MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
12
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 6 Μαρτίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από ομιλίες μέχρι δωρεάν είσοδο σε μουσεία, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για τη Δευτέρα 6 Μαρτίου.

Monopoli Team

Η παράσταση “Καπετάν Μιχάλης, Ελευθερία ή Θάνατος” στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Για 4η χρονιά επιστρέφει «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα». Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας η παράσταση “Καπετάν Μιχάλης, Ελευθερία ή Θάνατος“, σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά. Υπόθεση: Ο Καπετάν Μιχάλης, ηγέτης του χωριού του, έχει αποδεχτεί με βαριά καρδιά τη μοίρα της Κρήτης, και την ομαλή συνύπαρξη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, έχοντας ορκιστεί αδελφοσύνη με τον Νουρήμπεη. Η φλόγα όμως στην καρδιά του Καπετάν Μιχάλη πάντα του καίει τα σωθικά, και έχει ορκιστεί πως τα χείλη του χαμόγελο δε θα σχηματίσουν, αν δε λευτερωθεί η Κρήτη. Η Εμινέ η γυναίκα του Νουρήμπεη του κλέβει την καρδιά, και το τέρας μέσα του, ξεκινάει να τον κατακρεουργεί. Ο Νουρήμπεης δολοφονεί τον αδερφό του Καπετάν Μιχάλη, ενώ παράλληλα τραυματίζεται στα γεννητικά του όργανα, με αποτέλεσμα να αυτοκτονήσει. Ο θάνατος του Νουρήμπεη πυροδοτεί μια νέα εξέγερση των Τούρκων, και η μεγάλη μάχη ξεκινά. Την πιο κρίσιμη στιγμή, ο Καπετάν Μιχάλης ακολουθεί την καρδιά του, με αποτέλεσμα να χάσει το κομβικής σημασίας για τη μάχη, μοναστήρι του Αφέντη Χριστού, πράγμα που σηματοδότησε και τον επίλογο στην ιστορία του. Σε μια στιγμή παραφροσύνης, ο Καπετάν Μιχάλης δολοφονεί την Εμινέ, πιστεύοντας πως έτσι θα εξαγνίσει το τέρας μέσα του, πως θα ελευθερώσει την ψυχή του ελπίζοντας πως έτσι θα ελευθερώσει και την πατρίδα του.
6/3, 20:00
Κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 9570001
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας – Κρέμου 123, Καλλιθέα 

Η αιχμάλωτη: Προβολή της ταινίας του Γκαστόν Μπιράμπε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Πρεσβείας της Αργεντινής προβάλλει την ταινία «Η αιχμάλωτη» του Gaston Biraben, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς. Υπόθεση: Η Κριστίνα, ένα 15χρονο κορίτσι, οδηγείται μια μέρα από το αυστηρό καθολικό της σχολείο στο Μπουένος Άιρες στο γραφείο ενός δικαστή, ο οποίος της αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα είναι κόρη ενός νεαρού ζευγαριού στρατευμένων αρχιτεκτόνων, που εξαφανίστηκαν τη δεκαετία του 70. Η προσαρμογή της Κριστίνα στη νέα πραγματικότητα είναι το κύριο θέμα του σκηνοθέτη και εδώ βρίσκεται και η αλληγορία του για τα βαθιά τραύματα της Αργεντινής.
6/3, 20:00
Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς – Γρηγορίου Λαμπράκη 19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΨηφιακά Εργαλεία στις Παραστατικές Τέχνες: Δωρεάν εργαστήριο για νέους επαγγελματίες και σπουδαστές στο Από Μηχανής Θέατρο12.09.2018

Ο Κωνσταντίνος Ντάσιος στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη”

Ο Κωνσταντίνος Ντάσιος, μετά από τις sold out εμφανίσεις του, επιστρέφει στη μουσική σκηνή με την μπάντα του για μία ακόμα καθηλωτική rock ‘n roll συναυλία, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” στο Ίλιον. Όπως σε κάθε του εμφάνιση, το Rock στοιχείο είναι αυτό που κυριαρχεί με διάφορες διασκευές, καθώς και κλασικά rock κομμάτια, ελληνικά και ξένα: Rolling Stones, Beatles, Elvis Presley, Παύλος Σιδηρόπουλος. Επίσης, θα παρουσιάσει δείγματα της νέας του δουλειάς, η οποία θα κυκλοφορήσει προσεχώς.
6/3, 20:00
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» – Αγ. Φανουρίου 99, Ίλιον, 2ος όροφος

Συζήτηση με θέμα “Παιδί και Διαφορετικότητα” στο Σεράφειο

Γιατί να μάθεις στο παιδί σου να μην φοβάται τη διαφορετικότητα; Η διαφορετικότητα αποτελεί έναν όρο που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στις μέρες μας. Έναν όρο γνωστό σε όλους μας που χρησιμοποιείται σε διαφημίσεις, καμπάνιες ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι όμως ο όρος αυτός πραγματικά ένας όρος που τον αποδεχόμαστε, ένας όρος με τον οποίο μπορούμε να ζήσουμε μαζί του; Οι σημερινές κοινωνίες σφύζουν από διαφορετικότητα και εμείς καλούμαστε να ζήσουμε αποτελεσματικά και ουσιαστικά μέσα σε αυτές. Ο βαθμός ετοιμότητας του καθενός μας, όμως, κατά τη διαβίωσή μας σε μια τέτοια κοινωνία δεν είναι, αναμφίβολα, ο ίδιος. Η ΑΜΚΕ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ, καλεί στην έδρα ειδικούς και εκπροσώπους από τα περισσότερα σημεία αναφοράς, δομών, οργανισμών, ομάδων και φορέων, για να συζητήσουν για τη διαφορετικότητα των παιδιών.
6/3, 18:00
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων – Πειραιώς 144 και Πέτρου Ράλλη, Αθήνα

Δωρεάν είσοδος στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους του Δημοσίου

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο/ George Girnas/Unsplash

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, Ημέρα Μνήμης της Μελίνας Μερκούρη, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
5/3, 08:00-20:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπ. Υγείας: Ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b