MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, φεστιβάλ, μουσικές παραστάσεις και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο / George Girnas/Unsplash
Monopoli Team

Σάββατο 4 Μαρτίου

Ημερίδα με θέμα την επανάχρηση της ευρωπαϊκής βιομηχανικής κληρονομιάς στο Μουσείο Φωταερίου

Tο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής” (ΒΙΔΑ) συνδιοργανώνουν το Σάββατο 4 Μαρτίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων την ημερίδα “Gas-working together: New perspectives” με ομιλίες στα αγγλικά σχετικές με την επανάχρηση των εγκαταστάσεων φωταερίου στην Ευρώπη και με τη συμμετοχή ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο της ημερίδας, ομιλητές από επτά ευρωπαϊκές χώρες θα παρουσιάσουν πρακτικές επανάχρησης καθώς και περιπτώσεις τμημάτων ή ολόκληρων συνόλων εργοστασίων φωταερίου που έχουν μετασχηματιστεί σε ζωντανούς χώρους πολιτισμού. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Είσοδος δωρεάν με προκράτηση θέσης, εδώ
4/3, 11:30-15:30
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Πειραιώς 100 

Συναυλία κλασικής μουσικής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Διανύοντας τον 34o κύκλο της, η σειρά συναυλιών “Οι Νέοι για τους Νέους” συνεχίζεται και αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής. Η Ελληνίδα βιολοντσελίστα Χριστίνα Μπένση και η Γιαπωνέζα πιανίστα Kanami Ito συμπράττουν το Σάββατο 4 Μαρτίου στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας, σε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με έργα Μέντελσον, Σοστακόβιτς και Σούμαν.
4/3, 19:00
Ωδείο Φίλιππος Νάκας – Ιπποκράτους 41, Αθήνα

Αφίσα και Ντοκιμαντέρ: Εργαστήριο δημιουργίας αφίσας για εφήβους στο Exile Room

Με τη βοήθεια των Bend, ενός μικρού δημιουργικού γραφείου, έφηβοι 13 έως 19 ετών θα έχουν την ευκαιρία να δουν μερικά επιλεγμένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και να εμπνευστούν για να φτιάξουν τις δικές τους αφίσες! Στο τρίτο από τα τέσσερα συνολικά μέρη του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπουν ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο. Θα κάνουν μια περιήγηση στη γειτονιά γύρω από το Exile Room, όπου θα καταγράψουν όσα τους κάνουν εντύπωση με φωτογραφικές μηχανές ή με κινητό τηλέφωνο, και θα χρησιμοποιήσουν το υλικό αυτό για να σχεδιάσουν τη δική τους έκδοση. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα οικογενειακό τυπογραφείο, όπου θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι την τέχνη της τυπογραφίας και θα δουν από κοντά τα στάδια παραγωγής του έντυπου που σχεδίασαν.
4/3, 11:00-15:00
Exile Room – Αθηνάς 12, Μοναστηράκι
Δηλώσεις συμμετοχών εδώ

Συζήτηση με τον Andi Xhuma για το project «Big Plans» στον Κινηματογράφο Ίριδα

Το Σάββατο 4 Μαρτίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον Andi Xhuma, με αφορμή το project του «Big Plans». Στα πλαίσια του project, o Andi κινηματογράφησε 365 video χορού στο δρόμο σε 365 ημέρες, τα οποία και ανέβαζε καθημερινά στο προφίλ του στο instagram.
4/3, 19:00
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

Οι παράλληλες δράσεις του ODD – Onassis Dance Days

Στο πλαίσιο του ODD – Onassis Dance Days, του καθιερωμένου φεστιβάλ χορού της Στέγης, πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις για την ευρύτερη καλλιτεχνική κοινότητα –χορογράφους, χορευτές, περφόρμερ, δραματουργούς, ερευνητές– αλλά και για όσες και όσους επιθυμούν να συζητήσουν με τις ανατρεπτικές χορογράφους του φετινού φεστιβάλ, και κυρίως να χορέψουν χωρίς όρια, με δύο masterclasses με ελεύθερη είσοδο από τους Moriah Evans και Christian Rizzo. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το masterclass με τη Moriah Evans και τίτλο “Our Bodies Ourselves”, ενώ την Κυριακή 5 Μαρτίου το masterclass με τον Christian Rizzo και τίτλο “Express the invisible and the unexpected”.
4/3 και 5/3, 16:30-18:00
Galaxy Studio – Γαλαξία 2, πίσω από το κτίριο της Στέγης
Κλείστε θέση για τα masterclasses, εδώ
Tα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία

Athens Green Festival 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Το Φεστιβάλ Athens Green επιστρέφει και φέτος, από την Παρασκευή 3 Μαρτίου έως την Κυριακή 5 Μαρτίου, αυτή τη φορά από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Στόχος της έκθεσης είναι η προώθηση του οικολογικού τρόπου ζωής, η προβολή των βιολογικών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και των μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, επιπλέον στόχος είναι η πολύπλευρη ενημέρωση επισκεπτών και επαγγελματιών, ώστε το Athens Green Festival να γίνει το πεδίο γνωριμίας και επικοινωνίας επαγγελματιών του κλάδου και καταναλωτών. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν αρκετές ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.
4/3 και 5/3, 19:30
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου – Δωδεκανήσου 106, Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜicrocosmos: Ο Peter Broderick στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Κυριακή 5 Μαρτίου

The Science of CSI, Έγκλημα στο Εργαστήριο: Η θεατρική παράσταση των Science Reactors στην ΑΤΡΑΚΤΟ

Πώς γίνεται μια εξέταση DNA; Τι είναι τα εντυπώματα και τι σχέση έχουν με τα αποτυπώματα; Γιατί είναι πάντα χρήσιμη μια λάμπα υπεριώδους φωτός στον τόπο ενός εγκλήματος; Πώς βοηθάει η τεχνολογία στην ανίχνευση ενός εγκλήματος και τί σχέση έχει ένας 3D… scanner; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι επιστήμονες Science Reactors στην παράσταση τους. Μια ερευνήτρια βρίσκεται νεκρή κάτω από παράδοξες συνθήκες… ήταν φόνος ή εργαστηριακό ατύχημα; Το “Έγκλημα στο Εργαστήριο” είναι μια παράσταση που, κατά τη συνήθη πρακτική των Science ReΑctors, μας καλεί να δούμε την επιστήμη… αλλιώς! Να την ανακαλύψουμε στην καθημερινότητα μας, να την συνδυάσουμε με τέχνη και να τη συνοδεύσουμε με πρωτότυπη μουσική. Όλα αυτά δοσμένα με χιούμορ από τους νέους επιστήμονες που στελεχώνουν την ομάδα. Πριν από τη θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί η πρωτότυπη δράση “Eργαστήριο CSI – Τα αποτυπώματα ενός εγκλήματος”. Παρουσιάζουν οι ερευνήτριες του Ινστιτούτου Παστέρ, Τουμπανάκη Δήμητρα και Ευσταθίου Αντωνία.
Δηλώσεις συμμετοχής, εδώ
5/3, 17:00-19:00
Άτρακτος – Μαραθωνομάχων 8, Κολωνός

Ομιλία του κομίστα και μουσικού Αντώνη Βαβαγιάννη στον Κινηματογράφο Ίριδα

Την Κυριακή 5 Μαρτίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τον Αντώνη Βαβαγιάννη, δημιουργό της σειράς κόμικ “Κουραφέλκυθρα“. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί προβολή live action Κουραφέλκυθρων, γυρισμένων από το κοινό, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του Αντώνη Βαβαγιάννη και Q&A.
5/3, 20:00
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

Ξενάγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου για δέκατη συνεχή χρονιά συνεχίζουν το πρόγραμμα μηνιαίων δωρεάν ξεναγήσεων και προσκαλούν το κοινό να επισκεφθεί την Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και να γνωρίσει από κοντά το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου μέσα από τα γλυπτά της ομώνυμης Πλατείας, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα. Σημείο έναρξης της ξενάγησης είναι η Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου στην οδό Δημοκρατίας και σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου από την πλατεία βρίσκεται η κατοικία και το εργαστήριο του Γιώργου Ζογγολόπουλου.
5/3, 12:00
Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού 

Δωρεάν είσοδος στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους του Δημοσίου

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο / George Girnas/Unsplash

Την Κυριακή 5 Μαρτίου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο θα είναι ελεύθερη για το κοινό, όπως και κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από την 1η Νοεμβρίου έως την 31η Μαρτίου κάθε έτους.
5/3, 08:00-20:00

Βόλτα στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Ανοιχτός για το κοινό θα είναι ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου για ακόμα μία Κυριακή. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’ 2.
5/3, 10:00-16:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Μπενάκη: Η Ελλάδα του Μεσοπολέμου με τη ματιά της Nelly’s12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b