MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας χωρίς πορτοφόλι: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη

Ένα τριήμερο γεμάτο αποκριάτικα δρώμενα, συναυλίες, εκδηλώσεις και Κούλουμα σε 8 περιοχές της Αθήνας, εντελώς δωρεάν!

Monopoli Team

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

Ολοήμερο πάρτι στην Τεχνόπολη

Η Τεχνόπολη και φέτος αποχαιρετά τις Απόκριες με μία μέρα γεμάτη δράσεις, παιχνίδια και μουσική.

11:00 Dj sets από τον Αθήνα 9.84
11:00 – 17:00 Παρέλαση Αρλεκίνων και κυνήγι θησαυρού
11:00 – 14:00 Face painting για όλες τις ηλικίες
11:00 – 12:00, 12:00 – 13:00, 13:00 – 14:00 «Μικροί μασκαράδες εν δράσει!», εικαστικό εργαστήριο για παιδιά (6 έως 11 ετών)
11:30 – 13:00 «Nεφελοκοκκυγία» Bubble Parade για όλες τις ηλικίες
13:00 Συναυλία με τους Locomondo
17:00 Συναυλία με τον Σπύρο Γραμμένο
19:00 Συναυλία με τους Polkar
21:00 Συναυλία με τον Τόνι Σφήνο
22:00 – 02:00 Dj sets από τον Best 92.6
25/2, 10:00-02:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Πειραιώς 100, Γκάζι

Απόκριες στον Δήμο Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου γιορτάζει για ακόμα μία χρονιά τις Απόκριες με πολλές δωρεάν δράσεις για μικρούς και μεγάλους από τις 17 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.
Πρόγραμμα Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου
17:00 – 21:00 Παιδότοπος. 1500 τετραγωνικά μέτρα… περιμένει τους μικρούς μας φίλους, πλημμυρισμένος αποκριάτικα στολίδια, πολλή μουσική, τραμπολίνο και φουσκωτά!
17.00-21.00 Gaming Arena. Ο εικονικός φανταστικός κόσμος ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους με σκοπό τη μέγιστη διαδραστική ψυχαγωγία. Τελευταίοι τίτλοι βιντεοπαιχνιδιών, Cosplay χαρακτήρες από ταινίες, καρτούν και παιχνίδια, κονσόλες και υπολογιστές τελευταίας γενιάς αλλά και δράσεις όπως body painting, ζωγραφική και γυμναστική είναι λίγα από τα δρώμενα του Gaming Arena.
17.00-21.00 HADO: Ως το πρώτο παγκοσμίως τέχνο-άθλημα (techno-sport), το HADO εισαγάγει την τεχνολογία αιχμής της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality “AR”) στον αθλητισμό. Το HADO δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργούν ενεργειακές μπάλες και ασπίδες με τα χέρια τους σε ένα πραγματικό γήπεδο 6×10 μέτρων. Με απλούς κανόνες παιχνιδιού συνθέτει ένα άθλημα με ανεξάντλητες στρατηγικές επίθεσης και άμυνας κάνοντας τους παίκτες να πρέπει να επιστρατεύσουν όχι μόνο τη φυσική τους κατάσταση αλλά και τη στρατηγική τους σκέψη.
17.00 Θέατρο σκιών “Οι πειρατές της Καραϊβικής” από το θέατρο σκιών Σπυρόπουλου.
19.00: Συναυλία με τον Γιάννη Πλούταρχο, μαζί του η Βένια Καραγιαννίδου
25/2, 17:00-21:00
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου – Δωδεκανήσου 106, Περιστέρι

Κυνήγι Θησαυρού στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Μικροί και μεγάλοι φίλοι της ιστορίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Αθήνας μέσα από τα μνημεία της, καθώς το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο διοργανώνει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου το 12ο Κυνήγι Θησαυρού του, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.
25/2, 12:00
Εγγραφές: 10:00 – 12:00
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο – Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα

Αφίσα και Ντοκιμαντέρ: Εργαστήριο δημιουργίας αφίσας για εφήβους στο Exile Room

Με τη βοήθεια των Bend, ενός μικρού δημιουργικού γραφείου, έφηβοι 13 έως 19 ετών θα έχουν την ευκαιρία να δουν μερικά επιλεγμένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και να εμπνευστούν για να φτιάξουν τις δικές τους αφίσες! Στο δεύτερο από τα τέσσερα συνολικά μέρη του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπουν ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο. Θα κάνουν μια περιήγηση στη γειτονιά γύρω από το Exile Room, όπου θα καταγράψουν όσα τους κάνουν εντύπωση με φωτογραφικές μηχανές ή με κινητό τηλέφωνο, και θα χρησιμοποιήσουν το υλικό αυτό για να σχεδιάσουν τη δική τους έκδοση. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα οικογενειακό τυπογραφείο, όπου θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι την τέχνη της τυπογραφίας και θα δουν από κοντά τα στάδια παραγωγής του έντυπου που σχεδίασαν.
25/2, 11:00-15:00
Exile Room – Αθηνάς 12, Μοναστηράκι
Δηλώσεις συμμετοχών εδώ

Ρεμπετάνγκο: Μουσικοχορευτική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Aπό την έναρξη του Τριώδιου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, “Οι Γιορτές των Απόκρεω” επιστρέφουν με καθημερινές εκδηλώσεις στον Δήμο Καλλιθέας, μετά από δύο χρόνια υγειονομικών απαγορεύσεων. Μία μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη στην ιδέα της Κατερίνας Κουρεντζή θα παρουσιαστεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, όπου η ψυχή του ρεμπέτικου και το πάθος του τάνγκο θα ενωθούν, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της αγάπης και του έρωτα, της προδοσίας αλλά και της πραγματικής φιλίας.
25/2, 19:30
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας – Κρέμου 123 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα

Το δρώμενο της Φαλληφορίας στο Κέντρο της Αθήνας

Ένα ξεχωριστό πολιτιστικό λαϊκό διαδραστικό δρώμενο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, το οποίο πήρε ζωή μετά από ενδελεχή έρευνα και με προσεκτική απόδοση που αγγίζει την πειραματική αρχαιολογία. Πρόκειται για έναν εύθυμο πολυπληθή θίασο από Μαινάδες, Σατύρους, Σειληνούς, Γλεντοκόπους και Βαυβώγριες, με επικεφαλής τον εξάρχοντα ηθοποιό-Διόνυσο, που περπατά και χορεύει στα σοκάκια της Πλάκας, ξεκινώντας από το Μουσείο Ακροπόλεως και καταλήγοντας στο αρχαίο νεκροταφείο Κεραμεικού. Την πομπή συνοδεύει βακχική μουσική από άσκαυλους (γκάιντες), πίπιζες, αυλούς, νταούλια και αλλά κρουστά, ενώ ενδιάμεσα πραγματοποιούνται στάσεις – στο Μουσείο Ακροπόλεως, στη Ρωμαϊκή Αρχαία Αγορά, στην Πλατεία Μοναστηρακίου, στο Θησείο και τον Κεραμεικό, όπου παρουσιάζονται στο κοινό κωμαστικοί χοροί, τραγούδια, μικρά αριστοφανικά αποσπάσματα και σκωπτικά δρώμενα. Έτσι, με χορούς, τραγούδια, αλλά και αρκετό κρασί από τους σταφυλοχυμούς του Διονύσου η πομπή με σατιρική ευπρέπεια γίνεται ένα με τον κόσμο, προσφέροντας χαρά, αλλά και μια ουσιαστική αυθεντική πινελιά Ελληνικού Πολιτισμού.
25/2, 18:30
Εκκίνηση δρώμενου από το Μουσείο Ακροπόλεως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜicrocosmos: Ο Peter Broderick στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

Αποκριά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, αγαπημένες μπάντες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πολύχρωμο αποκριάτικο πάρτι στο ΚΠΙΣΝ. Χορευτικοί ρυθμοί, δημιουργικά εργαστήρια και happenings, “μεταμφιέζουν” το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, δίνοντας το σύνθημα για μια Κυριακή διαφορετική από τις άλλες. H γνώριμη πολυπολιτισμική μπάντα κρουστών Bloco Swingueira μεταφέρει την εκρηκτική ενέργειά της με ρυθμικές εμφανίσεις σε διάφορα σημεία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Στο Ξέφωτο, η μπάντα πνευστών Hasta Brassta σκορπάει θετικά vibes με διασκευές διάσημων κομματιών, ενώ το συγκρότημα Hermaphrodite’s Child φέρνει το rock’n’roll των 50’s και των 60’s στο σήμερα, με το ανάλογο ντύσιμο και πνεύμα!
26/2, 12:00-15:00
ΚΠΙΣΝ – Ευριπίδου και Συγγρού

Απόκριες στον Δήμο Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου γιορτάζει για ακόμα μία χρονιά τις Απόκριες με πολλές δωρεάν δράσεις για μικρούς και μεγάλους από τις 17 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.
Πρόγραμμα Κυριακής 26 Φεβρουαρίου
11.00-21.00 Παιδότοπος: 1500 τετραγωνικά μέτρα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, πλημμυρισμένα με αποκριάτικα στολίδια, πολλή μουσική, τραμπολίνο και φουσκωτά!
11.00-21.00 Gaming Arena: Ο εικονικός φανταστικός κόσμος ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους με σκοπό τη μέγιστη διαδραστική ψυχαγωγία. Τελευταίοι τίτλοι βιντεοπαιχνιδιών, Cosplay χαρακτήρες από ταινίες, καρτούν και παιχνίδια, κονσόλες και υπολογιστές τελευταίας γενιάς αλλά και δράσεις όπως body painting, ζωγραφική και γυμναστική είναι λίγα από τα δρώμενα του Gaming Arena.
11.00-21.00: Παίζουμε HADO! Ως το πρώτο παγκοσμίως τέχνο-άθλημα (techno-sport), το HADO εισαγάγει την τεχνολογία αιχμής της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality “AR”) στον αθλητισμό. Το HADO δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργούν ενεργειακές μπάλες και ασπίδες με τα χέρια τους σε ένα πραγματικό γήπεδο 6×10 μέτρων. Με απλούς κανόνες παιχνιδιού συνθέτει ένα άθλημα με ανεξάντλητες στρατηγικές επίθεσης και άμυνας κάνοντας τους παίκτες να πρέπει να επιστρατεύσουν όχι μόνο τη φυσική τους κατάσταση αλλά και τη στρατηγική τους σκέψη.
12.00-20.00: Η Καρναβαλοχώρα σε δράση. Οι βοηθοί του Βασιλιά Καρνάβαλου υποδέχονται τα παιδιά μαζί με τον Πέρι και τον Τέρι. Δημιουργούν αποκριάτικες μάσκες, κάνουν ευφάνταστο face painting, διαγωνισμούς στολής και βέβαια το απίθανο αποκριάτικο Photo Booth.
12.00: Συναυλία με τους Xanazoo
13.00: Καρναβαλικό Survivor.
14.00: Kids & Family Zumba.
15.00: Θεατρικό διαδραστικό παιχνίδι με την ομάδα Κομφε-Team.
17.00: Παράσταση μεγαλοφιγούρων “Η Κοκκινοσκουφίτσα”.
18.00: Παράσταση Καραγκιόζη “Ο Καραγκιόζης καπετάνιος” από το θέατρο σκιών Σπυρόπουλου.
19.00: Συναυλία με τον Πέτρο Ιακωβίδη και τον Γιώργο Λιβάνη
26/2, 17:00-21:00
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου – Δωδεκανήσου 106, Περιστέρι

Disco Party τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Photo by Regina Valetova on Unsplash

Με σύνθημα «Sometimes We Disco», ο Δήμος Αθηναίων και το This is Athens ανοίγουν τις δισκοθήκες τους και βρίσκουν τις καλύτερες μουσικές στιγμές των θρυλικών club των early 70s, μεταφέροντας στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης ένα μοναδικό tribute στην original Disco εποχή, με επιλογές από κορυφαίους συλλέκτες και Dj της πόλης.
26/2, 18:00-23:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Καθαρά Δευτέρα στις πόλεις της Αθήνας από τις 11:00

Λόφος Φιλιπάππου: Κούλουμα με αποκριάτικους ρυθμούς από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και ένα παραδοσιακό γλέντι με την Γωγώ Τσαμπά.
Δήμος Καλλιθέας: Μεγάλη συναυλία της Μαριώς και του Λάμπρου Καρελά.
ΚΠΙΣΝ: Από τις 12:00 έως τις 15:00, ο καθηγητής εθνομουσικολογίας Λάμπρος Λιάβας επιμελείται και παρουσιάζει στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος ένα πανόραμα της ελληνικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης, με τη βοήθεια της Κομπανίας του Νίκου Οικονομίδη και του Δημήτρη Κώτσικα.
Δήμος Βύρωνα: Στα Θέατρα Βράχων «Άννα Συνοδινού» και «Μελίνα Μερκούρη». θα στηθεί ένα γλέντι με την Στέλλα Κονιτοπούλου, σαρακοστιανά εδέσματα, γαϊτανάκι, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργό, παραδοσιακά παιχνίδια, face painting και άλλα πολλά.
Δήμος Περιστερίου: Το Περιστέρι γιορτάζει στο Εκθεσιακό Κέντρο του τα κούλουμα παραδοσιακά, με σαρακοστιανά, λαγάνες, κρασί και πολύ κέφι, ενώ το γλέντι θα συνεχίσει ο Γιάννης Καψάλης.
Δήμος Ζωγράφου: Το Πάρκο Γουδή από τις 13.00 θα πλημμυριστεί με ζωντανή μουσική από το μουσικό σχήμα του Σπύρου Πολυκανδριώτη, σε αποκριάτικα παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Δήμος Αλίμου: Στον λόφο Πανί μουσική, χορός, δωρεάν εδέσματα και χαρταετοί περιμένουν μικρούς και μεγάλους με το αγαπημένο συγκρότημα Χάλκινων Bronza Banda να δίνει τον ρυθμό.
Δήμος Ιλίου: Με τους παραδοσιακούς ρυθμούς των Γιάννη και Τζένη Κατσίγιαννη, Βαγγέλη Κονιτόπουλο, Νίκο Φάκαρο, Κατερίνα Κατσιγιάννη, Χρήστο Πότση και άλλων καταξιωμένων καλλιτεχνών και με λαχταριστά Σαρακοστιανά, κρασί, λαγάνες, παραδοσιακή φασολάδα και χαρταετούς θα γεμίσει το Πάρκο Τρίτση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Μπενάκη: Η Ελλάδα του Μεσοπολέμου με τη ματιά της Nelly’s12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b