MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Gary Rossington: Έφυγε από τη ζωή το τελευταίο ιδρυτικό μέλος των Lynyrd Skynyrd

Ο σπουδαίος κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος της θρυλικής μπάντας έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών.

Monopoli Team

Ο Gary Rossington, ο τελευταίος επιζών εκ των ιδρυτών των Lynyrd Skynyrd, έφυγε από τη ζωή, την Κυριακή 5 Μαρτίου, σε ηλικία 71 ετών, σχεδόν τέσσερις μήνες πριν την νέα περιοδεία που ετοίμαζε το συγκρότημα.

Τα μέλη τους συγκροτήματος δεν αποκάλυψαν την αιτία του θανάτου του, αν και τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο κιθαρίστας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ειδικά από τα μέσα του 2010, που υπέφερε από την καρδιά του.

Σε μία επίσημη ανακοίνωση, τα υπόλοιπα μέλη των Lynyrd Skynyrd έγραψαν: “Με μεγάλη συμπόνια και λύπη, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα χάσαμε τον αδερφό, φίλο, μέλος της οικογένειας, στιχουργό και κιθαρίστα, Gary Rossington. Ο Gary είναι τώρα με τα αδέρφια του από τους Skynyrd και την οικογένεια του στον παράδεισο, και παίζει γλυκιά κιθάρα, όπως κάνει πάντα. Σας παρακαλούμε να κρατήσει τον Dale, τη Mary και την Annie και ολόκληρη την οικογένεια Rossington στις προσευχές σας και να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας, αυτή τη στιγμή”.

Αν και έπαιζε μουσική μέχρι το τέλος, αντιμετώπιζε θέματα με την καρδιά του, εδώ και πολλά χρόνια. Το 2015 υπέστη καρδιακό επεισόδιο, ενώ 2021 υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς.

Το 1977 είχε επιβιώσει από το αεροπορικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε μέλη του συγκροτήματος – τον τραγουδιστή Ronnie Van Zant, τον κιθαρίστα Steve Gaines και τον τραγουδιστή Cassie Gaines.

Είχε σπάσει και τα δύο χέρια του, τα πόδια, τους καρπούς και τους αστραγάλους του, αλλά και τη λεκάνη του. Κατάφερε, ωστόσο, να αναρρώσει από τα τραύματά του και να επανέλθει στην ενεργό δράση λίγο αργότερα.

Μέχρι και τον θάνατό του, ο Gary Rossington ήταν ακόμα με τους Lynyrd Skynyrd. Μετά τον θάνατο του Billy Powell, το 2009 και του Larry Junstrom δέκα χρόνια αργότερο, ήταν ο τελευταίος επιζών από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας.

Συμμετείχε και στα 14 άλμπουμ των Skynyrd, ενώ έγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, όπως “Sweet Home Alabama”, “Simple Man”, “Gimme Back My Bullets” και “What’s Your Name”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Passenger είναι απλά ένας μουσικός με μια κιθάρα – και η απόδειξη ότι όλα είναι δυνατά12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b