούς της δισκογραφίας της, μοιράζεται τη σκηνή με τον εξαιρετικό μουσικό και τραγουδοποιό της σύγχρονης γενιάς Φώτη Σιώτα που έχει ξεχωρίσει μέσα από τους δύο δίσκους του και τις μουσικές του για το θέατρο. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τραγούδια του Μούτση, του Σιδηρόπουλου και του Πουλικάκου, του Κηλαηδόνη, του Πανούση και του Λογό, του Μαχαιρίτσα και του Μπουλά, αλλά και του Σαββόπουλου, του Σπανού, του Κραουνάκη, του Μιχάλη Δέλτα, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Νικόλα Άσιμου ανάμεσα σε άλλα και δίπλα στα δικά τους τραγούδια.
Από Δευτέρα 6 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα του Μαρτίου στις 21:00
Α’ Ζώνη – Πλατεία Τραπέζια 35€, Β’ Ζώνη – Πλατεία & 1ο Θεωρείο Τραπέζια 30€, Γ’ Ζώνη – 1ο Θεωρείο Τραπέζια 25€, Δ’ Ζώνη – 1ο Θεωρείο Τραπέζια 20€, Ε’ Ζώνη – 2ο Θεωρείο Τραπέζια 20€, Ζώνη Ορθίων με ποτό 15€
VOX, Ἱερά Ὁδός 16, Αθήνα

5. 35 χρόνια Στέφανος Κορκολής στο θέατρο Παλλάς

Μετά την επιτυχία και την εξάντληση των εισιτηρίων για την δεύτερη συναυλία του Στέφανου Κορκολή στο Μέγαρο στις 11 Φεβρουαρίου, η συναυλία για τα 35 του χρόνια στη μουσική συνεχίζεται στο Θέατρο Παλλάς στις 6 και στις 7 Μαρτίου με καλεσμένους την Γιώτα Νέγκα, την Σοφία Μανουσάκη, τον σολίστ Θανάση Πολυκανδριώτη, τη Φιλαρμόνια ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη και έξι εξαίρετους μουσικούς.
 6 και 7 Μαρτίου στις 21:00
Από 15€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b