MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από προβολές μέχρι ρεσιτάλ βιολιού, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Ένα σταφύλι στον ήλιο: Προβολή της ταινίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Με αφορμή τον Μήνα Αφροαμερικανικής Παράδοσης, η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τη Mooviereel και το “Petit Plan: Κινηματογράφος για Εφήβους” παρουσιάζουν την κλασική ταινία του Ντάνιελ Πέτρι με τον Σίντνεϊ Πουατιέ, “Ένα Σταφύλι στον Ήλιο“. Υπόθεση: Στο Σικάγο του 1960 μια οικογένεια Αφροαμερικανών παλεύει για την επιβίωση στριμωγμένη σε ένα φτωχικό διαμέρισμα. Ελπίδα για όλους φαίνεται να είναι μια επιταγή 10.000 δολαρίων που πρόκειται να εισπράξουν από μια ασφαλιστική εταιρεία. Όπως φαίνεται όμως, τα χρήματα αυτά δεν αρκούν για τα διαφορετικά όνειρα που κάνει ο καθένας τους σχετικά με το μέλλον.
28/2, 19:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα

Constellations: Η παράσταση του Nick Payne στο Θέατρο 104

Από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου, το Θέατρο 104 θα φιλοξενεί την παράσταση “Αστερισμοί” (Constellations) του Nick Payne, στην οποία θα ζώσει ζωή ο διεθνής θίασος Freεk, με έξι ηθοποιούς να ενσωματώνουν τους δύο ρόλους, και να εξερευνούν άπειρες δυνατότητες γύρω από τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών. Υπόθεση: Μία ζωή: πολλές πιθανές ζωές: μία ζωή. Δύο άνθρωποι γνωρίζονται σε ένα BBQ και από το πρώτη επαφή, τα μάτια τους πετούν σπίθες. Είναι χημεία; Είναι φυσική; Είναι μοίρα; Είναι τ’ αστέρια; “Οι Αστερισμοί” ακολουθούν την πορεία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε παράλληλα σύμπαντα. Οι επιλογές τους και τα λόγια τους θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της σχέσης αλλά και της ζωής τους. Είναι ένα έργο που μιλάει για την φυσική κοσμολογία, την αγάπη, το έρωτα αλλά ταυτόχρονα θέτει και το ερώτημα κατά πόσο μπορείς να καθορίσεις την μοίρα σου.
28/2, 19:00
Θέατρο 104 – Ευμολπίδων 41, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπουργείο Πολιτισμού: Το Άργος αποκτά ένα σύγχρονων προδιαγραφών Αρχαιολογικό Μουσείο12.09.2018

Βιολί Plus με την Τάνια Σικελιανού στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας θα φιλοξενηθεί το αφιέρωμα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών σε έργα γραμμένα για σόλο βιολί ή βιολί και ηλεκτρονικά μέσα. Ερμηνεύει η βιολονίστα Τάνια Σικελιανού.
28/2, 20:30
Ωδείο Φίλιππος Νάκας – Ιπποκράτους 41, Αθήνα

Η αφήγηση της Μεσογείου: Ομιλίες από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο προσκαλεί το κοινό σε ένα συναρπαστικό ταξίδι για να ανακαλύψει τη Μεσόγειο μέσα από την πλούσια λογοτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά της. Ποιές είναι οι ιστορίες της Μεσογείου; Υπάρχει μια μεσογειακή λογοτεχνία, όπως ακριβώς υπάρχει μια ισπανοαμερικανική ή αγγλοαμερικανική ή από κάθε ήπειρο; Και ποια είναι η φύση της ιταλικής και ελληνικής συμβολής σε αυτή τη λογοτεχνία; Είναι δύσκολο να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, υπερβολικά γενικόλογα και φιλόδοξα. Ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν σε αυστηρά ιστορικό-λογοτεχνικό πλαίσιο. Το βέβαιο όμως είναι ότι, από τον Όμηρο μέχρι τον τελευταίο νέο πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα που θα βρούμε στα βιβλιοπωλεία, η Μεσόγειος δεν αρκέστηκε απλώς να συμμετάσχει στο μεγάλο παγκόσμιο καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό ταξίδι, αλλά έθεσε δυναμικά σε κίνηση αυτή την πορεία ως μία εκ των βασικών πρωταγωνιστών, και αυτή της την πορεία ερευνά η εκδήλωση “Η αφήγηση της Μεσογείου”.
28/2, 18:30
Ιταλικό μορφωτικό Ινστιτούτο – Πατησίων 47, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Μπενάκη: Η Ελλάδα του Μεσοπολέμου με τη ματιά της Nelly’s12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b