MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το τριήμερο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 25-27 Φεβρουαρίου 2023.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο Παγοπώλης έρχεται, του Ευγένιου Ο’ Νηλ στο Θέατρο Προσκήνιο

Ο Ακύλλας Καραζήσης, ο πρώτος προσκεκλημένος σκηνοθέτης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Προσκήνιο, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του σπάνιου έργου του Ευγένιου Ο’ Νηλ, «Ο Παγοπώλης έρχεται». Ο Τόπος είναι η πίσω αίθουσα και ένα μέρος του μπαρ του Harry Hope, σε μια λαική γειτονιά μιας αμερικανικής μεγαλούπολης. Ο Χρόνος: το καλοκαίρι του 1912, αλλά θα μπορούσε να είναι και σήμερα. Πρώην αναρχικοί, πρώην τζογαδόροι, πρώην φοιτητές, πρώην πλασιέ, πρώην μπάρμαν, και νυν μπεκρήδες απαρτίζουν το ιδιόρυθμο κοινόβιο αυτού του μπαρ. Στον ασάλευτο αυτό κόσμο των μεθυσμένων ονειροβατών δίνει κίνηση η αναμονή και η άφιξη του σταρ της βραδυάς. Ο Χίκυ, ένας πλανόδιος πλασιέ, που έρχεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα και πυροδοτεί την απόλυτη κραιπάλη. Όμως αυτή τη φορά έρχεται μεταμορφωμένος. Από δω και πέρα το έργο σαν κάθε τραγωδία που σέβεται τον εαυτό της, έχει συγκρούσεις, φόνους, έρωτες και πολλές ακόμη πνευματικές περιπέτειες. Ισορροπεί συνέχεια ανάμεσα στο αστυνομικό και στο κοινωνικό δράμα, στο φανταστικό και στο ρεαλιστικό, ανάμεσα στο Noir και σε ένα ιδιόρρυθμο road movie Δωματίου. Για να παρασταθεί αυτός ο κόσμος επιστρατεύονται όλα τα θεατρικά μέσα: ρεαλισμός αλλά και μεγάλη θεατρική φόρμα, αναπαράσταση αλλά και αφήγηση, πρόζα και τραγούδι, και βέβαια μουσική με ζωντανό τζουκ μποξ. Παίζουν: Έλενα Τοπαλίδου, Ακύλλας Καραζήσης, Γιώργος Κατσής, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Ελίνα Ρίζου, Gary Salomon.
Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 & στις 21:00, Κυριακή στις 19:00
Από 15€

Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα

2. Η Εκδρομή, του Λένου Χρηστίδη σε σκηνοθεσία Θανάση Μεγαλόπουλου στο θέατρο Άλφα

Ένα έργο πολιτικό χωρίς καμία πολιτική αναφορά, ένα έργο «αισιόδοξο» με αμφίβολη αισιοδοξία, ένα έργο χαρούμενο στο δρόμο προς το γκρεμό ανεβαίνει στο Θέατρο Άλφα. Η «Εκδρομή» του Λένου Χρηστίδη, σε σκηνοθεσία του Θανάση Μεγαλόπουλου, αποτελεί μια παραβολή σχετικά με τον νέο άνθρωπο που παλεύει ενάντια στην ιδρυματοποίηση που τον απειλεί, καθώς μεγαλώνει μέσα σε έναν κόσμο που κάποιοι άλλοι διάλεξαν και κατασκεύασαν για αυτόν. Η «Εκδρομή» εξελίσσεται σε έναν κόσμο αφαίρεσης: Μια άδεια σκηνή και στο κέντρο ένα μικρό αυτοκίνητο ξέχειλο με καλοντυμένους ανθρώπους που πηγαίνουν εκδρομή. Παίζουν: Ορέστης Τζιόβας, Μαντώ Γιαννίκου, Μυρτώ Πανάγου, Μαρία Μπαλούτσου, Δανάη Τίκου, Ειρήνη Δένδη, Γιώργος Σκαρλάτος, Γιάννης Οικονομίδης.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
16 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητικό, εκπαιδευτικών, άνω των 65), 8 ευρώ (ανέργων, ατέλειες του ΣΕΗ)
Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51, Πολυτεχνείο, Αθήνα

3. Πορφυρά Πανιά, του Αλεξάντρ Γκριν σε σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου στο Θέατρο Καλλιρρόης

Το έργο «Πορφυρά Πανιά» του Αλεξάντρ Γκριν, σε σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου ανεβαίνει στο Θέατρο Καλλιρρόης. O Ρώσος συγγραφέας έγραψε τα «Πορφυρά Πανιά» το 1923. Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς νουβέλες της ρωσικής λογοτεχνίας, που φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη συγγραφή της και ανεβαίνει για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Καλλιρρόης, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου. Δύο παιδιά, η Ασσόλ και ο Γκρέυ, διανύουν την πορεία προς την ενηλικίωση και την ερωτική αφύπνιση έως ότου συναντηθούν στην εκπλήρωση μιας προφητείας και μιας κοινής μοίρας. Οι ήρωες κινούνται σε μια πορεία από την πεζή πραγματικότητα προς το όνειρο. Μέσα από τις παράλληλες αφηγήσεις, της Ασσόλ, που υποδύονται η Στεφανί Καπετανίδη σε νεαρή ηλικία και σε video η Όλια Λαζαρίδου και του Γκρέυ που ερμηνεύουν ο Κωνσταντής Μιζάρας και ο Μανώλης Μαυροματάκης αντίστοιχα, παρακολουθούμε τις ζωές των δύο παιδιών έτσι όπως έχουν οριστεί από την μοίρα, ρόλο τον οποίο ερμηνεύει ο Κυριάκος Υφαντής. Η παράσταση ενδεδυμένη με συμβολισμούς και στοιχεία παραμυθιού, ενσωματώνει κούκλες φυσικού μεγέθους, όπου οι ηθοποιοί σε διπλό ρόλο κουκλοπαίκτη – ηθοποιού, υποδύονται τις πολλαπλές ηλικιακές φάσεις του ανθρώπου και διατρέχουν με λεπτότητα των ψυχισμό των ηρώων.
Δευτέρα έως Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 19:00 & 21:15, Κυριακή στις 18:00 & 20:15
Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο: 10€

Θέατρο Καλλιρρόης, Καλλιρρόης 10, Νέος Κόσμος, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. «Μύθοι και Πνοές» με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα στο Ωδείο Αθηνών

Συνεχίζεται ο Κύκλος «Συμφωνικές βραδιές» της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών στο νέο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του Ωδείου Αθηνών. Η δεύτερη αυτή συναυλία με τίτλο “Πνοές και Μύθοι”, ξεκινά με τον “Μολδάβα”, απόσπασμα από το συμφωνικό ποίημα “Η Πατρίδα μου”, του Τσέχου συνθέτη Μπέντριχ Σμέτανα, που είναι από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους των κεντροευρωπαϊκών “εθνικών Σχολών” του 19ου αιώνα. Κατόπιν θα ακουστεί η πολύ ατμοσφαιρική “Ποιμενική Σουίτα”, για έγχορδα, του Μάριου Βάρβογλη. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα έργο πρόκληση για οποιαδήποτε Ελληνική ορχήστρα: την 3η Συμφωνία, του Αυστριακού συνθέτη Άντον Μπρούκνερ, ένα έργο του πολύ σπάνια παίζεται στην Ελλάδα.  Στο πόντιουμ θα ανέβει ο διακεκριμένος νέος Κορεάτης Μαέστρος Deun Lee, νικητής του περυσινού Masterclass και διαγωνισμού διεύθυνσης ορχήστρας της Φιλαρμόνιας. Ο θεσμός αυτός διανύει ήδη την πέμπτη περίοδό του και κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία στον νικητή να διευθύνει μια ολόκληρη συναυλία με την Φιλαρμόνια στην Αθήνα.
Σάββατο 25/2, 20:30
15€ (διακεκριμένη), 10€ (γενική είσοδος), 8€ (φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ κλπ.)
Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19 & Ρηγίλλης, Αθήνα

5. Το Κουαρτέτο Γιασεμί και η Σαβίνα Γιαννάτου στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου

Το Κουαρτέτο Γιασεμί υποδέχεται την Σαβίνα Γιαννάτου στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγ. Παύλου σε μία συναυλία έκπληξη, με παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου αλλά και αγαπημένα τραγούδια του του σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου διασκευασμένα για ένα πολυπρισματικό σύνολο φωνών. Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Σαβίνα Γιαννάτου, γνωστή για τους φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς και την ιδιαίτερη ερμηνεία της πάνω σε παραδοσιακά τραγούδια από όλο τον κόσμο, συμπράττει επί σκηνής με την τραγουδίστρια και συνθέτρια Μάρθα Μαυροειδή και το φωνητικό σύνολο Γιασεμί, γνωστό για τις a cappella διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Mία συναυλία με βασικό πρωταγωνιστή την ανθρώπινη φωνή.
Σάββατο 25/2, 20:00
Από 12€ 
Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου, Φιλελλήνων 27, Αθήνα

6. Γιαγκίνηδες Full Band Live στο Κύτταρο

Η παρέα των Γιαγκίνηδων – κατά κόσμον Σπύρος Ζήσης και Παναγιώτης Σικλαφίδης – μεγαλώνει, με τον Σπύρο Κουρούμπετση στα κρουστά και τον Σταύρο Μακρή στο κοντραμπάσο και όλοι μαζί έρχονται για να παρουσιάσουν τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο τους, αλλά και όσα αγαπούν, στο Κύτταρο.
Κυριακή 26/2, 21:00
Από 8 έως 13€
Κύτταρο, Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα

7. Ο Δώρος Δημοσθένους στο στο Half Note Jazz Club

Ο Δώρος Δημοσθένους μαζί με την 5μελη μπάντα του φοράνε το ρετρό κουστούμι τους και μας προτρέπουν να ντυθούμε αναλόγως και να πάμε να γιορτάσουμε τη φετινή Aποκριά στο Half Note Jazz Club. Αυτή τη φορά η βελόνα στριφογυρίζει στα 60ς, 70s, χωρίς να αποκλείει και “χιτ” άλλων δεκαετιών, αρχίζοντας με τραγούδια διαμάντια των Michele Legrand, Cole Porter, Μάνου Χατζιδάκι σε “artistic mood” για να συναντήσει στο δεύτερο μέρος τους Tom Jones, Elvis Presley, Simon and Garfunkel, Queen, Mammas and Pappas, Hollies, Bruce Springsteen, David Bowie, Dusty Springfield, αλλά και τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Μίμη Πλέσσα, τον Γιάννη Σπανό, τους Idols, τους Charms, τον Κώστα Τουρνά και τον Βαγγέλη Γερμανό. Σ’ αυτό το δεύτερο μέρος, ο κόσμος κυριολεκτικά σηκώνεται από τα καθίσματά του, χορεύει και τραγουδά αποτελώντας και ο ίδιος κομμάτι αναπόσπαστο του προγράμματος.
Σάββατο 25 και Κυριακή 26/2 στις 22:30
20€ (θέση σε τραπέζι), 15€ / Bar Ορθίων
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα 

8. Τα τραγούδια της Σωτηρίας στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Η επιτυχημένη μουσική παράσταση, «Τα τραγούδια της Σωτηρίας», ένα αφιέρωμα στην «Αρχόντισσα του ρεμπέτικου» Σωτηρία Μπέλλου, συνεχίζεται στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ. H Χριστίνα Μαξούρη και τέσσερις λαϊκοί μουσικοί, στήνουν το πάλκο τους και μάς προσκαλούν σε ένα ακόμα ταξίδι στη ζωή και τα τραγούδια της Μπέλλου. Η Χριστίνα Μαξούρη ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια που σφράγισε με τη φωνή της η Μπέλλου και ανάμεσα σε αυτά μας αφηγείται μικρές ιστορίες και σύντομα περιστατικά από τη ζωή της ερμηνεύτριας. Οι σκοποί του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Καλδάρα, του Σαββόπουλου, του Μούτση, του Ανδριόπουλου και του Λάγιου, μπλέκονται με μαρτυρίες για τη ζωή της Μπέλλου, μέσα από λόγια της ίδιας αλλά και ανθρώπων που τη γνώρισαν.
Κάθε Δευτέρα στις 21:00
15 ευρώ
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b